Hunvald-blog

129. Mindegy, túléli-e

2017. július 25. - HunvaldGyörgy

Az egészség, mint érték már a legrégebbi emberi közösségek tagjai körében is megfogalmazódott. Egy ilyen cikk elolvasása során elgondolkodik az ember azon, hogy jutott el a magyar egészségügy idáig, függetlenül attól, hogy nem ismerjük a cikkben szereplő történet minden részletét. Nem véletlen, hogy a kormánypropaganda erről a témáról nem küld naponta diadalittas győzelmi jelentéseket. Miért nem?

egeszsegugy_korhaz.jpg

Alig van kies országunkban olyan család, aki valamilyen módon ne találkozott volna várólistával, ne látta volna, milyen állapotban vannak a kórházaink, hogy nincs orvos és nincs ápolószemélyzet. Ergo, pillanatok alatt lelepleződnének a hazugságok. Egy magyar III. Richárd így kiáltana fel, ha kórházba kellene mennie: „Stadionomat egy működő kórházért”! Azonban tapasztaljuk, hogy vezetőinket a nép egészségi állapota nem érdekli, ha ugyanis érdekelné, akkor a kórházaink fel lennének újítva, orvosaink és ápolóink boldogan olvasnák ITTHON a külföldi híreket, mert anyagilag és erkölcsileg is meg lennének becsülve.

Néha elgondolkodom azon, mennyi tudatosság van abban, ahogy direkt hagyják meghalni az embereket. Most legutóbb a barátom halálának körülményei erősítettek meg abban, hogy Magyarországon a emberélet nem számít. A debreceni klinika pár nap után a szívbeteg, agyhalott állapotban lévő barátomat utaztatta Budapestre több száz km-en keresztül. Tök mindegy túléli-e (nem élte túl). MERT KELL A HELY!

Kissé ironikus, amikor a kormány úgy védi meg a magyarokat itt BELÜL az országban, állandóan külső ellenséget keresve, hogy minden lehetséges módon csökkenti a túlélés esélyét a beteg állampolgárai számára. Különösen ironikus, hogy a területért egy református pap (Balogh miniszter úr) felel.

Istenem, csak már lenne „minden faluban egy stadion”, hogy elkezdjék végre a kórházak építését is. De ezek csak álmok és most felébredtem a vasárnapi szunyókálásból.

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5812689647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2017.07.25. 16:02:57

Az egészségügyet még egyetlen kormány sem tudta igazán felhozni, de azért az utóbbi években már volt egy kis előrelépés, a bérek és a tárgyi infrastruktúra terén is. Az tény, hogy évekig elhanyagolták az egészségügyet, ami a valóban a kormány hibája.

2017.07.25. 16:07:52

@Brix: előrelépés? Én katasztrofális visszalépést látok. De hazudozz csak nyugodtan!

Vadalmaaaaa 2017.07.25. 16:12:26

Migransvalsagot az eu. Helyzetevel nem allitanam parhuzamba. Giziket ne hasonlitgassuk a gozekehez.bortonviselt emberkent a kozeletbe valo visszateres helyett tanulnia kene egy jo szakmat. Hasznossa tehetne magat pl. szakapolokent,mentoskent,hogy tevolegesen javitson az eu. Helyzeten.

ígyszeretlek 2017.07.25. 16:21:27

Évek óta önkéntes a Vöröskeresztnél... :)

röf 2017.07.25. 16:28:42

Elnézést a bocsánatért, de egyre kétségbeesettebben vagdalkoztok, s így egyre lentebb csúsztok...
Az Indexre citált blogok már ott tartanak, hogy az átlag magyarnak azért rossz, mert jó.
Pfúú de gáz lehet nektek így dolgozni.
Egy magyarázatot érzek, elhitetni a jobber szavazókkal, h nem is kell elmenni szavazni, már le van futva a meccs, mi balosok annyira hülyék vagyunk, hogy így is, úgy is megnyeret a Fityesz a választásokat.
Aminek az első fele persze igaz, de rafkós az elmélet....

Illese123 2017.07.25. 16:50:32

Részvétem a barátodért, de a poszt egy butaság, hozzá a nagyobb fajtából. Ha valaki agyhalott, nyugodtan lehet utaztatni. Halot. Ha azon az intenzív ágyon valakit meg lehet menteni akkor ezt kell tenni. És mielőtt megkérdeznéd ugyanezt mondanám akkor is ha magamról lenne szó...

gabiiii 2017.07.25. 17:14:02

A halottnak nem kell nyugdíjat fizetni. Ha valaki gyorsan meghal a kórházban, kevesebbe kerül az ellátása. Aki dolgozni akart, az már elment innen, a többi meg hullhat. Ilyen egyszerű!

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.25. 17:40:42

Ez az új nyugdíjreform!!!
Ahogy a gazdag migráns a jó migráns, a betegek között is a pénzes majd megkapja a fideszesek által épp felvásárolt magánegészségügyben a szükséges ellátást. A lopott közpénzből, a TB-s kórházakból elszívott orvosokkal, nővérekkel könnyen megtehetik majd, a TB-s meg lesz az illegális beteg, aki teher az ország számára és akitől meg kell védeni az országot, meg kell szabadulni tőlük.

Singerkém 2017.07.25. 19:07:18

@Orbán Hazaáruló Viktor: Definiálnád, hogy kit tartasz pénzesnek?

lavór 2017.07.25. 19:29:42

Nem emlékszem, hogy a betegek hömpölygő tömege állt volna Sándor Mária mellé, aki nem csak a szakdolgozók magasabb fizetéséért, hanem a jobb és biztonságosabb betegellátásáért is kiállt. És mit kapott érte? Idegösszeomlást. Az ilyen betegek ne is akarjanak meggyógyulni.

midnight coder 2017.07.25. 19:35:44

Arról nem is beszélve, hogy az egészségügy kb. a gengszterváltás óta úgy szar ahogy van, és a szocik alatt sem igazán lendült fel, pedig lett volna épp alkalmuk tenni a dolog érdekében, ehelyett csak rontottak a helyzeten, ezeket a csodás várólistákat Pl. épp Fletó bácsi utolsó intézkedései hozták létre, és akkortájt nem hogy kórházakat építettek volna, de épp bezárták őket. Ami pedig az egészségügyi dolgozók megbecsülését illet, szerintem még sokan emlékeznek a békákra és a mocsárra.

Gyorgy Nagy 2017.07.25. 20:24:14

Egy papnak is gyenge volt miniszter és seggnyaló bologató ember vezeti az egészségugyet és Orsos elvtárs adogat pénzt addig nem lehet változás

$pi$ 2017.07.25. 20:41:48

Agyhalott? Akkor mégis mit kellett volna csinálni vele? Nem értem, én azt gondoltam, hogy az agyhalott azt jelenti, hogy már nem él, meghalt.

kkn 2017.07.25. 20:57:15

@midnight coder: A magyar költségvetés kevés, ha egyenlően próbálják szétosztani. De nem szokták. Most sem elég, csak most pláne egyenlőtlenül osztják el. A sportra, egyházakra, repiberuházásokra, önigazoló, félelemkeltő médiareklámokra, bukott népszavazásokra eltapsolt milliárdok értelemszerűen méginkább hiányoznak máshonnan. Nyugdíj, egászségügy, oktatás... persze az oda csorgatott alamizsnát, ami töredéke amazoknak, lehet sikerként, bőkezű pénzosztásként kommunikálni, de oda valahogyan mindig sokkal kevesebb jut, mint az előzőekre. Persze aki be akarja szopni, elhiheti, de aki nyitott szemmel jár znországban, látja, hogy nagyon rossz irányba billen a pénzosztás mérlege.
Igen, azt látni, hogy az öregek módszeres irtásával az alulfinanszírozott egészségügyben megoldani látják az összeomló nyugdíjrendszer problémáját. Mert az a gyakorlat, hogy milliárdok mehetnek sport, meg várba költözésre, de pl. a krházak akkor kapnak jelentősebb összeget, amikor az előzők miatt megnyirbált költségvetésük miatt felhalmozott adósságokat ki kell egyenlteni. Meg egy csomó állami pénzből gazdálkodó önkormányzat, iskola, egyebek halmozzák az adósságokat, mert máshová kell a költségvetésben a pénz java. Oda, ahol Viktor megalomán álmait valósítják meg, amivel a népnek nem jobb, csak elviszi a pénzt onnan, ahonnan látna is a javára valamit.Meg ahonnan a többszörösen túlárazott beruházásokból ki lehet fizetni az új mágnás réteget. Abból nem lehet, ha az önkormányzatok eleget kapnak, vagy a többi, onnan elaprózva nem lehet milliárdokat ellopni.
Nagy beruházások kellenek, ott egyszerre tűnhetnek el a milliárdok a haverok zsebében.
Csak nem tudom megérteni, hogy ezt miért kell védeni. Miért kell a valóságot elutasítani, nem látni, mi történik itt, és csaknazt szajkozni, hogy régen is loptak. Az mostbfeljogosit, hogy most törvényesítve, mérhetetlen mohósággal, az országot tönkretéve ők hatványozottan szétlopják magukat. A mostani kormány alatt egyvrakat milliárdos született kormánymgbízásokból pát év leforgása alatt, a semmiböl. Ez nektek normális? Agyrém az egész.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.07.25. 23:20:08

Az agyhalott az halott. Gépek tartják életben.
Es szólok. Te is meg fogsz halni.es errol enm Orbán tehet. Baszod.

Bikkfanfutyulo 2017.07.25. 23:44:02

@midnight coder: "...a csodás várólistákat Pl. épp Fletó bácsi utolsó intézkedései hozták létre..."
Bocs, de az EÜ az SZDSZ-é volt, sikerült is lenullázniuk vele az MSZP-t, minden értelemben.

Bikkfanfutyulo 2017.07.25. 23:57:14

@Orbán Hazaáruló Viktor: "Ahogy a gazdag migráns a jó migráns, a betegek között is a pénzes majd megkapja a fideszesek által épp felvásárolt magánegészségügyben a szükséges ellátást."
Tökéletesen így van. Miért reklamálna bárki is? Olyan jól mutat a statisztikákban, hogy milyen sokat költ a kormány az EÜ-re. Most is csak úgy 4,4 milliárdot. www.origo.hu/itthon/20170711-miniszteri-biztos-megvette-az-uj-del-budai-vezeto-korhazhoz-a-telket-a-kormany.html
Klassz lesz! :-) Ja, hogy ettől nem lesz jobb a többségnek? De a fideszeseknek és sleppjüknek biztos. Ahogy a reklámban szokott elhangzani: -Mert ön megérdemli! :-P

Beáta Rigóné Szilágyi 2017.07.26. 00:33:28

@kkn: Ez a beszéd! A diagnózisa (halál)pontos, a magyarok hullanak mint a legyek. Ez is népirtás, csak bársonykesztyűben, de kegyetlenül. Lassú halálra ítélik az embereket. Sorsára hagyják, dögöljön meg. És a magyar engedelmesen megdöglik, a nép pedig tapsikol az újabb és újabb cirkuszhoz (mert az kell a népnek, meg kenyér. És minél kevesebb a kenyér, annál több a látványos cirkusz - lsd. VB-rendezés, Dunaaréna, bődületes megnyitó 3,5 milliárdért, megalomán hacacárék, kisvasút, stadionok, aztán stadionok, aztán sztereotip egyhangúsággal megint csak stadionok, várbaköltözés, uri-muri, közben felkészül a lövészet, mert Orbán beleőrült a háborús retorikájába. ) De a lényeg, hogy terv szerint pusztul a magyar.

Singerkém 2017.07.26. 06:36:03

@Beáta Rigóné Szilágyi: "(mert az kell a népnek, meg kenyér. És minél kevesebb a kenyér, annál több a látványos cirkusz - lsd. VB-rendezés, Dunaaréna, bődületes megnyitó 3,5 milliárdért, megalomán hacacárék, kisvasút, stadionok, aztán stadionok, aztán sztereotip egyhangúsággal megint csak stadionok, várbaköltözés, uri-muri, közben felkészül a lövészet, mert Orbán beleőrült a háborús retorikájába."

Ezeket add össze és nem jön ki összesen 1000 milliárd Ft. Ezt elosztod 7 évre, az 142 mrd / év. A magyar egészségügy pedig 2000 mrd-ba kerül ÉVENTE. Szóval alig változna valami, ha a megalomán beruházásokat mind az eü-re fordította volna a kormány.

Ha történetesen MSZP kormány lenne hatalmon, akkor is ez lenne a véleményem.
A Gyurcsányék pl. kórházakat akartak bezárni és vizitdíjat akartak szedni, ami logikus is. 2000 mrd-ból az nem működik, hogy az utolsó kisvárosban is jól felszerelt kórházat tartunk.

Az EÜ Ausztriában 10.000 mrd-ból működik úgy ,ahogy. Szóval ha olyan egészségügyet akarsz, akkor adózz annyit (és még 4.000.000 másik dolgozó is rendesen), mint az osztrákok.

1ghost 2017.07.26. 07:41:34

@Singerkém:

Baromságot beszélsz! 142 mrd-ból lehetne adni 10-15% -os fizetésemelést az egészségügyben, és azoknak a honfitársainknak minden kibaszott fillér jól jön, mert ők nem rogánok, tiborcszok és mészáros lőrincek, de még csak nem is tetves bérhazudozók.
Mondok mást is: meglehetne duplázni azt a pénzt, amit az ország szétvert felsőoktatásra fordít.

Na ez a nagy büdös helyzet. Meg az, hogy a korrupt tolvaj orbán gazdád mocskát védve, gyorsan belefulladsz a hazugságodba.

Singerkém 2017.07.26. 08:56:19

@1ghost: látom te is a szokásos internetes megmondó vagy, aki szerint ha valaki nem szidja tele torokból az orbánt, az csakis fidesz droid lehet, az ilyenek miatt nem lehet normális párbeszédet folytatni semmilyen szinten.

142 mrd Forint az 7 % -os emelkedés lenne az egészségügy költségvetésben. Valamit nagyon kicsit változtatna, de alapjaiban semmit. Az áhított nyugati szintet meg sem közelítenénk vele.

1ghost 2017.07.26. 09:02:56

@Singerkém: Az új nickeden is hazudsz, te orbánista szaralak.

Ugyanis a bérek a 2000 milliárdos költségvetésnek csak egy jóval kisebb részét teszik ki. Ezért a 142 milliárdból 10-15%-os béremelést is meglehetne valósítani.

De nektek fideszes szennyalakoknak ez nem fontos, csak az hogy gennyesre lopjátok magatokat, ti ócska, jellemtelen gazemberek.

Singerkém 2017.07.26. 10:04:44

@1ghost:

És a 10-15% -os béremelés milyen érdemi eredményeket hozna az eü-ben?
Nem mennének el az orvosok, kevésbé lennének leterheltek a nővérek?
Maradna minden majdnem ugyanúgy a struktúrális problémákkal együtt és még mindig kurvára alulfizetettek lennének a dolgozók. Miközben egyes orvosok meg gennyesre keresik magukat a hálapénzekből. Ezért írtam, hogy 142 milliárd nem hozna érdemi változást.

Azzal meg, hogy csípőből fideszesezel a más véleményen lévővel, csak a saját egybitességedet igazolod. (és persze nem tudod, hogy mekkorát tévedsz)
De tőlem folytathatod, legfeljebb a jövőben leszarom a kommentjeidet, és hagyom, hogy fuldokolj tovább a saját okádékodban.

