263. Szerénység elvtársak, szerénység

2018. augusztus 31. - HunvaldBlog

Jóestét, jó estét mindenkinek! A napokban megtudhattuk, hogy kishazánk igazságügyi nagyjainak „ideje” van. Ezt egy szép nagy, fekete márványtábla adja tudtunkra, amely aranyozott betűkkel hirdeti az Egri Törvényszéken, hogy az épületet Trócsányi László igazságügyi miniszter, Polt Péter legfőbb ügyész és Handó Tünde OBH elnök idején újították fel. Az utókornak szánt emlékművet, Hadházy Ákos mutatta be fb-oldalán, ő vette észre a történelmi távlatokat nyitó táblát.

polt_tabla2018.jpg

(Az alján azért – apró betűkkel ugyan – de ott van az is, hogy ténylegesen kik végezték el a munkát. A fentiek „idejében”. Hát nem nagyszerű?)

Jaj... Az látszik ebből is, hogy a történelemkönyvekbe szánják magukat és ez sajnos valószínű meg is lesz. De az nagyon valószínű, hogy a sötét oldalakra, apró betűkkel. Az egri törvényszék felújításával dicsekszenek a méltóságos urak, hölgyek. Amúgy gondolom EU pénzből - Hadházy Ákos

Édes istenem! Tényleg ide jutottunk vissza?!

P.s: Az Eger Hírek cikke szerint a közel 3 és félmilliárd forintból felújított törvényszéket még áprilisban adták át. Az átadó ünnepségen Dr. Völner Pál a bírói munka függetlensé- gének fontosságát hangsúlyozta. A bírák nem lehetnek tagjai pártnak, és nem foly- tathatnak politikai tevékenységet – mondta az igazságügyi miniszterhelyettes. (Forrás: Népszava)

Megj.: Időnként elképzelem, hogy az értelem hatalomra jutása után szép országunkban a Szoborpark mintájára létrehoznak egy Nyalonc Múzeumot, amelyben elrettentő példaként a magyar szervilizmus penetráns emlékeit gyűjtik össze. Mint például ezt itt. (via Fügedi Ubul)

***

Ha már szóba került a bírói munka függetlenségének fontossága: Az előmenetel szem- pontjából előnynek számít a besúgás és a feljelentés – ez is állhatna mostantól Handó Tünde bíróságoknak kiküldött kalauzában. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke ugyanis újabb frontot nyitott az Országos Bírói Tanács elleni harcában: az általa kinevezett elnö- kök feladatává tette, hogy törvénysértésen érjék az OBT-t. Legalább három törvényte- lenséget kell találnia a címzett ítélőtáblai és törvényszéki elnököknek az Országos Bírói Tanács működésében – a HVG birtokába jutott levél szerint ezt kéri Handó Tünde azoktól a bírósági vezetőktől, akiknek a kinevezése az ő hatáskörébe tartozik. (via K. Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5514214381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2018.09.01. 20:43:54

És Ön hogyan áll ezzel a tulajdonsággal, magatartással, Hunvald Bástya elvtárs?

HunvaldGyörgy 2018.09.01. 21:12:08

Óóóó, igen jól, Európai téridő elvtárs.

röf 2018.09.02. 07:31:37

Pénteki írásra egy komment.
Ennnyyíííí.......

Tangooo 2018.09.02. 09:46:16

Teljesen érthető, hogy az igazságüggyel, Törvényszékkel kapcsolatos témákban egy büntetett előéletű (lehet, hogy már az sem?), börtönviselt ember a legautentikusabb posztoló, aki belülről ismeri témáját.

vackor1 2018.09.02. 13:24:00

:)))))) Jellemző a hozzászólókra , nagyjából állandóan ezt művelik az összes blogon, ahol éppen megjelennek . Ugyan az első mondatból látszik, hogy feleslegesen várom , de azért érdekelne , hogy ha feltesszük , hogy igazak a cikkbeli állítások és ha a személyeskedés - ad hominem érvelés mond valamit ? - helyett a cikkben foglaltakra reagálnának , akkor mit mondanának mondjuk az első és utolsó bekezdésben leírt konkrétumokra ? Ezek normális dolgok , így van rendjén ?

nu pagagyí 2018.09.02. 15:39:31

A kivagyiság emlékműve.

nu pagagyí 2018.09.02. 15:43:41

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Nincs még érvényes ítélet, a névtáblán szereplő elvtársak minden ügyeskedése ellenére sem. Na, de majd most! - ha sikerül végre külön vérbíróságot összetákolni a bírói besúgói verseny alapján.