Hunvald-blog

306. Felszentelt puritánság

2019. január 07. - HunvaldBlog

Ez az év is jól indul, január 1-jén új irodát kapott Orbán Viktor a budai Várban. Tegnap meg – azaz vízkereszt napján – egy karmelita szerzetes fel is szentelte a kormányfői irodát, majd közös imádságban kértek áldást az épületre a miniszterelnök fb-oldalára feltöltött kép tanúsága szerint. Aztán az is kiderült mára, hogy ebben a puritánnak hazudott álcázott luxusban a Gundel fog főzni majd a jónépre, de erről majd később.

orban_felszenteles.jpg

A nagy ember irodarésze valami 4 milliárd forintba került. Az négyezerszer egymillió forint, a hülyébbek kedvéért. Mondjuk annyi, mint másfél millió nyugdíjas idei nyugdíjemelése. Vagy mint négyezer otthon megmentése az árverezéstől. Vagy mint négyezer iskola felszerelése nyelvi laborral. Mindenki másnak ott a hit, ami igen szép dolog. Általában egy zsák krumplit, egy csomag száraztésztát, pár kiló lisztet fial. Négyévente. (K. Szalonna)

De nézzük, hogy egy hozzáértő, Gábor György miképpen is vélekedik erről a csudaszép felszentelésről meg az együttimáról:

Felszentelték Orbán Viktor miniszterelnöki hivatalát. Több baj is van ezzel. Az első számú, hogy még a minősíthetetlenül összetákolt Alaptörvény is kimondja, hogy „Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek” [VII. cikk (3)], s az agyongá- nyolt 2011. évi CCVI. törvény a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról… is „az állam és a vallási közösségek különvált működését” hangsúlyozza, s deklarálja „az állam világnézeti semlegességét”. 

Tehát a katolikus liturgia szerint felszentelték a miniszterelnöki hivatalt. Csakhogy Orbán Viktor nem a magyarországi katolikus népesség miniszterelnöke, hanem miniszterelnöke a reformátusoknak is, a zsidóknak is, a buddhistáknak is, a Krisna-tudatúaknak is stb., stb., továbbá miniszterelnöke az ateistáknak, az agnosztiku- soknak, a deistáknak, a szkeptikusoknak, a „maguk módján vallásosoknak”, meg mindenkinek, aki az ország állampolgára. Akkor hát kérdem: az irodájában, jól látható helyen ott lesz a menóra is? Meg a nyolcküllős dharmacsakra? Meg egy Krisna-szobor? Meg a falon Isten nevének jellegzetes muszlim kalligráfiája? Meg a Kálvin-csillag? Meg a Luther-rózsa? Meg az unitáriusok három dombon álló galamb- ja, körülötte a farkába harapó kígyóval? Meg a kopt kereszt? És a Miniszterelnöki Hivatal csodás könyvtárában, ugyancsak jól látható helyeken, szép bőrkötésben ott sorakoznak majd az ateizmus és az agnoszticizmus klasszikusainak munkái?

Végezetül jelzem, hogy a miniszterelnöki hivatal nem Orbán tulajdona, hanem a magyar népé, egyúttal hivatala a mindenkori miniszterelnöknek. Vagyis Orbán saját házát, felcsúti nyaralóját, összes lakását, ingatlanjait, beleértve Orbán Mészáros Viktor Lőrinc házait és lakásait, kastélyait és parkjait mind-mind felszenteltetheti, de vajon milyen alapon szentelteti fel azt a hivatalt, ahová – remélhetőleg minél hama- rabb – egy másik miniszterelnök költözik majd be? (A teljes poszt itt olvasható)

P.s.: És akkor a végére itt van még ez is: luxusétterem főz majd Orbánékra a Várban – persze ócsóért, tizedáron – a Gundel pályázaton nyerte el a megbízást. Így aztán a luxus és a minőség találkozik majd a puritán miniszterelnökkel. (Megj.: Mondjuk nem igazán értem én ezt a gundelezést, mégha ócsó is, hisz’ van nekik saját mesterszakácsuk...)

További szép estét mindenkinek.

***

Ameddig szilveszter éjszaka mindenki a tűzijátékokkal volt elfoglalva, addig a Miniszter- elnökség felügyelete alatt létrejött a Várkapitányság. Igen, jól olvasták. A török hódolt- ságot megidéző szervezet a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre. Mint az kiderült, óriási szükség volt a két cég összeolvadásából megalakuló Várkapitányságra, ugyanis temérdek pénz maradt még, amit Orbán Viktor környezetének felújítására for- díthatnak a költségvetésből. (via K. Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9614545358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2019.01.10. 05:43:17

"És akkor a végére itt van még ez is: luxusétterem főz majd Orbánékra a Várban"... - nincsen ezzel semmi gond.
A gond azzal van, hogy a leginkább rászorulóknak nem főz senki menzaáron napi rendszerességgel.
Hogy csak sátoros ünnepek alkalmából van ételosztás (már ahol engedik).
A gond leginkább azzal van, hogy az "ellenzéki" pártoknak még nem jutott eszébe egy nyomorult törvényjavaslat arról, hogy a legelesettebbek is hozzájussanak napi egy tál meleg ételhez (akár menzaáron).
Ez a gond...
süti beállítások módosítása