1ghost 2017.07.26. 10:19:28

@Singerkém:

"És a 10-15% -os béremelés milyen érdemi eredményeket hozna az eü-ben?"

Na te orbán pribék, ezzel a kérdéssel álljál ki szépen az eü dolgozók elé, és akkor ott lincselnek meg rögtön, amivel különösebb gond nincs is, mert a hozzád hasonló orbánista gerinctelen propagandista szaralakok ezt ki is érdemelték.

Singerkém 2017.07.26. 10:46:13

@1ghost:

Ne orbán-pribékezz, hanem légy oly szíves sorold, hogy 10-15%-os béremelés milyen strukturális változásokat hozna az egészségügyben!

1ghost 2017.07.26. 14:10:42

@Singerkém:
Az emberiség legaljához kell tartozni, ahhoz hogy valaki megkérdőjelezze, hogy a megalázott, és botrányosan kereső egészségügyi dolgozók fizetésemelése szükséges-e, annak társadalmi haszna van-e, mind a szolgáltatások minősége, mind a dolgozók anyagi megbecsülése szempontjából.

Te mocskos orbánbérenc, neked még ez is sikerült! Az emberiség legaljához tartozni, miközben a fideszes haverjaid mázsaszámra lopják a százmilliárdokat.

De felelni fogtok mindezért rövidesen, az kurvaélet, ti ócska gazemberek.

Singerkém 2017.07.26. 15:38:19

@1ghost:

Az emberiség legostobábbjai közé kell tartozz, ha még olvasni sem tudsz. :-)

Nem kérdőjeleztem meg az egészségügyi dolgozók fizetésemelésének szükségességét, sem társadalmi hasznát. Mindössze annyit állítottam, hogy nem hozna jelentős változást 10-15% béremelés, sőt azt is, hogy a bérek még mindig alacsonyak lennének. Idézem magam, hogy a magadfajta elmerokkant is felfogja:

"Maradna minden majdnem ugyanúgy a strukturális problémákkal együtt és még mindig kurvára alulfizetettek lennének a dolgozók. "

Ezenkívül nyugodtan kijelenthetem, hogy én nem fogok felelni semmiért, mert semmi közöm sem a fideszhez, sem a viktorhoz és semmilyen bűncselekményt nem követtem el.

Azonkívül azt is kijelenthetem nagy biztonsággal, hogy sem a fidesz sem viktor nem fog felelni semmiért, ahogy az előző kormányok sem lettek érdemben felelősségre vonva semmiért az elmúlt kb. 100 évben.

Valamint azt is kijelenthetem, hogy te egy fasz vagy, ha ilyenekben hiszel. :-P

1ghost 2017.07.26. 16:31:01

@Singerkém:

Tudom, hogy a retkes, tolvaj fideszes fajtádnak 10-15% nem jelentős, hiszen ti immár 100 milliárdokkal loptátok gennyesre magatokat, a kurváitokat is mi tartjuk el, miközben helikoptereztek a magyarok verejtéke fölött, 1000 százalékokkal gazdagodtatok, de nem mindenki gané fideszslepp ám, s bizony szegényebb honfitársaink számára havi 10-20 ezer forintocskák is aranyat érnek.

De te, mint mocskos bérhazudozó orbánbérenc mindebből ab ovo semmit sem értesz, semmit nem érthetsz.

A felelősségvonás elmaradásában pedig nem reménykedj barátocskám. Az ország kirablása után nem fogtok csak úgy elsétálni, mint aki jól végezte dolgát, az holt zicher.

Már most reszkethetsz, mint a nyárfalevél, a korrupt köpönyegforgató gazdáddal vállvetve.

Singerkém 2017.07.26. 20:42:42

@1ghost: Kibaszott hülye vagy, de jól áll neked! :-)
süti beállítások módosítása