Hunvald-blog

247. Hétvégi rövid (6)

2018. július 14. - HunvaldGyörgy

A horvát csapat nagyszerű játékkal jutott a VB döntőbe. A horvátok nem stadionokat építenek, hanem csapatot. Zlatko Dalic, a szövetségi kapitány a következőket mondta a győzelmük után: "Történelmet írtunk. Lehet nincs olyan stadionunk, amelyben az ősszel rajtoló Nemzetek Ligájában fogadhatjuk az ellenfeleket, de van szívünk és büszkeségünk."

foci_vb.jpg

Ezt arra a kérdésre válaszolta a szakember, hogy mit jelent egy olyan kis ország, mint a négymillió lakosú Horvátország számára a fináléba jutás. És milyen igaza van!

Ám az is kiderült, hogy Orbán Viktornak is van szíve meg büszkesége, merthogy a NATO csúcson azonmód eldicsekedett a közmédiának. A horvátok győzelmével. Mert szerinte a horvát foci a mi kutyánk kölyke. „A horvátok sikere persze a horvátoké, de egy picit úgy érezzük, hogy abban mi is benne vagyunk, hiszen ez a régió dicsősége is, még hogyha most a horvát zászlót is kell a magasba emelni” – tette hozzá.

Vagyis, ha Modric, vagy valamelyik társa gólt rúg horvát színekben, akkor azt a gólt egy kicsit mi rúgtuk. És ez így van rendjén, nem azért építettük azokat a bazi nagy stadionokat, hogy aztán ne osztozzunk a horvátok dicsőségében. (via Föld S. Péter)

Ez igen! Ha a mi focink sz@r (márpedig az), akkor lenyúljuk a más sikerét és azzal próbá- lunk meg villogni. Még az is kiderülhet, hogy mi nyertük meg a VB-t. Vagy legrosszabb esetben is ezüstérmesek lettünk…

További kellemes hétvégét mindenkinek. (A belgák épp most verték el az angolokat és megnyerték a VB bronzot.. Gondolom, belgák nem leszünk. Mégis csak egy másik régió.)

P.s.: És nemcsak a focit játsszák másképp a horvátoknál: A horvát bíróság semmissé nyilvánította a svájci frank alapú devizahiteleket - A bankok nem tájékoztattak rendesen, ezért 437 milliárd forintot kell visszafizetniük a hiteleseknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5914113183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása