Hunvald-blog

244. Hosszabbítgatók

2018. július 05. - HunvaldBlog

Tegnapi hír, hogy a bíróság most újabb két hónappal meghosszabbította Czeglédy Csaba letartóztatását, merthogy a bíróság szerint fennáll a bűnismétlés (!!!) veszélye. Így aztán ismét meghosszabbították Czeglédy előzetes letartóztatását. Ugye ismerős? Láttunk már hasonlót nem egyszer, előzetes letartóztatás, bűnszervezet – minden, mi szem-szájnak ingere – és máris lehet hosszabbítgatni rendületlenül, akár éveket át.

polt_hando1.jpg

Miközben a több mint egy éve tartó nyomozás során semmit nem sikerült kideríteni. De cégét tönkretették, ingatlanát elvették, folyamatosan (és rutinszerűen) előzetesben tart- ják – és még van képük bűnismétlésre hivatkozni.

Ceglédy ellen különben bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult nyomozás. Árulja már el valaki, hogy ezek után hogy fészkes fenébe tudna bűnismételni?!

Váratlanul megváltozott a vád a Czeglédy-ügyet is érintő szegedi perben - Az ítélethirdetésre kitűzött tárgyaláson jelentette be az ügyész, hogy módosítja a vádat: az eddig csalással gyanúsított iskolaszövetkezeti vádlottakat csupán bűnsegédletben marasztalná el. Időközben ugyanis az egyik vádlott vallomásában mindent Czeglédyre hárított. A bíró a bizonyítás folytatása mellett döntött, így még az sem kizárt, hogy ezt a pert egyesítik a Czeglédy-üggyel. (via HVG)

P.s.: Az külön „szépséges volt”az ügyben, hogy amikor Ceglédyt március 1-én országgyű- lési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették és mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt, ám alig másfél nap múlva hirtelen előkaparódott egy másik bűncselekmény gyanúja – gazdasági csalás – és mentelmi jogának felfüggesztését követően újra őrizetbe vették. Szép nem? Valahogy volt kéznél véletlenül egy másik ügy...

***

"Az előzetes letartóztatás a magyar joggyakorlatban a kényszervallatással egyenértékű. A nyomozó hatóság a nyomozás során a terhelteket a kényszerintézkedés kilátásba helyezésével, vagy kezdeményezésével, arra tudta rávenni, hogy saját magukra és terhelt társaikra valótlan tartamú terhelő vallomásokat tegyenek." A mondatok a BKV-per tár- gyalásán, anno Kecskeméten hangzottak el. (Miért is ülnek előzetesben Czeglédyék?)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3114095665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása