Hunvald-blog

197. Lesz népszavazás!

2018. február 15. - HunvaldGyörgy

Kedden tárgyalta az Alkotmánybíróság (AB) azt a beadványt, amely az ú.n. „bulinegyed” jelenlegi nyitva tartási rendje érdekében támadta meg a VII. kerületi önkormányzat által a mostani hétvégére kiírt népszavazást. Tegnap közzétették az AB határozatát az ügyben, és az Alkotmánybíróság kimondta, hogy meg lehet tartani a népszavazást, mert nem sérti az Alaptörvényt! (Részletek itt olvashatók.)

nepszavaz_tajek2.jpg

Most rajtunk a sor erzsébetvárosiakon, hogy elmenjünk a vasárnapi népszavazásra. Mindenkit, aki szavazhat a „bulinegyed” ügyében, arra biztatok, hogy éljen a törvény adta jogával, ne sajnálja azt a fél órát senki, amíg a szavazatát leadja. Minél többen megyünk el szavazni, annál pontosabb választ kapnak a döntéshozók, mit akar a választópolgár Erzsébetvárosban.

Hunvald György

***

Az erzsébetvárosi képviselő-testület október 3-án leszavazta azokat a kezdeményezé- seket, amelyek megszüntették volna a Nagykörúton belüli terület kivételezett helyzetét – vagyis azt az állapotot, hogy nincs valamilyen elfogadható időponthoz köthető kötelező záróra. A feszült hangulatban a fideszes képviselők nem merték vállalni a felelősséget, a szavazáson tartózkodtak (majd benyújtották a mostani népszavazásra bocsátott kérdést). Hutiray Gyula alpolgármester egyedüliként a záróra ellen szavazott. A jobbikos Stummer János a fidesszel együtt „tartózkodott”.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2813672384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása