Hunvald-blog

220. Orbán kicsi Patyija

2018. április 24. - HunvaldBlog

Nem lesz újraszámlálás. A Nemzeti Választási Bizottság döntött a 2018-as választások ügyében: Patyi András, a bizottság elnöke tegnap arról beszélt az M1-en, hogy az NVB szerint a választás szabályos volt, és csak az ellenzék támadja azt, mert nem nyert. Így aztán egyetlen választókerületben sem rendelték el a szavazatok újraszámlálását, mert az újraszámlálás elrendeléséhez "tényeken alapuló bizonyítékra vagy magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények bemutatására van szükség" – közölte.

orban_patyi2018-1.jpg

Hogy fura mód egy párt szavazatai a másikhoz vándoroltak, hogy egyes szavazókö- rökben nagyon nem az előírtak szerint ment a szavazás, hogy voksok tűntek el, lettek tömegével érvénytelenek, vagy hogy éppilyen fura módon eltűnt 11 ezer választási jegyzőkönyv is? Ugyan már, az lényegtelen, nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen tovább ballagni. (Megj: a testülethez 180 fellebbezés érkezett be.)

Patyi – aki a választások óta már bocsánatot kért Orbán Viktortól, mert meg merészelte büntetni – még hozzátette: sokan kifogásolták azt is, hogy a szavazás napján meggyen- gült az NVI honlapja, de szerinte ez nem befolyásolta a szavazás eredményét,

hiszen nem az oldal az eredmények forrása, hanem a források alapján kerülnek fel az eredmények a honlapra.

Igen, ezt találta még mondani a független bizottság független elnöke, aki mellesleg a kormány szívéhez közelálló Közszolgálati Egyetem rektora is. Akit ország-világ előtt, nyil- vános videóban alázott szarrá Orbán a 345 ezer forintos kirakatbírság* miatt. Aki rektori díszben hajlongva, totálisan kikészülve motyogja: "Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr." Mert ez a szerencsétlen sajnálkozott és elnézést kért attól, aki megszegte a törvényt. Köz- ben meg a csicskasereg kíséret önfeledten röhög, amikor a főnök többször is felmossa vele meg a függetlenségével a padlót. Szép is ez.

Ja, Patyi csendőrhumor útján végrehajtott megalázáshoz annyit, hogy az NVB elnöke a kampányban végig óriási szolgálatokat tett a Fidesznek, a legnagyobbat azzal, hogy a bizottság kvázi törvényerőre emelt törvényértelmezése miatt az ellenzéki pártok nem léptethették vissza szabadabban a jelöltjeiket. De ez sem volt elég, mert egyszer, egyetlenegy aprócseprő ügyben a szakmai lelkiismeretére hallgatott, így kijárt neki a nyilvános büntetés, egyenesen a Főnök szájából. Így legyen valaki a NER lojális oszlopa! (444.hu)

P.s. A HVG megkereste Patyi Andrást, nem mond-e le, továbbra is függetlennek tartja-e magát. Patyi a sajtósán keresztül azt a választ küldte, függetlenségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az Orbán Viktor kampánytevékenységéről szóló, annak jogsértő jellegét megállapító határozatot ő terjesztette elő, és a bírságot tartalmazó határozatot maga is megszavazta.

*Nincs ok a nyugtalanságra: az NVI elnök Pálffy Ilona tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy őfelsége Orbán Viktor befizette  a politikai pedofíliáért rá kiszabott büntetést. És ezzel jól el is intézte a dolgot.

***

Az Orbánnak hajbókoló NVB-elnök meg akarta fúrni a Tv2 bírságolását - Mindent elmond a választási rendszerről meg a fölötte őrködő NVB-ről, ahogy maga az elnök, Patyi And- rás próbálta megakadályozni a Tv2 megbírságolását. Nézve az ülésről készült felvételt, egyértelmű, hogy Patyi és az elvileg független tagok érveltek amellett, hogy teljesen rendben van, ha Marsi Anikóék belemondják a kamerába: Orbán Viktorra szavaznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7013868068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.07. 11:54:17

Szerencsétlen hülye Patyi, a Vezér csak annyit szeretett volna kimondatni vele, hogy lám-lám, olyan kurva nagy demokrácia van itt, hogy még maga sem mentes a büntetéstől, miniszterelnök úr!
De hát szerencsétlen bepánikolt ugye, hogy úristen, végem, kegyvesztett lettem, oda az állásom, a szemétdombra kerülök.
Természetes pánikreakció egy tekintélyelvű Erdoganista irányított demokratúróban.
süti beállítások módosítása