Hunvald-blog

288. Izé, most mi van?!

2018. november 14. - HunvaldBlog

Tegnap késő délután Szijjártó Péter, a népszerű teremfocista és hisztérika még meg sem erősíteni, sem pedig cáfolni nem tudta – vagy csak nem akarta – hogy Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök Magyarországon, egészen pontosan Budapesten bujkál. Folyamatban lévő menekültügyben nem adhat felvilágosítást, mondta. „Ha a menekült- ügyi eljárás lezárul, akkor szívesen állunk mindenkinek a rendelkezésére" – tette hozzá.

Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, és a héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves büntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Ami azért elég furcsa, mármint hogy Budapesten van, hiszen a macedón szervek bevon- ták az útlevelét. Nekünk meg ugye ott van lenn délen az a nagyszerű, szuperhatékony kerítés, ahol foggal-körömmel és rengeteg pénzzel védjük a határt meg Európát az erre csellengő menekültektől. Erre tessék, kiderül, hogy csak úgy útlevél, Röszke, tranzitzóna, mindenféle procedúra nélkül be lehet jutni az országba. Persze nem mindenkinek.

Nikola Gruevszki, ha nem Orbán barátja lenne, hanem egyszerű, csóró menedékkérő, most a tranzitzónában várakozna, mostoha körülmények között, zord határrendészek társaságában. (Föld S. Péter / FüHü)

Mi a helyzet a volt macedón kormányfő itteni menedékjogi eljárásával? Ha Nikola Gruevszki legálisan jött ide és tartózkodik itt, akkor neki szerencséje van. De ha – mint a hírek mondják – nincsen érvényes útiokmánya, mivel macedón személyivel szabályosan nem lehet a magyar határon átlépni, akkor a drákói hazai szabályok és gyakorlat szerint a tranzitzónában volna a helye, ahova csak hosszas szerbiai várakozás után léphetne be. (via Helsinki Figyelő)

Ma még tehát rejtély, hogy hogyan érkezhetett Magyarországra a hazájában elítélt és jelenleg szökésben lévő macedón ex-kormányfő, aki mellett korábban Orbán Viktor oly szorgosan kampányolt. De gondolom, majd ez is kiderül. Előbb vagy utóbb.

P.s.: Miniszterelnökség: Gruevszki menedékjogot kért - A kormány megerősítette az ed- digi információkat. Már csak azt kéne tudni, hogy került Magyarországra útlevél nélkül…

***

Orbánékhoz hasonlóan Gruevszki és kormánya közel 10 éven keresztül vezette az orszá- got, mely idő alatt megpróbálták elnémítani az ellenzéket, újságírók tucatjait, cégeket és nagyköveteket egyaránt, miközben grandiózus épületek és szobrok lepték el az ország fővárosát, Skopjét. Nem kevesebb, mint 130 épület, tér vagy épp szobor lett átadva az elmúlt években, ami több mint félmilliárd (!) eurójába került eddig a macedón adófize- tőknek. Ezen épületek és terek építésének egyharmadát egyetlen cég vitte véghez, így nincs kizárva a kormánnyal való egyértelmű összejátszás sem. (K. SzalonnaIsmerős?

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2114372453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2018.11.15. 14:35:43

Közétek dobták a következő gumicsontot.
Rengeteg dolgotok lesz a blogírással, ha kiadjuk a jóembert akkor azért, ha nem adjuk ki, akkor meg azért.
Legjobb lesz előre megírni mindkét verzióra a sivalkodó blogot, és csak elő kell venni a megfelelőt.

ételizésítő 2018.11.15. 14:46:28

@röf:
Az a baj, seggfejém, hogy túl hülye vagy ahhoz, hogy megértsd, miről szól a cikk.

röf 2018.11.15. 14:54:00

@ételizésítő:
Látom, nálad elérte az iromány a célját.
Neked írták, b+

ételizésítő 2018.11.15. 22:55:05

@röf:
Ja, seggfej, mert én el tudom olvasni, és meg is értem.
Neked meg csak annyi esett le, hogy már megint a Fideszt szidják, a segget, amit nyalsz.
Ne csodálkozz, amikor a funkcionális analfabéta szócikknél a te arcképed lesz az illusztráció.

röf 2018.11.16. 06:43:47

@ételizésítő:
Pfff... "mert én el tudom olvasni, és meg is értem."
Te világtalan ökörpörkölt... aztán szótagoltál?
Hülye ...
süti beállítások módosítása