Hunvald-blog

289. VIP-migráns

2018. november 17. - HunvaldGyörgy

„Ahol csak a hatalom pillanatnyi akaratán múlik, mit szabad és mit nem,
ott semmilyen leírt törvénynek nincs igazi jelentősége.” (444.hu)

Azért lassan csak megtudjuk, hogy most mi van. Az albán rendőrség megerősítette, hogy a Magyarországon menedékjogot kérő volt macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit egy tiranai magyar diplomáciai autó hozhatta Magyarországra; így ő az első migráns, aki VIP eljárást kap. Alappal mondhatjuk, hogy az Orbán-kormány az illegális migrációt támogat- ja, csak nem a menekülteket segíti illegálisan Európába, hanem az elítélt EU-n kívülieket.

gruevszki_papai.jpg

Gruevszki / Pápai Gábor, Népszava

A végeredmény ugyanaz. Csak ezek után kisebb arccal kellene pofáznia Szíjjártónak meg az ő "klassz csapatának". Migráns ügyben most lettek ennyire nyilvánvalóan hiteltelenek. Amúgy szerintem, biztosan Gruevszkinél van az egyik láda kulcsa, ezért annyira fontos, hogy minden létező nemzeti és nemzetközi törvényt megszegett miatta Orbán.

Nikola Gruevszki, ha nem Orbán barátja lenne, hanem egyszerű, csóró menedékkérő, most a tranzitzónában várakozna, mostoha körülmények között, zord határrendészek társaságában. (Föld S. Péter / FüHü

- Na, ájjjá csak meg, köcsög! Magyar államhatár! Meg ne mozdujjá, mer' a vesédet lerúgom! Dokument, paszport bitte, bazmeganyád!
- Nincsenek papírjaim.
- Persze, nem kell a vaker! Tudom, a háború elől menekülsz, családot lelőtték, kölykök ki tudja hol, házat lebombázták... a könyökömön jön már ki!
- Dehogy! Soros György elől menekülő, hazájában jogszerűen börtönre ítélt, korrupt, bukott illiberális miniszterelnök vagyok.
- De hát miért nem ezzel kezdte, excellenciás uram? Annyiféle alak megfordul itt... Józsikám, telefonálj már egy helikopterért a miniszterelnök úrnak, ne kelljen itt a szélben ácsorognia!

(via Konok Péter)

P.s.: Ehhez meg már nem tudok kommentárt fűzni. Mintha a kormánypártnál mindenki- nek elgurult volna a gyógyszere. "Teljesen természetes, hogy egy baloldali kormány által fenyegetett és üldözött néppárti politikus számára lehetővé tették a menekültügyi kérelem benyújtását" – ezzel indokolta a Fidesz azt, hogy a hivatalos utat megkerülve, minden sza- bályt felrúgva menedéket nyújtottak Gruevszkinek. Szemrebbenés nélkül hazudva.

Hunvald György

***

A Miniszterelnökség közleménye szerint: A magyar hatóságok biztonsági okokból tették lehetővé, hogy Nikola Gruevski – tekintettel arra, hogy 10 évig hazája miniszterelnöke volt – menekültügyi kérelmének benyújtására és meghallgatására a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal budapesti központjában kerüljön sor. Hozzátették azt is, hogy Macedónia Magyarország stratégiai partnere és fontos szövetségese, a jó együttműkö- dés fontos sarokköve a balkáni régió fejlődésének. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2014377619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása