Hunvald-blog

163. Helyreigazítás (2)

2017. november 04. - HunvaldBlog

„Valótlanul állítottuk és híreszteltük…” (via M1 Híradó) 

Ezúttal a már több mint 80 milliárd forintnyi közpénzből gazdálkodó állami televízió van soron, most ők következnek Czeglédy-ügyben helyreigazítani egy nagyot. Szűk egy hete írtuk, hogy a valaha szebb napokat látott Origo terjedelmes helyreigazításra kényszerült, merthogy hazugságokat valótlanságokat állítottak Ceglédy Csaba ügyével kapcsolatban. Most ugyanezért ugyanerre kényszerül az adófizetők pénzével kitömött állami televízió is: hat sajtóhelyreigazítást, összesen legalább tizennyolc alkalommal kell főműsoridőben felolvasniuk arról, hogy mit is állítottak valótlanul Czeglédyről.

m1_hirado.jpg

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint ugyanis az állami M1 Híradó folyamato- san hazudott nem mondott igazat a politikusról és a hozzá kapcsolódó cégről. Így a bíróság most arra kötelezte az M1-et üzemeltető Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t, hogy annyi helyreigazítást tegyen közzé, ahányszor nem mondott igazat, egyúttal a hamis híradásokat helyesbítő tényeket ugyanabban az idősávban közöljék le, amikor a valótlanok is elhangzottak.

Közben a Fidesz néhány képviselője (Gulyás Gergely és két társa) egy olyan országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be – novemberben tervezik elfogadtatni – amelyben ugyan- azokra az adatokra hivatkoznak, amelyeket sorban hazugnak valótlannak ítélt a bíróság. És országgyűlési határozatban akarják kimondani valaki olyannak a bűnösségét – hamis adatok alapján – akit még semmilyen bíróság nem ítélt el. Lássuk be, eddig ilyen azért még nem volt. Hát most nagyon úgy néz ki, hogy lesz.

P.s.: Ügyvédje szerint a hatóságok direkt azon a napon vették őrizetbe Czeglédy Csabát, amikor a cégvezető a fizetéseket utalja, hogy több ezer diák ne kapja meg a pénzét. A terv azonban nem jött be, mert abban a hónapban Czeglédy egy véletlennek köszönhe- tően pár nappal korábban utalt, ezért nincs több ezer károsult diák, csak néhány tucat – mondta az Egyenesen című műsorban Hankó Faragó Miklós. Majd még hozzátette: nehéz lenne meggyőzni arról, hogy nincs politikai hátszele ennek az ügynek.

***

Jövőre 80 milliárdnál is többe kerül a közmédia - A választási évben 80,7 milliárd forintból gazdálkodhat majd a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – írja a Magyar Nemzet. A szervezet költségvetését tartalmazó törvényjavaslatból kiderül, hogy a közmédia 8,5 milliárd forintos kereskedelmi bevétellel számol, így közvetlenül az adófize- tőktől érkező hozzájárulás az idei 70,1 milliárd forintról 71,2 milliárd forintra emelkedik. Jó helyre kerülnek az adóforintok. És meg is szolgálják az adófizetők bőkezű támogatását.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6413174190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása