Hunvald-blog

214. Holnap legyen ünnep!

2018. április 07. - HunvaldBlog

Az előző poszt írásakor még négy napunk volt a választásig. Most meg egyet alszunk – és szavazhatunk; április 8-án választ az ország. Ha elegen megyünk el voksolni, közösen elzavarhatjuk a Fideszt. Egy biztos: én elmegyek szavazni. Menjünk el sokan! A holnapi nap pedig legyen ünnep, legyen Karácsony!

valaszt_karacsony.jpg

Tegnap délután a budapesti 5-ös választókerületben – azaz itt nálunk – Soproni Tamás (Momentum) is visszalépett legesélyesebb ellenzéki jelölt, Oláh Lajos javára. A ma dél- előtti határidőig a demokratikus ellenzék aspiránsai közül egyedül Moldován László (LMP) nem lépett vissza. Így aztán a kerületben Moldován is indul, ami bizonytalanná teszi, teheti az ellenzék győzelmét. A kérdés tehát még mindig az, hogy kinek mi a fon- tosabb: a Fidesz jelöltjének legyőzése, vagy esetleg egy mandátummal több a listán. Vasárnap erre is választ kapunk, de mindez jusson eszünkbe X-ek behúzása előtt.

Itt van hát az ideje annak, hogy saját kezünkbe vegyük sorsunkat és eltakarítsuk ezt a rendszert. Tájékozódjunk arról, hogy kik a választókörzeteinkben a legerősebb jelöltek és szavazzunk rájuk. Most nem számít, hogy nem értünk egyet a politikájukkal, most egy dolog a fontos: a Fidesz eltakarítása a politikai életből. Amennyiben ezt elértük, eljöhet egy igazi választás ideje, ahol már valóban arra szavazhatunk, akivel leginkább szimpatizálunk. Azonban ne felejtsünk. Ne felejtsük el azokat a pártokat és képviselőket, akiknek fontosabb volt a saját politikai karrierjük, mint a választópolgárok akarata. (K. Szalonna)

Holnap pedig tessék szíves lenni a legesélyesebb ellenzéki jelöltre és az MSZP-Párbeszéd 9. számot viselő listájára szavazni!

További szép napot mindenkinek!

***

Sokan kérdezték/kérdezik, hogy a választás napján hol tudnak örülni velünk. Ahogy ko- rábban is írtam, vasárnap reggel 10 órától a Dob utca 65-ben (Piros Pont) vagyunk, késő estig. Mi mindent megtettünk, hogy úgy legyen, ahogy szeretnénk, rajtunk nem múlt a dolog. (Hunvald György)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4913816356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása