Hunvald-blog

213. Még négy nap

2018. április 04. - HunvaldBlog

Este van már, újabb nap telt el – és alig négy nap múlva itt a nyakunkon az országgyűlési választás. Nézzük, most éppen hogy állunk a kerületben: tegnap a MoMa elnöke, Bokros Lajos bejelentette, hogy visszalép Oláh Lajos javára, ezt az Együtt aspiránsa korábban már megtette. Csakhogy Oláhon kívül még mindig három jelentősebb ellenzéki jelölt van a placcon: az LMP részéről Moldován László, a Jobbikból Stummer János, a Momentumtól pedig Soproni Tamás alelnök indul.

bokros_olah2.jpg

Nézzük meg a taktikaiszavazas.hu elemzőinek esélylatolgatását, hogy kinek ki javára kellene visszalépnie az ellenzéki győzelem érdekében. Várható szavazatarány egyéniben (zárójelben az arányok átszavazás esetén):

 

Bajkai István - Fidesz-KDNP 

30.2%  (30.8%)

 

Stummer János - Jobbik 

 9.4%   (7.2%)

 

Oláh Lajos - DK 

22.5%  (33.4%)

 

Moldován László - LMP 

17.0%  (14.3%)

 

Soproni Tamás - Momentum 

 9.7%   (8.2%)

 

Döme Zsuzsanna - MKKP 

 5.7%   (4.7%)

 

VISSZALÉPETT a DK javára - MoMa

 1.5%   (1.5%)

2014-ben ez volt az eredmény:

 

Dr. Oláh Lajos - Összefogás (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP)

38.7%

 

Rónaszékiné Keresztes Monika Mária - Fidesz-KDNP

38.1%

 

Csiba Katalin Gyöngyvér - LMP

12.0%

 

Stummer János - Jobbik

10.5%

A fentiek alapján eléggé világosan látszik, hogy ha Soproni Tamás és/vagy Moldován is indul, az komoly lehetőség Bajkainak a választókerület megnyerésére. A kérdés tehát, amit minden ellenzéki jelöltnek fel kell/kéne tennie, hogy mi a fontosabb: a Fidesz jelölt- jének legyőzése, vagy esetleg egy mandátummal több a listán. Még négy nap – és erre is választ kapunk.

Április 8-án, négy nap múlva tessék tehát a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazni, listán meg mindenki voksolhat a szívének legkedvesebb pártjára. (Az MSZP-Párbeszéd lista a 9. számot viseli, azt tessék keresni.)

További szép estét mindenkinek!

P.s.: Ma délután az Együtt megállapodott az MSZP-P-vel és a DK-val, több helyen vissza- lépnek egymás javára; így Németh Szilárd és Szatmáry Kristóf ellen is az Együtt adja a baloldali jelöltet. Cserébe az Együtt 11 helyen lép vissza. Az MSZP–P belvárosi jelöltje pe- dig bejelentette, egyoldalúan visszalép a megállapodásban részt nem vevő LMP javára. (via Index)

***

Sokan kérdezik, hogy a választás napján hol tudnának örülni velünk. Vasárnap reggel 10 órától a Dob utca 65-ben (Piros Pont) késő estig vagyunk. Aki nem csak örülni szeretne, hanem segíteni, szintén szívesen látjuk. Mindent megteszünk, hogy úgy legyen, ahogy szeretnénk, rajtunk nem múlik. (Hunvald György)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3513810090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása