Hunvald-blog

155. Döntsünk együtt!

2017. október 11. - HunvaldGyörgy

És akkor most Handó Tünde, meg az ő pikáns pere után térjünk vissza a kerülethez. Pár napja már elérhető az interneten – az Erzsébetváros 2019 oldalán – a „Döntsünk együtt!” alcímű kérdőív, melyben az MSZP önkormányzati frakciója (Devosa Gábor, Kispál Tibor és Németh Gábor) kéri a kerület – elsősorban Belső-Erzsébetváros – lakosait, hogy tegyenek javaslatot a „bulinegyeddel” kapcsolatos népszavazás kérdéseire.

kerdoiv2017.jpg

Merthogy a képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén nem született döntés vendég- látóhelyek nyitvatartásának korlátozásáról*. A testületi ülésen egy döntés született, mégpedig az, hogy a kérdésben népszavazás lesz kiírva. De arról nem döntött a tisztelt testület, hogy mi legyen a kérdés a referendumon. Ezt szeretnénk most megtudni, még- hozzá azoktól, akik leginkább érintettek, azaz a kerület lakosaitól.

Ma elkezdtük beszórni a lakóházakban azt a kérdőívet, amely az interneten is elérhető. Ezzel remélhetőleg sikerül olyan kérdést feltenni a népszavazáson, mely valóban tükrözi a lakók akaratát. Hogy az itt élők kapják vissza azt a jogukat, hogy eldönthessék, a lakó- házukban működő vendéglátó egységek milyen feltételekkel és milyen nyitvatartási idővel működhetnek. Ha működhetnek.

További szép estét mindenkinek!

Hunvald György

*A képviselők bő egy hete, október 3-án szavaztak a  szórakozóhelyek nyitva tartásának szabályozásáról. A testület előtt négy változat volt (A, B, C és D), a negyedik, a D volt a legradikálisabb, aszerint éjfélkor minden helynek be kellene zárnia. A szavazáson a fide- szes képviselők tartózkodtak – kivéve Hutiray Gyula alpolgármestert, aki egyedüliként a záróra ellen szavazott. A kilenc ellenzéki képviselőből 8 igennel szavazott az éjféli zárórá- ra. A jobbikos Stummer János a fidesszel együtt „tartózkodott”.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1312954333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása