Hunvald-blog

145. Ez most az első lépés?

2017. szeptember 11. - HunvaldGyörgy

Szép estét mindenkinek! Mint gondolom, már mindenki tudja, szerdán a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság elutasította a menedékkérők tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet. A lényeg: a magyar kormány (a szlovákkal együtt) hiába támadta meg bíróságon az Európa Tanács döntését a menekültek befogadásáról, elvesztette a kvótapert, azaz Magyarországot jogszerűen kötelezték 1294 menekült befogadására.

orban_radio20170908.jpg

Fotó: Illyés Tibor / MTI

"Ha valaki semmibe veszi a bíróság ítéletét, annak pénzügyi következményei kell, hogy legyenek. Aki a menekültkérdésben megbontja az európai összetartást, az ne számítson anyagi kérdésekben európai szolidaritásra." (Heiko Maas német belügyminiszter)

Ennek örömére (?) péntek reggel Orbán Viktor, hazánk őrző-védő szakembere a Kossuth Rádióban kijelentette, hogy a bíróság ítéletét persze tudomásul kell venni, de – tette hozzá kissé zavarosan – ez nem ok arra, hogy Magyarországot "bevándorlóországgá" változtassák. Borítékolható, hogy Orbán mostani rádiónyilatkozata az első lépés abba az irányba, hogy ne vesszen el a haverok uniós pénze (az uniós pénzek átszivattyúzása Mészáros Lőrinc stb.).

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy fogja a kormánypropaganda a következő időszakban az "Állítsuk meg Brüsszelt!" átkommunikálni. Biztos valami olyasmi lesz, hogy a pénznek, menekültnek "nincs szaga", tehát mégis kell.

No, mára röviden ennyi. További szép estét mindenkinek!

Hunvald György

***

Ha Magyarország nem fogadja el a döntést, gigantikus botrány lesz. A jogi vitának vége – mondja Alexander Thiele, a göttingeni egyetem oktatója a Magyarország által indított kvótaperről, és tételesen cáfolja az Orbán-kormány érveit. Az államjog szakértője szerdán azzal tűnt fel a német sajtóban, hogy az európai jogrendszert fenyegető Csernobil-szintű katasztrófának nevezte, ha Budapest megtagadja az Európai Bíróság döntésének végrehajtását. A hvg.hu a jogászt a lehetséges következményekről és a kerítésért küldött magyar számláról is megkérdezte. (HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2112822176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása