Hunvald-blog

274. Széljegyzet (9)

2018. október 03. - HunvaldGyörgy

Csak röviden, mert nem kell hosszan, ezt még a nem olyan okos is megérti. A hétvégén Németh Angéla, az ellenzék közös jelöltje megnyerte a rákospalotai időközi polgármester választást. A posztért indult még.a fideszes László Tamás és Kerezsi László, a Munkáspárt jelöltje. A választásról az IDEA Intézet készített elemzést, itt elolvasható a 24.hu-n.

nemeth_angela2018.jpg

A tanulság pedig igen könnyen levonható: ha okosan fogunk össze jövőre, Budapesten biztosan megverjük a Fideszt az önkormányzati választáson. Ehhez mindössze annyi kell, hogy az ellenzéki pártok vezetői csak egy kicsit ismerjék meg a szavazóik óhaját, és ne a saját elefántcsonttornyukban döntsenek – rosszul.

Egy jelölt kell, csak egy maradhat. Világos?!

***

Hétfőn a fideszes többség leszavazta az Országgyűlés európai ügyek bizottságában azt a két javaslatot, amelyben felszólították volna a kormányt, hogy csatlakozzon az Európai Ügyészséghez – írja a Népszava. (Aki úgy érzi, hogy ez nincs így rendben, az csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3214279537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2018.10.03. 18:24:20

Fürdőkádban szeretek gondolkodni. Jövőre pontosan egy darab önkormányzati választás lesz. Nem mellesleg pedig nem szeretnék jelöltben gondolkodni. Ez a sajátos kifejezés azt a régi bölcsességet juttatja eszembe, hogy:

"A kutyán kívül a könyv az ember legjobb barátja. A kutyán belül túl sötét van olvasni."

HunvaldBlog 2018.10.03. 18:30:21

A választást javítottuk.
A kutyában belül valóban sötét van.

HunvaldBlog 2018.10.03. 18:35:46

És a "belült" is javítottuk: "Egy jelölt kell, csak egy maradhat . Világos?!"
süti beállítások módosítása