Hunvald-blog

139. Több fényt!

2017. augusztus 24. - HunvaldBlog

Tényleg csak röviden, de szó nélkül nem hagyható: Orbán Viktor helyettesét, Semjén Zsoltot még hétfőn kérdezte meg a Hír TV a határon túli kettős állampolgárok szavazati jogáról, azaz, hogy miért választhatnának olyanok, akiknek nincs bejelentett lakcímük Magyarországon és nem is itt fizetnek adót. Semjén válasza azóta bejárta a teljes netes sajtót: „Van egy olyan állítás, hogy aki nem Magyarországon fizet adót, az ne szólhasson bele a politikába, ez még Gyurcsányra vezet vissza. Ez ritka nagy baromság. Ugyanis ebből az következne, hogy PC módon fogalmazzak: tudnék olyan népcsoportot mondani, pontosabban olyan csoportokat Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk.” 

semjen2015.jpg

„Ne beszélj inkább, Zsolt!
Tudod, ha a népcsoport vesz egy flakon kólát meg egy zacsi pockos tortillát,
akkor már fizet adót. 27 százalékot, te szegény szar.” 

(Pockos tortilla / Grafitember)

Hogy a miniszterelnök helyettese vajon milyen népcsoportokra gondolhatott, az nem derült ki (dehogynem!), ám később a párt esze, Kósa Lajos elmagyarázta mindenkinek, hogy Semjén az egyetemistákról és a háztartásbeliekről beszélt. Csak épp nem akarta megbántani őket. Aha. (Aztán Kósa után kedden kerületünk egykori nagyfia, Deutsch Tamás is értelmezte Semjén hétfői kijelentését, de az se lett jobb…)

Tényleg nem ártana legalább egy icipicivel több fény ezekbe a fejekbe. További szép napot mindenkinek!

P.s.: Csak nem bírjuk ki, kell egy kis zene ide a végire, hogy egy röpke pillanatra ismét eszünkbe jusson a KDNP, és persze külön Semjén Zsolt… Itt van 2015 tavaszáról egy szép, csúnya beszédtől mentes, gyerek- és rádióbarát dal. (Tetszetek még emlékezni, vasárnapi boltbezár, és Apa zenél...)

***

Semjén Zsolt keményen beszólt azoknak, akik szerinte nem fizetnek adót, és az általa említett “népcsoportot, pontosabban olyan csoportokat”, valószínűleg legalább részben a cigánysággal azonosította. De ki az, aki 2012-ben 0 forint személyi jövedelemadót fizetett? Hát Semjén Zsolt. Az adókedvezményeknek köszönhetően ekkor Semjén családja összesen havi 200 ezer forint adókedvezményt kapott. 19,7 milliós jövedelme után 2,3 millió forint adókedvezményt vett fel, így 0 forint adót fizetett. (Kettős Mérce)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9012776930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása