Hunvald-blog

302. Boldog karácsony? Ez?!

2018. december 26. - HunvaldBlog

"Tisztes szegénységnek hívják az ilyet, 
pedig ugyanúgy tisztességtelen, mint a nyomor.” (Földes Péter)

Lassan elmúlik karácsony. Persze idén is volt ünnep, béke, szeretett meg minden. Aztán az embert ismét arconvágja az egy tál meleg ételre várók hosszú – és évek óta egyre hosszabb és hosszabb – sorának látványa a Blaha Lujza téren, amely ismét megtelt éhes emberek százaival. Soha ennyi szegény, rászoruló (elkeserítő, hogy minden évben ezt, ugyanezt írjuk, és hogy ez mindig igaz is) nem állt még sorba karácsony két napján a krisnások ételosztásán a Blahán.

krisna_blaha2018-1.jpg

krisna_blaha2018-2.jpg

A 168 óra teljes fotógalériája itt nézhető meg.

Nők, férfiak, családosok, magányosok, fiatalok, öregek. Akiknek nincs részük a Karácsony ünnepében. Magyarország, 2018 boldog karácsonya.

Boldog karácsony? Ez?!

***

Mégis oszthattak: Bár tavaly még úgy nézett ki, hogy a krisnások utoljára oszthattak ételt a Blahán karácsonykor – akkor a „szervek” jelezték nekik, hogy jövőre, azaz idén már nem rendezhetik meg itt a téren az ételosztást, más, nem ennyire szem előtt lévő helyet kell találniuk. Mert ugye a „rászorulók látványa"…

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3414515716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása