Hunvald-blog

267. Bajban az ország, miattatok

2018. szeptember 12. - HunvaldGyörgy

Gratulált Orbánnak az újabb kétharmadhoz a Kutya Párt. Mindezt azt követően, hogy az Európai Parlament ma délután megszavazta a Sargentini-jelentést. „Újabb magyar siker! A Fidesz-KDNP ezúttal az Európa Parlamentben szerzett kétharmadot” – írja a Kétfarkú Kutya Párt a szavazást követően. A magyar jogállamisági helyzetről szóló jelentést a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el.

ep_sargentini.jpg

Az EP tehát szabad utat adott a magyar kormánnyal szembeni, az európai értékek ve- szélyeztetése miatt indított eljáráshoz. A folyamat végén akár Magyarország szavazati jogát is felfüggeszthetik az Európai Tanácsban. Az ellenzék az ország szégyenéről, a kormány meg csalásról beszél. (Szijjártó: A döntés csalással született – HVG)

A Fidesz és miniszterelnökének szereplése a parlament előtt tegnap szégyenletes és szánalmas volt, mára pedig nevetségessé is vált. Utólag kifogásolni egy szavazási eredményt, amikor a kihirdetett eljárási rend mentén zajlott a vita és lezárása, az fidesz marketing alapú pofátlanság. (via Bőhm András)

Megjegyzés (indulatos): Európa több mint kétharmada azt mondja, hogy Magyarország nem rendes jogállam, hogy az Orbán kormány és a Fidesz alkalmatlan arra, hogy az európai értékeket képviselje. A jelentés által hivatkozott értékek: szabadság, demokrácia, egyenlőség, jogállamiság, az emberi méltóság és az emberi jogok tiszteletbe tartása.

Na, ezekhez közötök sincs! Hazaárulók vagytok, azok lettetek. Lehet, nem tudjátok mit jelent a hazaáruló szó, segítek: Állampolgári hűségét megszegő (személy, csoport), aki a fennálló hatalom ellen lázad, vagy a saját nemzetének, országának súlyos kárt okoz.

Ti pedig teljes mértékben kimerítettétek ez utóbbit, az elmúlt nyolc évben hozott parla- menti döntéseitek a magyar nemzetnek és az országnak okoz és okozott súlyos, talán helyrehozhatatlan károkat.

Tudom, hogy a következő fél évben itthon csak a migránsozás fog folyni a csapból, meg győzni fogunk, meg csapataink harcban állnak, stb., stb… De ha annyira hülye a magyar külpolitika és a Fidesz, hogy Macronékkal és Merkelékkel szarakodik, akkor ne csodálkoz- zunk az eredményen.

Nagy bajban van miattatok az ország.

Hunvald György

P.s.: Már rég nem lesztek hatalmon, amikor a történészek ezt a korszakot Magyarország egyik legsötétebb korszakaként fogják említeni. Nem neveznek el rólatok köztereket és utcákat (pedig szeretnétek nagyon), ahogyan a két világháború nemzetrontóiról sem let- tek utcák elnevezve; megérdemelt helyükre tette őket is a történelem.

***

Orbán Viktor nemhogy Magyarországot, magát sem tudta megvédeni - Az eredmény tehát ismert. Csűrheti-csavarhatja a Fidesz, ahogy akarja: az Európai Parlament néppárti elnöke által kikért jogi szakvélemény alapján szavaztak, és a voksoláson bőven megug- rotta a jelentés a kétharmados támogatást. Kicsit kínos, de le kell írni: ez az EP épp olyan legitimitással rendelkezik, amilyennel az Orbán által ezerszer emlegetett következő kép- viselő-testület fog. Összesen 163 millió uniós állampolgár adta le szavazatát a pártlis- tákra. Orbánnak nyilván nem tetszik, de a Sargentini-jelentés mögött mintegy százmillió uniós polgár szavazata van. (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7214236937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása