Hunvald-blog

147. Könyvajánló

2017. szeptember 17. - HunvaldBlog

Hagyóról mindenkinek az lehet a véleménye, ami – csakhogy ez most teljesen lényegtelen. 

Mint várható volt – és mint korábban írtuk – tényleg újraindul az összes, az elmúlt évek során „szépen” megkonstruált pert, most éppen a BKV-per. Vagy ha valakinek úgy tetszik, a Hagyó-per. A másodfokú eljárás a múlt héten kezdődött a Szegedi Ítélőtáblán, a napokban pedig a védők perbeszédeivel folytatódott. Összesen három tárgyalási napot követően várhatóan szeptember 21-én hirdethet határozatot a bírói tanács. Dési János Justitia nokiás doboza - Menetelés a kétharmad felé című könyve a másodfokú tárgyalás megkezdése utáni napon, szeptember 8-án jött ki a nyomdából...

desi_janos_justitia.jpg

Nyilván megint csak a véletlen műve, hogy az egykori MSZP-SZDSZ koalíció történelmi bukását jelentős részben okozó Hagyó-ügyben, vagy BKV-ügyben, vagy nokiásdobozos ügyben, ki miként emlékezik rá, a másodfokú tárgyaláson az ügyész csupa olyasmit javasolt vádbeszédében, ami alapvetően a Fidesznek jó. Nevezetesen azt, hogy Hagyó (és politikailag érdekes társai) ügyében újra kerüljön első fokra az ügy, kezdődjön elölről az eljárás, sőt, bizonyos részleteiben a nyomozás is. Méghozzá a propagandaszempontból legelőnyösebb, a nokiadobozos megvesztegetés történetében. (Az ügyészséget már nem az izgatja, hogy Hagyóékat börtönbe dugja, hanem az, hogy még egy propagandabőrt le lehessen húzni az ügyről - Dési János)

Ha a Szegedi Ítélőtábla elfogadja az ügyészi indítványt megint lesz tehát még egy csont, amin lehet csámcsogni a kampányban. Kis ügyeskedéssel simán elérhető, hogy a választási küzdelem csúcspontján sorra jelenhessenek meg a tudósítások azokról a vallomásokról, amelyek az egykori szocialisták és az azóta már feledésbe merült szabad- demokraták ármánykodásairól szólnak – írja még minderről Dési.

Dési János: Justitia nokiás doboza - Menetelés a kétharmad felé
Rémülten olvastam a rendőrségi és ügyészségi jegyzőkönyveket, amelyekből látható, ha valakit "el akarnak intézni", szinte azt tesznek vele, amit akarnak. Amiért talán dicséret járna, az is ellened fordítható. Jogállam és az ártatlanság vélelme? Esélyed alig marad, hogy egy tisztes eljárásban vizsgálják ki, mit tettél. És ez az, ami mindennél félelmetesebb. Ítéletet a bíróság hoz. Az én kérdésem: Tud-e az igazságszolgáltatás független maradni a politikai nyomás ellenére is? (Forrás: libri.hu)

És a perek egyre csak folytatódnak. Már megint és még mindig.

P.s.: Budai Gyula direkt ezért jött Szegedre - Az elszámoltatási biztos kifejezetten a Hagyó per tárgyalására jött Szegedre, hogy a Szegedi Ítélőtábla előtt, miközben az ügyész a teremben a perbeszédét tartja, sajtótájékoztatót tartson. Itt kifejtette, hogy szerinte túl enyhe ítélet született Kecskeméten és bízik abban, hogy a másodfokú ítélet szigorúbb lesz. A politikus azt is hozzátette az elmondottakhoz, hogy 2010 előtt büntetőügyekben volt ügyvéd. Lapunk kérdésre, hogy nem vette-e zokon ügyvédként, ha politikus mondott véleményt egy bírósági ítéletről, azt válaszolta, hogy ez benne van a magyar politikai kultúrában, és véleménye szerint az ő sajtótájékoztatója az nem politikai nyomásgyakor- lás, szemben Gyurcsány fenyegetőzésével, amelyet a Sukoró per Kúriai döntése után mondott. (delmagyar.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8512871280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása