Hunvald-blog

268. A harc folytatódik

2018. szeptember 15. - HunvaldBlog

Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?! (Bacsó Péter: A tanú)

Brüsszel, Soros, zsoldosok. Nincs új a nap alatt, folytatódik a harc a Sargentini-jelentés után is, sőt. A nemzetközi helyzet fokozódik, csapásokat adunk és csapásokat kapunk. Nő (növelik) a rettegés, idegen zsoldosok fognak hazákra támadni. Legalább is Orbán Viktor szerint. „Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat” – jelentette ki vagy be tegnap a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

orban_radio20188.jpg

És – szintén szerinte – a schengeni övezet külső határán található országoknak át kell majd adniuk határőrizetük egy részét Brüsszelnek, mert ha Magyarországot nem lehet rákényszeríteni a migránsok beengedésére, akkor el kell venni tőle a határvédelem jogát. Mert Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják törni.

Elhangzott mindez pénteken. Szombaton meg Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója lépett a cirkusz porondjára és bejelentette, hogy a Fidesz álláspontja szerint szó sem lehet arról, hogy Magyarország átadja a határvédelem jogát a bevándorláspárti brüsszeli intézményeknek. És kérik a kormányfőt, hogy minden eszközzel védje meg Magyarországot, és “semmi szín alatt ne engedje át a határőrizet jogát bárki másnak”.

Tényleg mindenki teljesen meghülyült?! Vagy csak minket néznek teljesen hülyének?

Szó sincs ugyanis arról, hogy az Unió bármely tagállam hatáskörét el akarná venni; az EU anyagi, technikai és szakmai segítséget kíván nyújtani a tagállamoknak. Ha szükséges, egy bármikor mozgósítható 10 000 fős készenléti alakulatot (vagy abból amennyi kell) küld abba az országba – az ország kérésére – ahol erre szükség van a migrációs nyomás miatt. Tehát még egyszer a lassabbak kedvéért: ha az adott ország kéri.

Itt a teljes tervezet magyarul: Az Európai Bizottság javaslatot tesz a migrációkezelés és a határigazgatás reformjával kapcsolatos kompromisszumhoz még szükséges utolsó elemekre. Érdemes elolvasni, csak hogy halvány fogalmunk legyen már arról, amiről Orbán Viktor és csapata hadovál Magyarország, és a keresztény Európa megvédése ürügyén.

P.s.: Bevándorlásellenes kabinet alakult Németh Szilárd vezetésével – Most erre mit is mondjunk: kellett, mint egy falat kenyér. A vezető személye meg mindent el is árul a helyzet komolyságáról. Szánalmas.

***

Tudom-tudom, történelmietlen játék, de azért mégis! Képzeljük el egy pillanatra, hogy Hunyadi János a rigómezei csata előtt segítséget kér VII. Károly francia királytól, vagy III. Frigyes német-római császárhoz fordul. Némi töprengés után jön a jó hír: a két uralkodó saját pénzből komoly sereget állít ki a mi Hunyadink mellett. Ám ennek hallatára Hunyadi azonmód hiszti rohamot kap, dühöngésbe fog, s világgá kürtöli, hogy idegen zsoldosok akarják megvédeni szép hazánkat! Hát egy nagy lótúróst! Ő akar itt a haza védelmezője lenni, ne merészeljék elvinni ezek a romlott nyugatiak az ő jó kis one-man show-ját.

Mert hát ez történt most. És teljesen világos, hogy Orbán – akit lelkes és lelkesen fizetett hívei „új Hunyadiként” szeretnek emlegetni –, s aki eddig a közös határvédelem felállítá- sáról győzködte a Nyugatot, most azért őrjöng, mert az „idegen zsoldosok” szerinte elvinnék a showt, amire ő annyi, de annyi energiát áldozott, s ami egész tevékenységét legitimálja. Egyedül ő akar Magyarország és az egész keresztény Európa megkérdőjelez- hetetlen hőse és megmentője lenni, minthogy neki ez a transzcendens küldetése. Erről neki papírja van. (via Gábor György)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2214242111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunzoo 2018.09.16. 21:51:04

Ez is benne van a hivatkozott szövegben:

"...Végezetül, felkérjük a tagállamokat, hogy tegyenek hiteles és ambiciózus előrelépést mind a humanitárius, mind a gazdasági célokat támogató legális migrációs lehetőségek biztosítása terén.”....

Csókoltatlak, Dimitrisz!

Ekrü 2018.09.16. 22:05:01

"Angela Merkel nem sokkal később a német parlamentben reagált a felvetésre. Támogatta a javaslatot, de mindenkit figyelmeztetett is: ha az EU szerepet vállal a határok őrizetében, akkor a tagállamoknak le kell mondaniuk szuverenitásuk egy részéről, és át kell adniuk bizonyos jogokat a közös intézményeknek. (reuters)"
444.hu/2018/09/12/merkel-a-kozos-hatarvedelem-ara-hogy-a-kormanyok-feladjak-a-szuverenitasuk-egy-reszet

dare 2018.09.16. 22:37:32

Minden ország védje a saját határait, és ahol rumli van, ott ha az adott ország kéri, akkor bevethető legyen egy alakulat, azt támogatom maximálisan.
De azt, hogy idegen zsoldosok kérés nélkül itt flangáljanak, azt azért nem.

Jó lesz majd odafigyelni az apróbetűs részre is.
Egyébként szükséges, és jó lenne ha lenne egy ilyen alakulat, mer kell.

showme79 2018.09.16. 22:52:25

Hunvaldblog: szerintem vagy tök naív vagy, vagy nem tudsz / akarsz szöveget értelmezni. Láss már a sorok mögé egy picit! Eléggé arról szól ez a tervezet, hogy majd az EU megmondja, de legalább is meg akarja mondani egységesen, hogy kit-mikor-hogyan engedjünk be (a többesszám nem Magyarorstágot, hanem az összes érintett, EU-s orazágot jelöli).

Van jónéhány dolog, amit szarul kezel(t) a Fidesz, de szerintem a migrációkezelés, határvédelem pont nem ezek... és szerintem most is jól átlátnak a szitán.

Gray Raven 2018.09.16. 23:50:03

Leszarom, hogy kit engednek be, pont nem rosszabb egyik migráns sem az itteni kommentelőknél, max rosszabb a látvány, mert a csadoros nők nem adják. Meg egyébként is van nekünk saját 1 milla migránsunk még IV. Béla idejéből, az a pár ezer már marhára nem oszt nem szoroz, úgy csinálunk mintha ez aztán most világvége lenne... Egyébként meg inkább szeretnék egy egységes EU-t közös határral meg közös bel és külpolitikával, nem pedig ilyen kis bolhafing országban élni, amit kb. 3x körberöhög mindenki a tárgyalóasztaloknál (Lásd Trianon meg a többi). Lehet ez sértő bárki számára de végre nem a looser oldalon szeretnék állni, még akkor is ha ezért megkell tanulnom náciul vagy csigazabálóul...

2018.09.17. 00:00:54

Looser Magyarorszag? 1000 eve letezunk. Ezt nem sok europai allam tudja elmondani magarol. Es pontosan azert letezunk 1000 eve, mert a magyarok tobbsegere inkabb a csibeszseg illik, mintsem a naivsag.

eloi 2018.09.17. 00:20:50

@Gray Raven: Szerintem használd ki, hogy most még bárhol letelepedhetsz! Egy nem lúzer országban is. Menj!

eloi 2018.09.17. 00:24:04

Ballib blogíró, ballib butaságokkal és rövidlátással.
Avagy csak a régi beidegződések működnek, hogy kényszeresen rákapcsolódnak egy nagyobb, külföldi agyra (Moszkva után Berlin, Brüsszel...) és az gondolkodik helyettük, ők meg csak a beszélő bábuk, akik mondják, amit ott kigondoltak.

felső határ nincs 2018.09.17. 00:36:40

Geci jo 5letnek tartom hogy az EU adjon szakmai segitseget a hatarvedelemben

Az az EU ami semmilyen hatart sem tudott megvedeni es ahova az embercsempesz Soros a hatso ajton jar eszt osztani.

Nem kene toluk egy kis hatarvedelmi szakmai segitseg? Hallatlan.

hatodikx 2018.09.17. 06:17:52

Elolvastam a tervezetet, ehol nem írja, hogy a TAGÁLLAM KÉRÉSÉRE rendelnek oda Frontex katonákat, hanem AHOL SZÜKSÉG VAN. Hazug a szerző.

vergyula 2018.09.17. 06:30:54

" az EU anyagi, technikai és szakmai segítséget kíván nyújtani a tagállamoknak" - szerintem az anyagit azért majd elfogadjuk, ha nem is lesz reklámozva. Az EUs pénz mindig jól jön. A hatávédelemre állítólag elköltött kb. 300 milliárd felét már korábban is kérték az EU-tól, most itt az alkalom. Közben persze lehet tovább harcolni Brüsszellel. Tényleg nincs új a Nap alatt.

különvélemény 2018.09.17. 06:32:48

Ahogy az EU szinte összes támadása irányunkban tiszta spekuláció, "ez lesz, az lesz, erre is lehet használni, arra is lehet használni a törvényt", így engedtessék meg Orbánnak is, hogy spekuláljon az EU terveivel kapcsolatban.
Kerüljük a kettős mércét.

Már most is benne van az alábbi mondat a sajtóanyagban, mármint, hogy az ország kérése nélkül is telepíthetik.
Innen már csak 1 lépés, hogy máshogy értelmezzék az Unió "érdekeit".

"The decision to launch an emergency intervention without a Member State request is taken only as a last resort, when the Union's interests require it."

ígyszeretlek 2018.09.17. 08:12:32

Megerősített Menekültügyi Ügynökség
...
Közös uniós migrációkezelést támogató csapatok fogják segíteni a tagállamokat szükség és kérés esetén többek között az uniós fogadóállomásokon és az ellenőrzött központokban.
...
A fogadó tagállam felügyelete mellett képesek lesznek ellátni az érkezők fogadásához, a védelemre szoruló és a védelemre nem szoruló személyek közötti különbségtételhez, valamint a menekültügyi és kiutasítási eljárásokhoz kapcsolódó összes feladatot;

europa.eu/rapid/press-release_IP-18-5712_hu.htm

nemecsekerno_007 2018.09.17. 08:43:17

- álprobléma
- alig van menekült
- nincs kvóta

barabasJ 2018.09.17. 08:50:53

vigyázat, eltakarítják a szemetet

Helga Beauty Salon. 2018.09.17. 08:56:49

@barabasJ: Köszönjük Emese, egy élmény volt!

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.17. 09:17:31

jézus ereje mennyi analfabéta fideszkárosult :D

tegnap még közös, uniós határvédelmet és világkvótát akar a csúti féreg, amikor pedig megkapja, a várható mellverés-győztünk helyett a számítható hiszti és sivalkodás jön. viszont amennyire a különböző kommenteket elnézem, ekkora kognitív disszonancia már a legagymosottabb hívek számára is nehezen feldolgozható, azért őrjöngenek az egész interneten.

gyben 2018.09.17. 09:37:24

@Gray Raven: Nos akkor szedd a cuccot!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 09:38:39

@dare: pontosan ez az EU terve, Orbán hazudik. egyébként Orbán támogatta ezt a tervet, megint a szokásos köpönyegforgató, hazudós fasz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 09:43:46

@különvélemény: "In emergency cases: The decision to launch an emergency intervention without a Member State request is taken only as a last resort, when the Union's interests require it. This can be the case when the control of the external border is considered to be ineffective to an extent which risks the functioning of the Schengen area (when a Member State does not take the necessary measures following a vulnerability assessment or, while facing specific and disproportionate challenges at the external borders, has not requested sufficient support from the Agency or is not implementing such support). In such a case, the proposal envisages that the Commission (and not the Council as it is in the current Regulation) may decide (through an implementing decision) to entrust the Agency with carrying out appropriate operational measures. An operational plan should be drawn up by the Agency together with the Member State concerned in a spirit of cooperation, with the Member State concerned then facilitating its implementation."

europa.eu/rapid/press-release_MEMO-18-5715_en.htm

ott van, hogy a tagállam részt vesz a beavatkozási terv kidolgozásában, és az is, hogy ez vészhelyzetben van, amennyiben a tagállam nem ellenőrzi a határait. szerinted ez fenyegeti Orbánt?! szerinted Orbán azt tervezi, hogy nyitva hagyja a schengeni határt?! mert ha nem, akkor ettől aligha kell befosni!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 10:17:04

@Ekrü:

Orbán javaslata még 2015-ben:

"- a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni."
hvg.hu/itthon/20150923_Itt_van_Orban_hatpontos_europai_javaslatc

most meg ugrál, ha az EU ezt picit szervezettebben, törvényesebben, és mindenkire egyenlő módon karja megtenni?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 10:17:51

@különvélemény: @Ekrü:

Orbán javaslata még 2015-ben:

"- a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni."
hvg.hu/itthon/20150923_Itt_van_Orban_hatpontos_europai_javaslatc

most meg ugrál, ha az EU ezt picit szervezettebben, törvényesebben, és mindenkire egyenlő módon karja megtenni?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 10:18:32

@hatodikx:
Orbán javaslata még 2015-ben:

"- a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni."
hvg.hu/itthon/20150923_Itt_van_Orban_hatpontos_europai_javaslatc

most meg ugrál, ha az EU ezt picit szervezettebben, törvényesebben, és mindenkire egyenlő módon karja megtenni?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 10:19:17

@eloi:

Orbán javaslata még 2015-ben:

"- a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni."
hvg.hu/itthon/20150923_Itt_van_Orban_hatpontos_europai_javaslatc

most meg ugrál, ha az EU ezt picit szervezettebben, törvényesebben, és mindenkire egyenlő módon karja megtenni?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 10:19:48

@showme79:
Orbán javaslata még 2015-ben:

"- a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni."
hvg.hu/itthon/20150923_Itt_van_Orban_hatpontos_europai_javaslatc

most meg ugrál, ha az EU ezt picit szervezettebben, törvényesebben, és mindenkire egyenlő módon karja megtenni?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 10:20:29

@dare:
Orbán javaslata még 2015-ben:

"- a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni."
hvg.hu/itthon/20150923_Itt_van_Orban_hatpontos_europai_javaslatc

most meg ugrál, ha az EU ezt picit szervezettebben, törvényesebben, és mindenkire egyenlő módon karja megtenni?!

Kivlov 2018.09.17. 10:22:13

gyurikám, neked a kaptárban kellett volna megrohadnod, erre itt okoskodsz...

Wrex 2018.09.17. 10:22:56

@math0: Az van ott, hogy "when the Union's interests require it". És mellé: "An operational plan should be drawn up" - tudod mi a különbség a "should" meg a "have to/must" között? És az a "in a spirit of cooperation" kitétel, ami egy nagyon kellemes kis gumicsont, mindenféle konkrétum nélkül. Annó a baráti Szovjetunió talált ki hasonló lózungokat arra hogy miért is megy "megsegíteni" az épp "bajban levő" tagországot, pl. 56-ban. Befosni valóban nem kell tőle, de tekintve hogy simán megszavaztak egy olyan jelentést, ami - bár valóban volt igazságtartalma - tele volt konkrét hazugságokkal, csúsztatásokkal, és hasonlóan definiálatlan gumifogalmazásokkal, nem árt minimum óvatosnak lenni.

Már csak azért sem, mert a fentebb belinkelt magyar nyelvű sajtóközleményben ilyenek szerepelnek:
"képesek lesznek végrehajtási hatáskört igénylő feladatokat ellátni, így például ... a beléptetést engedélyezni vagy megtagadni a külső határokon"
alatta pedig egy teljes fejezet ennek:
"Az Európába irányuló legális migrációs lehetőségek bővítése"

Szóval ez kábé olyan, mint annó a fidesz-féle netadós próbálkozás: ha sikerül bevezetni, onnantól már sokkal könnyebb lesz apránként felbővíteni, a hatáskörét kiterjeszteni, stbstb.

Gray Raven 2018.09.17. 10:30:40

@CaptainG: Abból az ezer évből úgy laza utolsó 500at nem létezett önálló független Mo. ezt azért szögezzük le, és yep, az elmúlt 500 évben csak szoporóller volt errefelé..

Gray Raven 2018.09.17. 10:34:29

@eloi: Teszem azt mi van, ha mondjuk én szeretnék ezen a helyen maradni, mert mondjuk tetszik az ország, és netalán tán én is szeretem ezt a helyet, csak mondjuk szeretném végre, ha lekerülne a szopóágról?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 10:34:53

@Wrex: egy Q&A anyagban a "must" és "should" segédigékből következtetéseket levonni igen idióta dolog.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 10:44:36

@Wrex: a másik, hogy tényleg arról van szó, hogy Orbán és te is amiatt vinnyogtok, amit előtte Orbán és a szennymédia úgy vezetett elő, hogy Orbán akarja ezt, csak a hülye EU nem akarja. most, hogy az EU akarja, most meg az a baj. tényleg geci faszok vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 10:45:24

@Wrex: Orbán javaslata még 2015-ben:

"- a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni."
hvg.hu/itthon/20150923_Itt_van_Orban_hatpontos_europai_javaslatc

most meg ugrál, ha az EU ezt picit szervezettebben, törvényesebben, és mindenkire egyenlő módon karja megtenni?!

pioneer2016 2018.09.17. 11:02:32

@Gray Raven: "az a pár ezer már marhára nem oszt nem szoroz, úgy csinálunk mintha ez aztán most világvége lenne..."

... Arról nem is beszélve, hogy migráns csak annyi van nálunk, amennyit Orbán jó pénzért, meg (1300) titokban beengedett. A többi meg húz innen el amint lehet. A migráns kérdés meg jó ürügy a belpolitikai, és a gazdasági problémák elfedésére.

dukeekud 2018.09.17. 11:03:43

@math0: "most meg ugrál, ha az EU ezt picit szervezettebben, törvényesebben, és mindenkire egyenlő módon karja megtenni?! "

Nem akarnak ezek semmit sem megoldani,csak egy ujabb taktikaval probaljak felszamolni a hatarorizetet.

teéjesenmindegy 2018.09.17. 11:05:18

Hát bocs, itt a szöveg:

"Azon tagállam felügyelete és ellenőrzése mellett, amelybe kirendelték őket, az Európai Határ- és Parti Őrség készenléti alakulatának tagjai teljes körű műveleti hatékonyságuk biztosítása céljából képesek lesznek végrehajtási hatáskört igénylő feladatokat ellátni, így például személyazonosság-ellenőrzéseket végezni, a beléptetést engedélyezni vagy megtagadni a külső határokon, és embereket feltartóztatni a határon;"

Felhívom a figyelmedet a KIRENDELTÉK (nem hívták), a TELJESKÖRŰ és a VÉGREHAJTÁSI FELADATKÖR szavakra... Ezek alapján Orbán közelebb áll az igazmondáshoz, mint te hunvaldblog.

Gray Raven 2018.09.17. 11:12:14

@pioneer2016: Egyébként nekem ezzel az egész migráncsozással nem az a bajom, hogy van, merhát az ember nem nagyon képes együtt élni más kultúrájú népekkel (értsd oda vissza... Se mi a migráncsokkal sem migráncsok velünk), annyira még nem jött le a fáról az ember. A baj az, hogy ennél jóval nagyobb problémák vannak, amivel meg nem tud mit kezdeni a kormány, azért mutogat a migráncsokra (kórházak, nyugdíj/elöregedő társadalom, munkaerőhiány, emelkedő bérek és csőd szélére került hazai vállalatok, a kisebbség, a mélyszegénység és ezek csak a belpolitikai problémák a külpolitikáról már ne is beszéljünk), mert ez ellen legalább tud mit csinálni (kerítés), tökéletes figyelemelterelők az afrikai kannibálok.

hatodikx 2018.09.17. 11:13:19

@math0: Még mindig nem látom, hol írja, hogy "KÉRÉSRE"!
Ha nekem a tegnap volt egy macskám, és azt mondom, a macskám bélszínt eszik, a tegnap megdöglött, ma már nem mondhatom, hogy a macskám bélszínt eszik. Amit Orbán 2015-ben mondott, azt a 2015-beli Európának mondta, azóta pedig elég sok viszki lefolyt a Junkers gigáján , és egyáltalán nem ugyanaz a helyzet (csak tessék pl. összeszámolni a merényleteket, és megnézni hány migránsellenes párt tört fel a választásokon). Jónapot!

Wrex 2018.09.17. 11:16:28

@math0: Tehát szerinted nem szabad azt nézni amit leírtak, hanem a sorok között kell olvasni. Én is épp ezt mondtam.

Ekrü 2018.09.17. 11:17:35

@math0: "pontosan ez az EU terve, Orbán hazudik."-Szerintem mielőtt beszélsz ,olvasd el a szóban forgó javaslatot légyszíves....:
europa.eu/rapid/press-release_IP-18-5712_hu.htm
Segítek egy kicsit:
„Az Európai Határ- és Parti Őrség 10 000 uniós személyzeti létszámú új műveleti ága és a megerősített uniós Menekültügyi Ügynökség a szükséges helyen és időben lesz képes eredményesen biztosítani az uniós szolidaritást a terepen. Eszközt adunk a tagállamok kezébe ahhoz, hogy megállapodjanak az uniós menekültügyi rendszer átfogó reformjáról, és megfelelő egyensúlyt teremtsenek a szolidaritás és a felelősségvállalás között. Itt az ideje, hogy eredményeket mutassanak fel e kötelezettségvállalással kapcsolatban.”
Vagy ez:
"Mostantól kezdve az Európai Határ- és Parti Őrség és az Európai Unió jövőbeni Menekültügyi Ügynöksége mindig, minden helyzetben uniós szolidaritásról tud gondoskodni a terepen a tagállami hatáskörök maradéktalan tiszteletben tartása mellett. Emellett szigorúbb visszatérési szabályokat is életbe léptetünk, hogy Unió-szerte összehangolt és hatékony visszatérési rendszert biztosítsunk. Végezetül, felkérjük a tagállamokat, hogy tegyenek hiteles és ambiciózus előrelépést mind a humanitárius, mind a gazdasági célokat támogató legális migrációs lehetőségek biztosítása terén.”
"2018. szeptember 12-én, az Unió helyzetéről szóló beszéde alkalmával Jean-Claude Juncker elnök kijelentette: „Nem folytatható az, hogy minden egyes új hajó érkezésekor eseti megoldásokon kezdünk el civakodni. Az ideiglenes szolidaritás nem elégséges. Több szolidaritásra van szükségünk most és a jövőre nézve is – tartós szolidaritásra.”

Wrex 2018.09.17. 11:21:17

@math0: Nem kell mindent kétszázszor leírni, a legelsőnél is el tudtam olvasni, még ha az másnak szánt válasz volt is. Értem hogy te a saját intelligencia- és felfogóképességedből indulsz ki, de ezt ne vetítsd ki másokra. Ahogy feljebb is írtam: ne nézz ilyen gyakran a tükörbe, mert láthatóan undorodsz a látványtól. Érthető módon.

Ekrü 2018.09.17. 11:30:17

@math0: "- a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni."most meg ugrál, ha az EU ezt picit szervezettebben, törvényesebben, és mindenkire egyenlő módon karja megtenni?! -Miért is kéne mindenkire kiterjeszteni?
Megtudta/megtudja Görögország védeni a határait? NEM
Mi megtudtuk/tudjuk védeni a határainkat?IGEN
Hát akkor ha hirtelen most rájuk jött a határmentegetés,akkor menjenek szépen oda ,ahol szükség van rájuk.Vagy olyan határozatot hozzanak,amiben világosan leírják (kiskapuk nélkül),hogy csakis kizárólag akkor és addig mehetnek segíteni ha azt az adott ország kéri.Ez esetben pedig az irányítás az mindig az adott ország kezében marad.Ha pedig az adott ország kéri a távozásukat,akkor rögtön és ellenvetés nélkül távoznak.(na jó ez utóbbira nincs garancia,ezért jobb be sem hívni őket...)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.09.17. 11:33:36

sepregessen a saját portáján..
és küldje haza a kitoloncolt migrikat.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.09.17. 11:38:24

@Ekrü: hulyekkimeljenek.blog.hu/2018/09/12/a_muvelt_nyugat_es_az_o_szolidaritasa
na amikor ezek a szolidaritásról mernek szólni, akkor a bicska az ember zsebében nyiladozik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 11:42:18

@Ekrü: "Megtudta/megtudja Görögország védeni a határait? NEM
Mi megtudtuk/tudjuk védeni a határainkat?IGEN
Hát akkor ha hirtelen most rájuk jött a határmentegetés,akkor menjenek szépen oda ,ahol szükség van rájuk."

a tervezet pontosan erről szól, de ti már emiatt is tudtok nyivákolni, hihetetlen!

"Vagy olyan határozatot hozzanak,amiben világosan leírják (kiskapuk nélkül),hogy csakis kizárólag akkor és addig mehetnek segíteni ha azt az adott ország kéri."

lehet, hogy a határozatban pont ez lesz, és majd megszavazzák. ha csak ennyi a bajotok, meg ennyi Orbán baja, akkor nem óriási összeesküvés-elméleteket kéne vizionálni, hanem csak annyit mondani, hogy ragaszkodtok az adott ország beleegyezéséhez.

és megismétlem: Görögország esetében Orbán semmiféle beleegyezést nem kért, hanem máris követelte a beavatkozást!

szóval ha valakitől félteni kell Európát, hogy beleegyezés nélkül beavatkozna más országok dolgába, az Orbán.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 11:45:03

@Wrex: én abból indulok ki, hogy nem mindenki olvassa végig az egész kommentlistát. ha te végigolvasod, akkor az a te dolgod, de ne abból indulj ki, hogy más is olyan, mint te!

arra, hogy korábban Orbán követelte azt, hogy a Frontex avatkozzon be Görögországnál (és semmiféle engedélyt nem kért), most meg hisztizik ellene, na arra nem válaszoltál, te kis féreg, csak terelni tudsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 11:47:21

@Ekrü: mi a bajotok ezzel a javaslattal, Fidióták?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 11:50:25

@Wrex:

1) egy határozat esetén azt kell nézni, amit leírtak
2) egy javaslat esetén nem abból kell kiindulni, hogy a javaslat szövege pontos, és a határozatban nem fogják pontosabban megfogalmazni a dolgokat, ami a javaslatban még vázlatosan szerepel. sőt, a határozatban még változtathatnak is dolgokon.

3) egy javaslatot túlspirázni, és a sorok között kiolvasni egy összeesküvés-elméletet, az a Fidiotizmus.

Ekrü 2018.09.17. 11:52:59

@math0:" a tervezet pontosan erről szól, de ti már emiatt is tudtok nyivákolni, hihetetlen!"-Nos,nekem legközelebb akkot írj,ha már elolvastad és sikerült értelmezned a tervezetet.Bár lehet sokat lérek...:))))))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 11:55:21

@Ekrü: tudod, olyan ez, mint amikor a Fidesz szóvivő kiáll, hogy ez meg ez meg ez lesz, aztán a törvényszöveg ettől eltérhet. a Fidesz esetén akár homlokegyenest ellenkező is előfordult már.

te az EU tanács javaslatának sajtó-ismertetőjét linkelted be. ettől eltérhet a tanács tényleges javaslata, szó szerint, és az EP megvitathatja, és még azon is vltoztathat, ha egyáltalán elfogadja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 11:56:18

@Ekrü: nekem legközelebb akkot írj, ha már elolvastad és sikerült értelmezned a tervezetet. Bár lehet, sokat kérek!

Főleg azt próbáld felfogni, mit jelent a "tervezet" szó!

Ekrü 2018.09.17. 11:59:46

@FILTOL: Ez így igaz!Amúgy tetszett amit írtál. 10/10

Ekrü 2018.09.17. 12:02:34

@math0: Látom tényleg sokat kértem,nem sikerült értelmezned azt amit írtam. :)))

Ekrü 2018.09.17. 12:04:47

@math0: "Főleg azt próbáld felfogni, mit jelent a "tervezet" szó! "-Hát akkor készítsenek egy normális "tervezetet",azt majd arra is reagálunk.Ez alapján a tervezet alapján bizony Orbán Viktornak igaza van.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.09.17. 12:05:43

@math0: mecsoda ostoba szócsavarás...kb mint a kvóta nem is volt nem is lesz és ez csak egy javaslat...
uggyan kérem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 12:11:38

@Ekrü: Orbán tervezetében sem volt semmiféle "kérdezzük meg Görögországot" szöveg. Mit ugrálsz tehát, Fidióta?!

hvg.hu/itthon/20150923_Itt_van_Orban_hatpontos_europai_javaslatc

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 12:12:18

@Ekrü: Látom, (vessző, te marha!) tényleg sokat kértem,nem sikerült értelmezned azt amit írtam.

Wrex 2018.09.17. 12:41:23

@math0: Tehát abból indulsz ki hogy mindenki hülye, csak te vagy a helikopter. Világos. Az Orbán-féle javaslat - ami mellesleg 3 éve volt, amióta sokminden változott ugyebár - pedig se nem követelt (az általad belinkeltben is ott van: javaslat), és semmi olyat nem tett vagy javasolt ami engedélyhez kötött lenne, hiszen
1. javaslattételhez nem kell engedély
2. pont az általad belinkeltben ott virít a legelején, hogy "azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni."

Szóval gratulálok, további jó öntökönszúrogatást.

Wrex 2018.09.17. 12:49:06

@math0: Értem, tehát szerinted az eu hivatalos sajtóközleményeit nyugodtan le lehet tojni. Ez különösen annak a fényében vicces hogy te is linkeltél be ilyen hivatalos eu sajtóközleményt "bizonyítékként".

Persze az is lehet hogy csak a szokásoSS liberáliSS toleránSS egyenjogúSSágot látjuk megint: ha liberáns hivatkozza meg akkor az jó hivatkozás, ha illiberális akkor lényegtelen mit írnak benne mert "olyan ez, mint amikor a Fidesz szóvivő kiáll". No, innentől kezdve vitatkozz azzal a geci fasszal akit a tükörben látsz, én léptem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 13:08:32

@Wrex:

1) " javaslattételhez nem kell engedély"

Na, az EU Tanács javaslata is javaslat. "proposing".

europa.eu/rapid/press-release_MEMO-18-5715_en.htm

2. "a görög határok védelmének átengedése azoknak az európai országoknak, amelyek készek ebben részt venni."

azaz, továbbra is, Orbán javaslatában Görögország megkérdezéséről szó sincs. Az önkéntesség nem Görögországra, hanem az átvevő országokra vonatkozik.

hvg.hu/itthon/20150923_Itt_van_Orban_hatpontos_europai_javaslatc

Annyit bizonyítottál, hogy funkcionális analfabéta vagy, mint a többi Fideszes.

videki gyerek 2018.09.17. 13:10:58

@Ekrü: "Az ideiglenes szolidaritás nem elégséges. Több szolidaritásra van szükségünk most és a jövőre nézve is – tartós szolidaritásra.” "

Az a problema, hogy mast ertenek a szolidaritas alatt, mint mi.
Nekik a szolidaritas = Europa iszlamizaciojaval.
Szamunkra a 150 eves torok megszallas is csak szolidaritas volt a reszunkrol. :))

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.17. 13:11:50

Ez az orbán nevezetű faszfej totál meghibbant. Már 2002 óta. Sajnos azért tud csak sikereket elérni mert a hülyék mindent elhisznek neki. Kitalál valami rettegést keltőt, aztán terjeszti mint a díler a morfiumot. Nagyon régóta ezt csinálja, hazudozik össze-vissza, kíváncsi vagyok mikor veszik észre a birkái, hogy eteti őket.

Ekrü 2018.09.17. 13:13:47

@math0: " Orbán tervezetében sem volt semmiféle "kérdezzük meg Görögországot" szöveg."-Miért talán Görögország meg tudta védeni a külső EU-s határt a beözönléstől?-NEM
De amúgy, ahogy azt a tervezetet sem volt kötelező elfogadni,úgy engedtessék meg,hogy ezt meg mi ne fogadjuk el.Majd ha hoznak egy tisztességes tervezetet az alapján amit fentebb leírtam,akkor meg lehet fontolni,és elindulhat egy értelmes vita.
Ha pedig személyeskedsz és alpári módon válaszolsz ,berekesztem a vitát veled.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 13:19:28

@Ekrü: tehát elsimered, hogy a két javaslat között nincs jelentős különbség, az EU javaslata konkrétabb, részletesebb, kivitelezhető.

Megszavazni meg majd az EP fogja, te meg majd szépen kussolsz, mert 70%.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 13:21:26

@Ekrü: "Ha pedig személyeskedsz és alpári módon válaszolsz ,berekesztem a vitát veled. "

Elbuktad a vitát, most keresed az ürügyet ennek eltusolására. Amíg nem buktad a vitát, addig nem volt ilyen bajod. Most irtelen kitaláltad, hogy nem tetszik a személyeskedés.

Ekrü 2018.09.17. 13:21:58

@videki gyerek : Így igaz. :)) Amúgy felőlem azzal szolidarizálnak akivel csak akarnak,de azt,hogy mi kivel szeretnénk ,azt csak nekünk van jogunk eldönteni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 13:23:19

@Wrex: 1) egy határozat esetén azt kell nézni, amit leírtak
2) egy javaslat esetén nem abból kell kiindulni, hogy a javaslat szövege pontos, és a határozatban nem fogják pontosabban megfogalmazni a dolgokat, ami a javaslatban még vázlatosan szerepel. sőt, a határozatban még változtathatnak is dolgokon.

3) egy javaslatot túlspirázni, és a sorok között kiolvasni egy összeesküvés-elméletet, az a Fidiotizmus.

nemecsekerno_007 2018.09.17. 13:32:54

@math0: Látom neked is ÁVO-s szüleid voltak és már az anyatejjel szívtad magadba a demkráciát és a liberális értékeket :)

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.17. 13:33:22

@videki gyerek Milyen európai iszlamizáció? Európa sosem fog iszlamizálódni, ahogy a török korban sem iszlamizálódott, pedig akkor iszlám állam volt. A multikultúra nem azt jelenti hogy egy adott vallás lesz a meghatározó, hanem azt, hogy minden vallás képviselteti magát, és mindenki azt a vallást gyakorolja amihez kedve van, nem pedig azt amit a csuti patkány hörög. Akinek mellesleg annyi köze van a kereszténységhez, mint az iráni ajatollahnak, mert a cselekedetei inkább egy döglött patkányéhoz hasonlítanak, mint egy keresztény erkölcsű emberéhez. A másik meg, hogy a jövőben mindenki le fogja szarni a vallást, mert nem lesz meghatározó. már most sem az, a fiatalok tizede sem imádkozik, és a jövőben még kevésbé lesz így.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 13:35:05

@Ekrü: "felőlem azzal szolidarizálnak akivel csak akarnak,de azt,hogy mi kivel szeretnénk ,azt csak nekünk van jogunk eldönteni. "

EU államok közötti szolidaritásról volt szó. és nem, nincs jogotok eldönteni, mert Magyarország, és Orbán is is aláírt egy szerződést.

"Az Unió az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a
jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait –
tiszteletben tartásának értékein alapul. Ezek az értékek közösek a tagállamokban, a pluralizmus, a
megkülönböztetés tilalma, a tolerancia, az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nők és a férfiak
közötti egyenlőség társadalmában."

és még több tucatszor szerepel a szerződésben a szolidaritás.

publications.europa.eu/hu/publication-detail/-/publication/1194001c-c811-11e6-a6db-01aa75ed71a1/language-hu?WT.mc_id=Selectedpublications&WT.ria_c=677&WT.ria_f=624&WT.ria_ev=search

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 13:35:39

@nemecsekerno_007: átom neked is ÁVO-s szüleid voltak és már az anyatejjel szívtad magadba a demkráciát és a liberális értékeket .

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.17. 13:41:07

@GIeccsertetű:
Első pillanatra láccik, hogy foggalmad sincs az iszlámról. Nem tűri meg a más hitet, és a konfliktusokat - a saját belső konfliktusait is - erőszakkal és fegyverrel akarja lerendezni. Iszlám és multikulturalizmus egymásnak ellentmondó fogalmak

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.17. 13:46:15

@math0:
Ha beírták a Szolidaritást az alapszerződésbe, akkor mért hogyták ki a Demokratikus Koalíciót? A helyetekben követelném hogy vegyék bele

Ekrü 2018.09.17. 13:47:58

@math0:" Most irtelen kitaláltad, hogy nem tetszik a személyeskedés. "-Az utolsó két hozzászólásodban kezdtél el személyeskedni.Idézem:
2018.09.17. 12:11:38-Mit ugrálsz tehát, Fidióta?!
2018.09.17. 12:12:18-(vessző, te marha!)
2018.09.17. 13:19:28-"te meg majd szépen kussolsz"
Gondolom mostanra fogytak el az érveid. :))Aki viszont látott már itt a blogokon az tudja,hogy az első alpári megjegyzésnél berekesztem a vitát.
"tehát elsimered, hogy a két javaslat között nincs jelentős különbség, "-Hogyne lenne.Az EU javaslata azokra az országokra is kiterjed ,akik egyedül is meg tudják védeni határaikat.Ez pedig előrevetíti,hogy nem igazán a határvédelem a cél,hanem a migráció fölötti ellenőrzés átvétele.Ugyanis van különbség a között,hogy valaki képtelen megvédeni a határait és ennek következményeképp más országokat is elözönlik az ellenőrizetlen tömegek,vagy valaki nem enged be egyet se ,de valami rejtélyes oknál fogva mégis át akarják venni az ellenőrzést,miközben az erről szóló tervezetbe világosan beleírják,hogy szolidárisabbnak kéne lenni a migránsokkal.Engem pld. a legkevésbé sem érdekel az ,hogy Görögországban mennyien vannak ,egészen addig ,míg azok akik ott bejönnek az EU-ba itt ácsingóznak a határainknál.
"Megszavazni meg majd az EP fogja, te meg majd szépen kussolsz"-Na ,gondolom te is a liberális demokrácia híve vagy...Akinek nem tetszik amit mondtok ,az kussoljon.Azt meg kétlem ,hogy az EU megszavazza.Először is májusban EP választások,egy teljesen más összetételű parlament lesz.Másodszor,kétlem ,hogy a görögöknek ,spanyoloknak ,portugáloknak,olaszoknak tetszeni fog az,hogy bármikor kivehetik a kezükből a határaik őrzését,hisz ahogy Merkel fogalmazott :
"ha az EU szerepet vállal a határok őrizetében, akkor a tagállamoknak le kell mondaniuk szuverenitásuk egy részéről, és át kell adniuk bizonyos jogokat a közös intézményeknek. (reuters)"

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.17. 13:52:22

@math0:
Látom ha rajtad múlna kidobnál mindenkit akinek nem tetszett Gyurcsány meg az öszsödi előadása, de jöhetnének az összes migrik.

Jót nevetnék rajtad, ha nem ez volna a hivatalos brüsszeli álláspont is, mert ez így már vészesen komoly.

Ekrü 2018.09.17. 13:56:33

@math0: És áruld már el légyszíves,hogy hol írtunk mi alá olyan szerződést,hogy az EU-ba illegálisan átszökött gazdasági bevándorlókkal is szolidárisnak kell lennünk?

kvadrillio 2018.09.17. 14:04:01

nézem a Hírtv-t.......úgy tűnik.,.....MINTHA AZ ELLENZÉK FELÉBREDT VOLNA A MÉLYKÓMÁJÁBÓL...:)))

pioneer2016 2018.09.17. 14:08:22

... Arról nem is beszélve, hogy migráns csak annyi van nálunk, amennyit Orbán jó pénzért, meg (1300) titokban beengedett. A többi meg húz innen el amint lehet. A migráns kérdés meg jó ürügy a belpolitikai, és a gazdasági problémák elfedésére.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.17. 14:09:59

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Neked nincs fogalmad a dolgokról, ráadásul hülyeségeket beszélsz. Az iszlám egy ugyanolyan vallás mint a kereszténység, amit te böfögsz itt, az a radikálisok. A radikálisok követik el a bűncselekményeket(robbantások, merényletek), amitől rettegsz, egy vallást kihasználva. Nagyon sok becsületes iszlám vallású ember van, ahogy keresztényből is van erkölcstelen. Azonban amit te és a csuti gecid hirdettek, az színtiszta fasizmus, egy adott vallás összes követőjénak megbélyegzése. Ne szégyeld köcsög, színtiszta, rasszista fasiszta patkány vagy, amilyen a führered. Ezeknek a merénylőknek meg közük van az adott valláshoz mint makónak jeruzsálemhez. Radikálisok mindenhol vannak, itt nálunk például ez a tetű orbán és féreg csapata, akik nem tűrik a máshogy gondolkodókat.

Helga Beauty Salon. 2018.09.17. 14:38:32

@GIeccsertetű: " Nagyon sok becsületes iszlám vallású ember van, ahogy keresztényből is van erkölcstelen. "

Az"ahogyot" ne használd ha ellenkezőt állítasz, mert olyan baromság jön ki mint amit írtál.
A szar álnickedet is hanyagolhatnád mert szánalmas.

Weißkopf 2018.09.17. 14:53:00

@GIeccsertetű: "kíváncsi vagyok mikor veszik észre a birkái, hogy eteti őket." Soha nem fogják észrevenni, agymosott mind, úgy csüggnek Orbán szavain, mintha ő volna a messiás.

Weißkopf 2018.09.17. 14:57:48

@Tájékozódj mielőtt elhiszed: "A poligámia iránt szintén relatíve nagy lelkesedést mutattak az idős és ifjabb iszlámhívők is; 35 százalékuk támogatta, hogy egy férfinek több mint egy felesége lehessen". Ha jól tudom, a ma (is) érvényes iszlám szokás (törvény?) szerint 1 férfinak 4 törvényes felesége lehet. Lehet, de beérheti kevesebbel is.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.17. 15:00:13

@GIeccsertetű:
Jártál iszlám országban, ismersz valakit aki ott él? Fogalmad sincs az egészről

Ha ramadán idején eszel vagy cigizel az utcán, komoly bajod lehet, még akkor is ha látják hogy nem odavalósi vagy. Karácsonyfát csak titokban lehet állítani még akkor is, ha a saját lakásodban teszed. Ezt konkrétan kinn élőtől tudom. És még 10 ezer olyan szabály, ami a keresztény Európában elképzelhetetlen a 21. században

Ellenzéki Tüntető 2018.09.17. 15:12:08

tv2.hu/musoraink/mokka/270021_g.-fodor-a-migransellenes-erok-lapjarasa-jo-naluk-van-az-energia.html

itt mondja maga Merkel néni 0:40-től.

A fenti blogmeg ugyanez pepitában:

nincs is menekült,
na jó van de nem sok,
na jó sok de ezek szakemberek,
na jó nem szakemberek de a kerítés akkor se véd meg
jó a kerítés kicsit megvéd de akkor se lehet

nincs kvóta
van kvóta de nem az
van kvóta és az de ez igazából jó nekünk

nincs köztük terrorista
jó de nem az ÖSSZES terrorista

ezek háborús menekültek
ezek menekültek, csak nem háborúból, hanem a szegénység elől

hazudtok szokás szerint

Ellenzéki Tüntető 2018.09.17. 15:14:06

@GIeccsertetű: "Az iszlám egy ugyanolyan vallás mint a kereszténység,"

vallásilag lehet, csak mágikus módon mostanában nem a Deus Vult kiáltás párosul a lefejezésekkel meg tömegbe autókázással, hanem az Allah Ahbar.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.17. 15:21:14

@Helga Beauty Salon: Te tudsz magyarul, vagy csak magyarnak vallod magad? Szerintem valójában orbanisztáni állampolgár vagy és orbanisztániul beszélsz. Mert szerintem aki nem tud magyarul, az minden csak nem magyar. Az állításomra visszatérve meg nem ellenkezőt állítottam, hanem pont hogy egyezőt. Ugyanúgy van erkölcstelen iszlám vallású, mint ahogy van erkölcstelen vallású keresztény, mint amilyen te vagy. Ezek megegyeznek. Igy már érted húgyagy? Mit nem lehet ezen érteni? Szerintem ezért vezet orbánc az orrotoknál fogva, mert fingotok nincs a saját nyelvetekről, saját országotokról!!!! Magyarul olyan buták vagytok hogy még a seggemre se lennétek jók pörsenésnek!!!

BéLóg 2018.09.17. 15:28:43

@GIeccsertetű: Istentelenül (sic!) hülye vagy. Azt se tudod, mit jelent az a szó, hogy iszlám. beszoptad, hogy "béke", mi? Hát nem.
Azt jelenti ALÁVETÉS, méghozzá az egész világot Allah akaratának. Alávetni. Te pedig lehetsz abban MEGTŰRT védelmi pénzt fizető másodrangú állampolgár, vagy meghalhatsz. Pontosabban kiirtanak.
Nem akarom megírni, mi NINCS pontosan a Ziszlámban, mert akkor napogig csak engem olvasnál. De az biztos hogy nincs ateizmus, nincs másság, nincs "azt akarom" mag "úgy gondolom", és a többi, millió.

Helga Beauty Salon. 2018.09.17. 15:32:53

@GIeccsertetű: ." Ugyanúgy van erkölcstelen iszlám vallású, mint ahogy van erkölcstelen vallású keresztény, mint amilyen te vagy. "

Azért csak felfogtad hogy miről van szó. :D Így legalább már van értelme.
Az erkölcsről is mesélhetnél, hogy nálad mit takar, érdekes lesz olvasni egy másik kommentelőtől lenyúlt aljas dumákat nyomó álnick alatt.

Helga Beauty Salon. 2018.09.17. 15:39:02

@Helga Beauty Salon: @GIeccsertetű: ." Ugyanúgy van erkölcstelen iszlám vallású, mint ahogy van erkölcstelen vallású keresztény, mint amilyen te vagy. "

Most meg a szavak sorrendje nem jó, már megbocsáss!
Vazze te fertőzően vagy kretén, majdnem átsiklottam felette. Nem kéne veled beszélni, máris kerülget tőled a migrén.

Ma Baker 2018.09.17. 15:50:53

A kvótáról is azt írta az összes hazug libsi média, hogy nem lesz kötelező, sőt soha nem is volt tervben.
Erre még 2 hete is azért tépték a szájukat a brüsszeliták, hogy amikor Orbán a Salvini-hez ment, győzze már meg helyettük a Salvini az Orbánt a kötelező kvóták szükségességéről.

teéjesenmindegy 2018.09.17. 15:53:50

@math0: "lehet, hogy a határozatban pont ez lesz, és majd megszavazzák."
Tehát, MOST a jelenlegi tervezetben szerinted sem az van, ugye?
Tehát MOST a jelenlegi tervezet alapján Orbán mond igazat, és ez a blogos zugfirkász hazudik, ugye?
Tudod, a tervezeteknek pont az a lényege, hogy hozzá lehet szólni, hogy mit kéne változtatni..

hümhüm 2018.09.17. 16:15:39

Ha szó szerint vesszük Merkel szavait, akkor teljesen hülye. Ugyanis az EU-ban Ausztrián és Luxemburgon kívül nincs olyan tagállam, amelynek ne lenne schengeni külső határa (vagy majd lesz pl. Szerbia, Horvátország, Románia).
Sajnos, ismerős az értelmezés: vannak schengeni külső határos államok, és vannak még külső határosabb államok. Kettős beszéd, kettős értelmezés...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 17:55:53

@teéjesenmindegy: a tervezetben van egy olyan dolog, amit diktatúrafóbiások esetleg kifogásolhatnak. én például nem tartok attól, hogy az EU egy tagállam beleegyezése nélkül tényleg beavatkozna, és olyan vészhelyzet sem volt még eddig, amire ez vonatkozna. de ha Orbán egy fóbiás barom, akkor ezt esetleg kifogásolhatja. ennek normális, értelmes, racionális, európai módja az, hogy ezt egy normális kritikával kifogásolják a megfelelő fórumokon. ezt a kritikát újságban, riportban és a Kossuth rádión is leadhatja. a mértktartó kritika már csak azért is elvárható, mert a tervezet többi része abszolút olyan, mint amilyenért Orbán már jó ideje, állandóan ugrál.

ehelyett Orbántól kaptunk egy hajmeresztő összeesküvés-elméletet, ami az elmeállapotát is kétségbe vonja, meg a parasztos stílusát is tovább erősíti, illetve teljesen érthetetlen a vehemenssége ahhoz képest, hogy a tervezet irányának neki örülnie kéne.

pontosabban, a vehemenssége magyarázható azzal, hogy frusztrált a kis geci, mert Strasbourgban elpicsázták, és most próbál kompenzálni. de pont az ilyen idiotizmus miatt picsázták el Strasbourgban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 18:04:13

@hümhüm: "az EU-ban Ausztrián és Luxemburgon kívül nincs olyan tagállam, amelynek ne lenne schengeni külső határa "

faszt.

en.wikipedia.org/wiki/Schengen_Area#/media/File:Map_of_the_Schengen_Area.svg

tehát tök formálisan véve Izland, Svédország, Dánia, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Németország és Csehország olyan EU államok, amelyeknek csak schengeni határa van.

gyakorlatilag pedig még Franciaország, is ide tartozik.

a tengeri határoknál lehet vitázni, de feltételeztem, hogy Izlandra kevesen csónakáznak át, Dániába Angliából kevesen csónakáznak át, Svédországba Kalinyingrádból kevesen csónakáznak át, a még vadabb tengeri útvonalakat meg nem is említem.

Ne, ennyit rólad, Fidióta!

teéjesenmindegy 2018.09.17. 18:21:57

@math0: "én például nem tartok attól, hogy az EU egy tagállam beleegyezése nélkül tényleg beavatkozna"
Ja, hát ha te nem tartasz attól, akkor nyilván nem is fog.
Miről is van szó? Hogy Felállítanak egy szervezetet, ami teljeskörűen fogja azt csinálni amire kirendelik. EZ van a tervezetben. Nem egy dolog amit a fóbiások kifogásolhatnak, hanem konkrétan a tervezet az ami szar ahogy van.
Na, tehát az EU direktívűi szerint majd eldöntik, hogy ki jöhet, és ki menjen haza. Az eu direktíváit meg ugy néz ki, hogy alkoholista vén adócsalók alakítják, meg hibbant vénasszonyok, akik közlik, hogy wilkommen no limit..
És az van, hogy a magyar parlament összetételébe beleszólhatsz, az európai uniósba pedig kurvára semmi esélyed.

Orbán kritikával kifogásolta, hogy ez mekkora hülye ötlet. És nincs olyan, hogy a többi része olyan amiért Orbán ugrál. Ez a terv esetleg még szarabb mint ami volt eddig.

Kapunk egy összeesküvés-elméletet? Hát már bocs, ebben a migráncsügyben vagy tényleg Sorosnak meg mindenféle háttérhatalmaknak van benne a szarkavarása, vagy, az uniót az élettől és realitásoktól abszolút elragaszkodott hülyék irányítják. Találd ki, hogy melyik a rosszabb.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 18:54:50

@teéjesenmindegy:

1) te fóbiás vagy. ostobaságoktól tartasz. "az EU direktívűi szerint majd eldöntik, hogy ki jöhet, és ki menjen haza. " ilyen nincs a javaslatban.

2) én nem vagyok fóbiás, én nem tartok tőle.

3) lényegében mindegy, mert az EP dönt róla, nem te, nem én, és Orbán is csak egy szavazattal

4) a javaslatban az van, hogy EU szinten erősítik a határőrizetet. Orbán ezért ugrált, mint hülyegyerek a napköziben.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 19:09:27

@teéjesenmindegy: Magyarországon például most meghosszabbította a válsághelyzetet a kormány. havi 13 bevándorló miatt.

444.hu/2018/09/03/orban-viktor-marciusig-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet

ez nekik tömeges bevándorlás. Ennek értelmében például bármikor lezárhatnak utakat, vagy bemehetnek a lakásodba, "megfigyelni".

hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6meges_bev%C3%A1ndorl%C3%A1s_okozta_v%C3%A1ls%C3%A1ghelyzet#Alkalmazhat%C3%B3_int%C3%A9zked%C3%A9sek

ettől nem fosol, te idióta?! ez nem diktatúra? ez nem a szuverenitásod sértése? mert az.

Ráadásul azt se tudjuk, miért:

helsinkifigyelo.blog.hu/2016/04/05/tiz_evre_titkositottak_mitol_is_van_most_valsaghelyzet

teéjesenmindegy 2018.09.17. 21:06:54

@math0: 1. Tényleg nins ilyen a javaslatban? Akkor ez szerinted mit jelent?
" hatékonyságuk biztosítása céljából képesek lesznek végrehajtási hatáskört igénylő feladatokat ellátni, így például személyazonosság-ellenőrzéseket végezni, a beléptetést engedélyezni vagy megtagadni a külső határokon"
Nem azt, hogy hatáskörük vab arra, hogy beengedjenek azt, akit az eu épp beengedni akar?
2. Én meg tartok tőle. És amíg mi vagyunk a többen, addig leszarjuk, hogy te mitől fosol vagy éppen nem fosol.
3. Tehát egy 10 milliós határmenti ország 1 szavazattal száll bele. És neked ez a demokrácia?
4. Erősítik azt ami eddig nem volt? Orbán meg ugrált, mi? :D:D:D Tehát a hülyegyerek ugrált, hogy valamit kellene csinálni, aztán 2-3 évre rá a nemhülye nemgyerekek rájöttek, hogy tényleg azt kéne csinálni? Hogy is van ez, bazmeg?
A hülyegyerek ugrálása miatt jöttek rá, hogy kell határvédelem, vagy 3 év után rájöttek, hogy mégsem hülyeség?
5. Tudod, ha felszerelsz egy szúnyoghálót, akkor a lakásban nem lesz ezer szúnyog, csak 1-2. Ezután véleményed szerint az a helyes gondolkodás, hogy le kell szerelni a hálót, hiszen nincs szúnyog a lakásban, vagy esetleg pont amiatt nincs szúnyog, mert ott a háló?
6. Még jó, hogy nem vagy fóbiás, ugye? :D:D Mesélj kinek és hányszor mentek be a lakásába megfigyelni és milyen utakat zártak le?
Az imádott indexeden ott volt a cikk, hogy a migrik azért nem erre jönnek, mert az a híre az országnak, hogy kerítés van, meg lőnek, meg harci kutyák vannak. Nagyon helyes.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 21:32:42

@teéjesenmindegy:

"Nem azt, hogy hatáskörük vab arra, hogy beengedjenek azt, akit az eu épp beengedni akar?"

nem. az EU nem "akar", az EU-nak előírásai vannak, és ma is aszerint engedélyeznek belépést az EU országaiban.

"2. Én meg tartok tőle. És amíg mi vagyunk a többen, addig leszarjuk, hogy te mitől fosol vagy éppen nem fosol."

70%. mi vagyunk többen, mi szarunk le titeket.

"3. Tehát egy 10 milliós határmenti ország 1 szavazattal száll bele. És neked ez a demokrácia?"

Orbán nem Magyarország. Magyarországnak arányos számú képviselője van.

"4. Erősítik azt ami eddig nem volt? Orbán meg ugrált, mi? :D:D:D Tehát a hülyegyerek ugrált, hogy valamit kellene csinálni, aztán 2-3 évre rá a nemhülye nemgyerekek rájöttek, hogy tényleg azt kéne csinálni? Hogy is van ez, bazmeg?"

ha rájöttek, hogy tényleg ezt kéne csinálni (ez nem igaz, mert ők is tudták, mit kéne csinálni), akkor a hülyegyerek most miért ugrál ellenkezőleg?!

"A hülyegyerek ugrálása miatt jöttek rá, hogy kell határvédelem, vagy 3 év után rájöttek, hogy mégsem hülyeség?"

nem a hülyegyerek ugrálása miatt jöttek rá.

de azt felejted el, hogy a hülyegyerek most hirtelen ellenkező irányba ugrál, a csuti geci ugyanis mindig is csak egy széltoló, köpönyegforgató, elvételen, pávatáncot járó, kereplő volt.

"5. Tudod, ha felszerelsz egy szúnyoghálót, akkor a lakásban nem lesz ezer szúnyog, csak 1-2. Ezután véleményed szerint az a helyes gondolkodás, hogy le kell szerelni a hálót, hiszen nincs szúnyog a lakásban, vagy esetleg pont amiatt nincs szúnyog, mert ott a háló?"

nem a kerítés állította meg a menekülteket, hanem az EU-török egyezmény.

en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis#/media/File:Sea_arrivals_to_Greece_and_Italy,_2015.png

ez tény.

"6. Még jó, hogy nem vagy fóbiás, ugye? :D:D Mesélj kinek és hányszor mentek be a lakásába megfigyelni és milyen utakat zártak le?"

mesélj, mikor engedett be a Forex országokban migránsokat, akik nem egyeztek bele?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 21:53:48

@teéjesenmindegy: Orbán egyébként már aláírta, hogy az EU beavatkozhat vész esetén:

"Ha egy vagy több tagállam olyan szükséghelyzettel szembesül, amelyet harmadik országok állampolgárainak hirtelen beáramlása jellemez, a Tanács a Bizottság javaslata alapján az érintett tagállam vagy tagállamok érdekében átmeneti intézkedéseket fogadhat el. A Tanács az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően határoz."

eur-lex.europa.eu/legal-content/hu/TXT/?uri=CELEX:12012E/TXT

BéLóg 2018.09.23. 13:43:47

@math0: Mondd, de ŐSZINTÉN, zár van a lakásod ajtaján? Ha kerted van, akörül van kerítés?

DEMIJÉR????

B+ NULLA embert tudsz fölmutatni, akik betörTEK hozzád, és te ezért a NULLA emberért ezer éve fenntartod a kerítésedet/zárodat, sőt a BIZTOSÍTÓK megbüntetnek téged ha nem teszed, mert.... Mert miért is?

Hát AZÉRT, tehülye, mert ha KIDERÜLNE hogy nincs zár/kerítés/biztosítás nem nulla, nem tizenhárom hívatlan vendéged lenne, hanem havonta harminc vagy több!

A rendkívüli állapotot NEM a 13 idetévedő barom miatt kell fenntartani, hanem a "látótávolságban" érzékelhető TÍZMILLIÓ és a mögöttük várakozó SZÁZMILLIÓ miatt. Ami ADDIG fennáll amíg van ez az öngyilkos vilkommenskultúr, meg a Kalergi lakosságcsere terv.

Ja, MOST látom, az ateistaklub Brendel Elmebeteg Matyija vagy te?
Akkor nem mondtam semmit, Isten pedig VAN.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.23. 19:46:11

@BéLóg: a lakás, kert és ország hasonlat hülyeség, mert nem állíthatók párhuzamba. az ország nem a Fideszesek tulajdona, és nem Orbán tulajdona.

másrészt, ha Orbán bekerítené a kertje egy tizedét, és azzal jönne, hogy ez tartja távol a tolvajokat, akkor még a Fidióták is kiröhögnék.

de ha ezt az országgal mondja kert helyett, akkor ti idióták beszopjátok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.23. 19:47:20

@BéLóg: "a "látótávolságban" érzékelhető TÍZMILLIÓ és a mögöttük várakozó SZÁZMILLIÓ miatt. "

ők 2015-ben is ott voltak. mégsem volt Orbán akkor olyan hülye, hogy rendkívüli állapotot hirdessen.
süti beállítások módosítása