Hunvald-blog

272. A papa hobbija

2018. szeptember 27. - HunvaldBlog

Havasi Bertalan szerint Orbán Ráhel apukáját különféle focimeccsekre egy Garancsi nevű ember – aki mellékesen a Videoton tulajdonosa – utaztatja szerteszét a nagyvilágban. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője még azt is mondta, hogy a papa a MOL-Vidi minden meccsére el szokott menni, és mindig a tulajdonos, a már fentebb is említett Garancsi úr vendégeként, így ez a magyar adófizetők egyetlen forintjába sem kerül.

garancsi2018.jpg

Csakhogy: Garancsi István egy olyan NER-üzletember, akinek cégei Orbán Viktor minisz- terelnöksége alatt milliárdos megrendeléseket ( csak tavaly pl. 67.000.000.000 forintnyit) "kaptak" az államtól. Arról már nem is beszélve, hogy a Vidi is több milliónyi adóforintot nyelt el az oly sokszor emlegetett tao-rendszeren keresztül.

Teljes nyugalommal nyilatkoztak arról, hogy a miniszterelnök hobbiutazásait egy olyan üzletember fizeti helyette, akinek a cégei tízmilliárdos nagyságrendben kaptak megrendeléseket a magyar államtól. Ez még az illiberális rendszerekben is korrupció. (444.hu)

Orbán nem fogadhatná el Garancsi "ajándékait". Legalábbis akkor, ha a kormányfő betartaná az országgyűlési törvényt. Úgy tűnik, nem tartja be. (Index)

Csodálkoznék erősen, ha Európában máshol is előfordulna (előfordulhatna), hogy egy ál- lami milliárdokkal tetőtől talpig kistafírozott üzletember luxus magángépen repteti ide s oda országa miniszterelnökét, hogy az kedvenc szórakozásának (meccsnézés, külföldön) hódolhasson, milliós értékben.

Kelet-Balkán, én így szeretlek!

***

Tegnap kértem Garancsi úrtól, hogy saját tulajdonában lévő magángépével szállíttasson ki Rómába a Roma–Lazio meccsre. Lassan eltelt 24 óra, de Garancsi úr válaszra sem mél- tatott. Mindebből három dologra tudok következtetni: 1. Garancsi úr önző és modortalan alak. 2. Ha jól sejtem, Garancsi úr – fene tudja, miért – csak Orbán Viktortól remél ellen- szolgáltatást. 3. Meglehet, rossz helyre címeztem a levelemet, ugyanis a magángép felett valójában nem is Garancsi úr diszponál, hanem valaki más. Csak a példa kedvéért: mond- juk Orbán Viktor. (via Gábor György)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5514266359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása