Hunvald-blog

279. Gyűjtjük az aláírásokat

2018. október 18. - HunvaldGyörgy

"Aki látja, mi az igazságosság, viszont mégsem cselekszik,
abból hiányzik a bátorság.” (Konfuciusz) 

Az unió 28 tagállama közül már 22 csatlakozott az Európai Ügyészséghez, Magyarország azonban nem, mert a kormány szerint ez „gyengítené a nemzeti szuverenitást”. Az új hivatal az uniós támogatások elköltése körüli törvénysértések feltárásával foglalkozó bűnüldöző szervezet lesz, amely az unió csalás elleni (OLAF) és ügyészségi együttmű- ködési (Eurojust) szerveit fogja kiegészíteni – írja az Átlátszó.

alairas2018-1.jpg

alairas2018-3.jpg

Hadházy Ákos független képviselő szeptember 20-án kezdte gyűjteni az aláírásokat az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért, 12 nappal később már 50 ezer aláírás volt a kezében. Mi az eltelt bő két hétben majd’ mindennap gyűjtöttük és gyűjtjük különböző helyszíneken a támogató aláírásokat. És bár mi csak egy kis kerületi MSZP szervezet vagyunk Budapesten, több mint kétezer jött össze csak itt nálunk, Erzsébetvárosban.

alairas2018-4.jpg

alairas2018-2.jpg

Ha az országban legalább 1000 helyen gyűjtenék hasonló módon a szignókat, akkor pillanatok alatt meglenne a szükséges egymillió aláírás, hogy Magyarország ne legyen olyan, mint Erdogan és Putyin országa. Legyünk bátrak és elkötelezettek ebben!

P.s.: Ma is jöttek rendesen az aláírók!

***

Ha valaki esetleg még mindig nem lenne képben, hogy miért is van szükség az Európai Ügyészségre: a holland közszolgálati média legnézettebb műsorai között van a szatirikus Zondag met Lubach, melyben a műsorvezető Arjen Lubach vasárnap este Magyarország- ról is szót ejtett. A Sargentini-jelentés kapcsán szóba került a felcsúti stadion, Bayer Zsolt, de az adás végén magyarul is üzennek a kormánynak. A videó itt nézhető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9014309367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása