Hunvald-blog

174. Polt professzor

2017. december 07. - HunvaldBlog

Jóestét, jó estét. Minden bizonnyal már mindenkihez megérkezett a Mikulás – vagy a Télapó, kinek, hogy tetszik – és szerzett sok-sok örömöt, meglepetést. Remélhetőleg minden kisgyermek és Polt Péter is boldog. Bár igazán ez utóbbinak van oka az örömre, mivel az ELTE ellenállása ellenére Áder János professzort csinált belőle. Azaz, a fidesz köztársasági elnök úgy döntött, hogy legfőbb ügyész egyetemi oktató, mert megérdemli. És punktum.

A hétfői Magyar Közlönyből kiderült, hogy egyetemi tanári kinevezést kapott a legfőbb ügyész, Polt Péter. A köztársasági elnök határozata szerint december 15-től “az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – Dr. Polt Pétert 2017. december 15. napjával egyetemi tanárrá kinevezem.” (via Zoom.hu)

Van, aki csokit kapott, van, aki mást, van, aki professzori címet. Ajándék, öröm az élet, éljen. Mi meg ízlelgessük lefekvéskor, elalvás előtt: Polt professzor.

***

A legfőbb ügyész Polt vezeti a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a büntetőjogi tanszéket, ehhez nem árt a professzori cím, illetve az, ha az egyetem magántanárrá nevezi ki. Polt ugyan habilitált, de nem oktatott főállásban, ami viszont előfeltétel. Balog Zoltán javasla- tára most megszületett a megoldás, Áder János megadta a címet Poltnak. Korábban az ELTE ÁJK Kari Tanácsa – a szeptember 26-ai ülés jegyzőkönyve szerint – 8 igen, 23 nem és 1 érvénytelen szavazattal elutasította Polt egyetemi magántanári kinevezését. Most kide- rült: hiába.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8713453319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása