Hunvald-blog

190. Pikáns

2018. január 25. - HunvaldGyörgy

Nocsak, mit szúrtam ki a Strasbourgi Bíróság dokumentum kezelőjében?! Úgy látom Császy Zsolt barátom ügye előrelépett Strasbourgban; idén január negyedikén a kommunikációs szakba jutott Császy Zsolt és Tátrai Miklós keresete. A Strasbourgi Bíróság feltette a kérdést Magyarországnak, hogy tisztességes eljárás volt-e a Sukoró ügy tárgyalását áthelyezni a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Fővárosi Törvényszékről egy olyan bíróságra, amely nem volt illetékes a tárgyalására.

csaszy_tatrai2015.jpg

Kérdésként merült fel a Strasbourgi Bíróság részéről az is, hogy ezek után a magyar ál- lam, az ügyben eljáró bíróságot független, pártatlan és tisztességes bíróságnak tekinti-e az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglaltak alapján.

Olyan nagy meglepetés szerintem nem lesz a leendő strasbourgi ítélettel kapcsolatban, hiszen egy korábbi döntésére hivatkozott a bíróság, amiben ugyanezért már elítélték Ma- gyarországot. A helyzet pikantériája, hogy amennyiben a nemzetközi szerv megállapítja a jogsértést a Büntetőeljárási törvény (régi Be.417. § (2) bek., új Be 651.§ (3) bek.) szerint a legfőbb ügyésznek ezután hivatalból kötelező benyújtania a felülvizsgálati indítványt a Kúriára, aki ezek után csak egyirányú döntést hozhat, vagyis a hatályon kívül helyezi az ítéletet. (A bíróság linkjét itt lehet elérni.)

Hunvald György

P.s.: Az meg tegnapi hír, hogy elutasította Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatója védőjének a Sukoró-ügyben benyújtott perújítási kérelmét a Szegedi Ítélőtábla. A végzés ellen a kézbesítéstől számított nyolc napon belül Tátrai Miklós védője fellebbezést jelenthet be.

***

Ez meg itt egy kis olvasnivaló mára a 168 óráról, ha már szóba került a a legfőbb ügyész: Szabó Brigitta - Orbán leghűbb ügyésze. Az OLAF (is) érdekes házi feladatot adott Polt- nak. Az ura mellé áll-e, s akkor kihúz a zsebéből minimum 12 milliárd forintot, vagy vele szembe, s akkor kihúz egy téglát a rendszerből?

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6913602405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2018.10.05. 16:20:34

Régóta semmi hír.
Nálam jobban tán csak Császy Zsolt és Tátrai Miklós várja jobban, hogy mikor is történik valami érdemben a Sukoró-per ügyében hozott (szerintem igazságtalan) ítélet kapcsán.
Nem lehetne a nagyérdeműt tájékoztatni?
süti beállítások módosítása