Hunvald-blog

183. Újévi kíváncsiskodás (2)

2018. január 04. - HunvaldBlog

Jóestét. Ha nem gond, most egy nem reprezentatív közvélemény-kutatás (felmérés?) következik. Tavaly, pontosan egy éve csináltunk már egy hasonlót itt a blogon; akkoriban az iránt érdeklődtünk illő tisztelettel, hogy ki honnan jár(t) az oldalunkra. Most azonban egy jóval fontosabb, sokunkat érintő témában kérnénk olvasóink figyelmét, véleményét.

kocsmaterkep1.jpg

Mint az a napokban kiderült, megvan a beígért helyi népszavazás időpontja, ez pedig egészen pontosan 2018. február 18. Ha esetleg valaki nem lenne képben: arról voksol- hatnak majd a kerület lakói, hogy az ún. „bulinegyedben” meddig, hogyan tarthassanak nyitva a szórakozóhelyek. A népszavazásra feltett kérdés szerint – ha az igenekből lesz több – az Erzsébet körút, a Károly körút, a Király utca és a Rákóczi út által határolt terü- leten működő vendéglátóipari egységeknek éjfélkor be kell zárniuk. (A kerületi Választási Bizottság határozata – benne a fideszes képviselők által feltett kérdéssel – itt olvasható.)

Nem kampányolva egyik álláspont mellett sem, úgy gondoltuk, hogy az újév – meg a népszavazás – örömére közvélemény-kutatunk egyet itt a blogon. Tehát kedves, most épp erre járó nyájas Olvasónk! Tessen szíves lenni ezt a pár másodpercet ránk szánni, átgondolni a problémát – majd választani. Illetve válaszolni… Köszönjük. (a Szerk.)

(A „szavazást” – ha csak valami egetrengető dolog nem történik – egy hétig fent hagyjuk a blogon, azaz új posztot nem írunk, csak várjuk a válaszokat.)

UPDATE 2018.01.06. 14:10 - Nos, történt. Méghozzá „fura” dolog.

0szavaz140939.jpg

A szavazás állása a lezárásakor 2018.01.06. 14:09:39

Vajnai Attila 10:21-kor feltette az ÉE-csoport oldalára a szavazásról készített fényképét. Ezt követően nem sokkal valakik elkezdték az egészet széttrollkodni, szinte 10 másodper- cenként ütemesen érkezett egy-egy szavazat az „ez egy Európa-szerte ismert a negyed, nem szabad bezárni” lehetőségre – így 31-ről pillanatok alatt 100 fölé ment az ide adott szavazatok száma, míg a többi lehetőség csak „normál” módon növekedett.

0szavaz104423.jpg

A szavazás állása 2018.01.06. 10:42:23

0szavaz114852.jpg

A szavazás állása 2018.01.06. 11:48:52

Ez némi gyanakvásra adott okot, így aztán a szavazást 14 órakor levettük, ugyanis nem arra lettünk volna kíváncsiak, hogy ki milyen módon tud szétcseszni egy szavazást. De hát ez van, így jártunk. (Ez azért nagyjából már mutatja, hogy mire lehet majd számítani a februári népszavazáson…)

***

Az erzsébetvárosi képviselő-testület október 3-án leszavazta azokat a kezdeményezése- ket, amelyek megszüntették volna a Nagykörúton belüli terület kivételezett helyzetét – vagyis azt az állapotot, hogy nincs kötelező záróra. A feszült hangulatban a fideszes kép- viselők nem merték vállalni a felelősséget, a szavazáson tartózkodtak – kivéve Hutiray Gyula alpolgármestert, aki egyedüliként a záróra ellen szavazott. A jobbikos Stummer János a fidesszel együtt „tartózkodott”.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2113549283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása