Hunvald-blog

195. Hát ez nem jött be, István

2018. február 09. - HunvaldGyörgy

Különösen súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) a miniszterelnöki vőhöz köthető cég által elnyert és megvalósított közbeszerzések ügyében. Az OLAF jogi lépések megindítását szorgalmazza és a közel 12 milliárd forintos uniós pénz visszafizetését.

tiborcz4.jpg

Az Elios-ügyről szóló jelentés – amelyet egyébként a kormány igencsak igyekezett eltit- kolni az állampolgárok elől – meglehetősen csúf dolgokat tartalmaz. A vizsgált 35 projekt mindegyikében felmerült a visszaélés gyanúja, de 17 pályázatnál egyenesen úgy találta az OLAF, hogy "szervezett csalási mechanizmust építettek ki". Olyan részletességgel derültek ki a nemzet vejének ügyei (pl. ő irányította az önkormányzatok lehúzását), hogy Polt Péternek már szinte csak a vádemelés (lenne) a dolga.

Ugyan a magyar hatóságoknak korábban is tudomása volt Tiborcz gyanús ügyleteiről, mégsem tettek semmit. Nem tettek, mert megmondhatták nekik, hogy ne tegyenek. Hogy nézne már az ki, hogy a nagy Orbán Viktor veje lebukik? Ez akkor még csak „az ellenzéki pártok szánalmas próbálkozása” volt. Akkor még letudták ennyivel, a nyomozást lezártnak tekintették, bűncselekmény nem történt. Azonban azzal nem számoltak, hogy még az Uniónak is feltűnik a csalásgyanús esetek sora. (via Kolozsvári Szalonna)

Megjegyzem, szerintem minden ügyük ilyen. Mengyi Voldemort Roland pályázatai is ilye- nek voltak (ugyanaz a cég közbeszereztet stb.), ő azonban nem volt védett, mint Tiborcz. Csak a kormányváltás a megoldás arra, hogy a rengeteg bűncselekményük kiderüljön. Ez csak a jéghegy icipici csúcsa.

P.s.: Van egy olyan érzésem, hogy „az Orbán család ügyvédjeként” is emlegetett Bajkai ügyvéd úrnak – ki nem mellékesen a kerület alpolgármestere is – a közeljövőben bőven lesz dolga. És most nem az o.gy. választásra vagy a helyi népszavazásra gondolok…

Ajánlott irodalom:

***

A Polt Péter által vezetett ügyészségnek nagy gyakorlata van abban, hogyan szálazza szét az ilyen ügyeket; hogyan nyomozgasson bármilyen érdemi cselekmény nélkül két- három évig, mire mindenki elfelejti; majd hogyan szüntesse meg mondvacsinált indok- lással az eljárást. Ezen pedig az OLAF sem segít, mert nem tud vádat emelni a magyar ügyészség helyett. (via MNO)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8213649052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása