Hunvald-blog

303. A kis gömböc

2018. december 29. - HunvaldBlog

Mészáros Lőrinc egy év alatt megháromszorozta Orbán Viktor vagyonát.
(via Földes Péter) 

Az év utolsó pár napjában mi másnak örülhetnénk, mint Mészáros Lölőnek, pontosabban az ő csudálatos gazdagodásának. Hát most örüljünk együtt: a Forbes szerint már Orbán Viktor Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar – 381 milliárd forintra becsült vagyonával már jócskán megelőzi Csányi Sándort. Az egykori gáz- és magalicaszerelő meghódította a tőzsdét, és nem mellékesen megszerezte Simicska Lajos egykori birodalmát is – soha ek- kora vagyonnal nem rendelkezett még az első helyezett. Tegnaptól tehát hivatalosan is ő – pontosabban, Orbán Viktor – a magyar történelem valaha volt leggazdagabb magyarja.

kisgomboc01.jpg

Felcsút tudatrepedt, skizofréniás szülötte immár elmondhatja magáról, hogy ő a leggazdagabb magyar. Dolgozó népünk elégedetten hátradőlhet. Volt értelme a végigszopott szabad, demokratikus éveknek, az összes szájbatekert túlórának, a sürgősségen végigszenvedett, végtelennek tűnő időnek, a vérrel és verítékkel törlesztett devizahitelnek, az orrvérzésig zabált hazug propagandának és annak, hogy a bálványimádat oltárán a család egyik fele mára gyűlöli a másik felét, az unokák meg már egy hanyatló nyugati ország állampolgáraiként látják meg a napvilágot. Végre tényleg kiderült, hogy egyetlen befizetett adóforint nem volt hiábavaló. (Kolozsvári Szalonna)

Ugye mindenki ismeri a kis gömböc meséjét? Aki feneketlen étvággyal mindent és min- denkit felfalt, ami és aki csak az útjába került. Most lopott közpénzből hízott dagadtra ez a kis gömböc. Most még gurul tovább, még nem durrant ki, még nem tudni hol áll meg. Vagy ki és mikor állítja meg. De az egészen biztos, hogy – akárcsak a mesében – előbb vagy utóbb itt is csúnya vége lesz ennek a nagy zabálásnak.

További szép estét mindenkinek.

***

„Nagy Imre egész emberi drámáját semmisítik meg” - A tegnap másik fontos híre Nagy Imre szobrának sunyi módon történt eltávolítása volt. Hajnalban kezdték el bontani, he- lyére az egykor a Horthyék által felavatott, az 1918-19-es vörösterror áldozataira emlé- kező Nemzeti Vértanúk Emlékművének másolata kerül majd. A szobor áthelyezése ellen korábban Nagy Imre unokája Jánosi Katalin, valamint Nagy Imre Társaság is tiltakozott. Mint látható, hiába.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4614521508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása