Hunvald-blog

186. Most még csak röviden

2018. január 13. - HunvaldGyörgy

"Csak az veszít, aki feladja. A többiek mind győztesek."
(Paulo Coelho) 

A napokban Luxemburgban, az Európai Unió Törvényszékén kijelölték a tanácsot a keresetem elbírálására. Az Alkotmánybíróság novemberi határozata ellen (bilincses fotó) adtam be a keresetemet, mert szerintem a döntésük nem felel meg az uniós jognak.

luxemburg01.jpg

Meglátjuk kinek lesz igaza. Akit pedig esetleg érdekel, hogy hogyan is néz ki az E-Curia erről szóló értesítése, az itt megnézheti

P.s.: Csak ne rúgjanak ki minket az unióból a keresetem elbírálásáig…

Hunvald György

***

Az Európai Unió Bírósága (EUB) gondoskodik arról, hogy az európai uniós jogszabályo- kat mindegyik tagállam azonos módos értelmezze és alkalmazza, illetve hogy az uniós országok és intézmények betartsák az EU-jogszabályok rendelkezéseit. A Törvényszék a megsemmisítési kereseteket bírálja el, melyeket magánszemélyek, vállalatok és – egyes esetekben – a tagállami kormányok nyújtanak be hozzá. Mind a Bíróság, mind a Törvény- szék bírái elnököt választanak maguk közül, aki 3 éven át irányítja a testületet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4413570629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ígyszeretlek 2018.01.14. 14:02:40

Előadó bíró, elnök: Pelikánová asszony
Vajon mit szól ehhez Virág elvtárs? :)

Irena Pelikánová
Született 1949-ben; jogi tanulmányok a prágai Károly Egyetemen, gazdasági jogi tanársegéd (1989 előtt), majd a tudományok doktora, végül 1993 óta a gazdasági jog professzora; az Értékpapír-bizottság igazgatóságának tagja (1999-2002); ügyvéd; a cseh kormány Törvény-előkészítő Tanácsának tagja (1998-2004); 2004. május 12-től a Törvényszék bírája.
süti beállítások módosítása