Hunvald-blog

232. Véget ér a hajtóvadászat?

2018. május 30. - HunvaldGyörgy

Felmentették a 7 éve húzódó, a Fidesz elszámoltatásának egyik szimbolikus ügyének, az ú.n. „kémper” vádlottjait. A Kúria tegnap elutasította a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványát a kémkedéssel vádolt volt titkosszolgálati vezetők ügyében, azaz, így jogerős maradt a korábbi felmentő rendelkezés.

Az ügyészség a Gyurcsány-kormány idején történtek miatt 2011-ben kémkedés és más bűncselekmények miatt vádat emelt Szilvásy György volt titkosszolgálati miniszter, Ga- lambos Lajos és Laborcz Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatói és egy magánszemély ellen. Tavaly ősszel a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen felmentette a vádlottakat, ez ellen nyújtott be az ügyészség felülvizsgálati indítványt.

Most az első és másodfokot követően a Kúria is kimondta, hogy nem történt kémkedés. Erről tegnap Sebes Péter is beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, Szilvásy György pedig az ítélet után azt nyilatkozta: reméli ezzel véget ér a hajtóvadászat. A Legfőbb Ügyészség azonban képtelen tudomásul venni, hogy hiába van megint kéthar- maduk a parlamentben, a Kúria nem úgy táncol, ahogy ők szeretnék. Ez jól látszik a most kiadott nyilatkozatukból:

Magyarország Ügyészsége tudomásul veszi a Kúria felülvizsgálati eljárásban hozott döntését az ún. kémügyben. A közvélemény hiteles tájékoztatása érdekében ugyanakkor célszerűnek tartaná az ország biztonságát nem érintő, minősített ügyiratok titkosságának a feloldását, és azok tartalmának nyilvánosság elé tárását. A Kúria határozatának írásba foglalását követően, az ügyészség haladéktalanul megteszi az erre vonatkozó kezdeményezését.

Csak kérdem: ezzel most "fenyegetik" a Kúriát?

P.s.: Érdekes, amikor 2011-ben a védőügyvéd kérte ugyanezt, akkor valahogy nagyon nem akarták az ügyiratok titkosságának a feloldását az ügyészek…

Hunvald György

***

Tegnap délután nyújtották be az Országgyűlésnek a tovább szigorított Stop Sorost és az újabb alaptörvény-módosítást. „Ne mondja majd senki, hogy Bárándy Péter ügyvéd, korábbi igazságügy-miniszter nem szólt: elmondta, hogy mi van es mi lesz a magyar igazságszolgálta- tásban. (Soha életemben ilyen elegánsan indulatosnak senkit nem láttam...)” - via Rónai Egon

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9114012602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása