Hunvald-blog

309. Hülye járások minisztere

2019. január 16. - HunvaldBlog

Tudom, hogy nem olyan emelkedett téma, mint egy munkahely felszentelése, de azért ejtsünk már pár keresetlen szót arról, hogy a mai nap Polt Péter legkedvesebb együtt- ebédelős cimborája, Matolcsy György megint nagyot bukott a bíróságon. A HVG számolt be róla, hogy a Kúria mostani döntése szerint is bátran kimondható, a csudajófej és az országnak oly hasznos MNB elnök ellopta a közpénzt.

matolcsy2017.jpg

Matolcsy még 2016 nyarán perelte be Bárándy Gergelyt, aki az Országgyűlésben Roko- nok? címmel azonnali kérdést intézett az MNB elnökéhez, és viszonválaszában lopással vádolta meg a jegybank vezért – amit az igencsak sérelmezett. Egészen pontosan egy- millió forintnyira, ugyanis ekkora sérelemdíjat követelt a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi joga megsértése miatt.

Én kérek elnézést, de erről a fasziról (meg a szorgos szellemi és gazdasági tevékenységéről) nekem mindig – most is – a Monty Python poénja, a Hülye Járások Minisztériuma ugrik be valamiért. Gondolom véletlenül. (Ha valaki nem ismerné a jelenetet, feltétlen kattintson ide).

Summa summarum, Matolcsy polgári pert indított Bárándy ellen, a Fővárosi Törvényszék- hez fordult a jogsértés megállapítása érdekében. Itt aztán meg is állapították, hogy Bá- rándy „tényekből levont következtetést” fogalmazott meg, és mivel vannak olyan ténybeli alapok, amelyek ilyen konzekvencia levonását megengedik, a kijelentés okszerűnek mond- ható. Az ügy másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla elé került, itt 2017 nyarán született ítélet, ami érdemi változtatás nélkül helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az akkor jogerős vég- zés után Matolcsy csak nem nyugodott, és a Kúriához fordult felülvizsgálatra, amely most döntött: ki lehet mondani, hogy Matolcsy György ellopta a közpénzt.

Gondolom, ezt azért lehet kimondani, mert ez egy „tényekből levont következtetés”. Ha meg így van – lásd.: tények – nem igazán értem, hogy a máskor oly szorgos – hogy azt ne mondjam, túlszorgos – ügyészség miért nem veszi magának a fáradtságot (bátorságot), hogy ezeknek a ténybeli alapoknak utána menjen.

De sebaj, előbb vagy utóbb a számtalan Matolcsyhoz (meg a többiekhez) köthető zűrös, zavaros ügyre is fény derül majd. Csak akkor már valószínűleg nem Matolcsy felügyeli a jegybankot, és nem Polt Péter irányítja az ügyészséget.

További szép estét mindenkinek.

P.s.: Bárándy már korábban is firtatta a parlamentben Matolcsy ügyeit, 2016 áprilisában például arról érdeklődött, miért növekedett a jegybankelnök fizetése ötmillió forintra. Az MNB-elnök akkor úgy válaszolt: bebizonyosodott, hogy 2010 óta a magyar állam sikere- sen hajtotta végre a növekedési fordulatot, és a magyar állam vezetőit jól meg kell fizetni – közölte. (HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6614567210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepipiktor 2019.01.18. 08:35:46

De hol itt a "nagyot bukott" rész?
Mert leírható, kimondható az, amit mindenki tud?
A jelzőszerkezet akkor lenne igaz, ha sittre vágnák a lopásokért, ha lenne vagyonelkobzás, sok milliós büntetés.
Ez így a napo blog.hu, "reszket" a fidesz egy diáklánytól, "kétségbeesve" keresik a ajelöltet Szegeden és a többi, hogy az egész társadalom egyetért, az ellenzék mögött ál, meg hatalmas tüntetések.
És az ellenzék kéri számon a habonyi hazugságokat?
Persze, ha az a cél, hogy tömegesen forduljanak el az emberek a politikártól, hogy milliók maradjanak otthon a választások napján, akkor ez a stílus erre ideális.
Csak akkor az ellenzék ne beszéljen már demokrációról...

igazi hős 2019.01.18. 09:09:28

@Dr. Trejo: A francokat. Csak még nem a Fidesz bíróságok döntenek minden ügyben, de hamarosan az is meglesz.
@szepipiktor: Igazad van a "házhoz ment a lófaszért" lett volna a pontos megfogalmazás, de ezt a blogot nem bajerzsóti írja, ezért kulturáltabb a hangnem. Egyébként elég gyenge kísérlet az egyik oldal túlzásait a másik oldal tudatos (és közpénzünkből erősen finanszírozott) ordas hazugságaihoz hasonlítani. De nyilván nem véletlenül vagy tudatlanságból teszed, szóval nem magyarázom tovább.

rallus 2019.01.18. 09:46:43

Matolcsy elődei nyilván nem loptak, ezért sikerült nekik magasan tartani az inflációt, az alapkamatot és veszteségesnek az MNB-t.
Matolcsyra nyugodtan rá lehet fogni, hogy ellopja a közpénzt, hiszen alig van infláció, csökken az államadósság, stabil a forint és elkezdtük visszavásárolni az aranyat, meg minden mást, amit a becsületes ballibek elkótyavetyéltek...

Merlot 2019.01.18. 10:05:21

@rallus: " elkezdtük visszavásárolni az aranyat, meg minden mást.."

Te is kaptál belőle? :p
Persze, egy petákot a csicskaságod elismeréseként meg, hogy ezt ideírtad. :D

nemecsekerno_007 2019.01.18. 10:42:22

A kutyák ugatnak, a karaván halad...

Indriq 2019.01.18. 11:30:51

@rallus: amellett hogy elmész a jó qrva anyádba a hazugságaiddal, idéznék egy mondatot.
" Az ország aranytartaléka 1989 májusától 1992 októberére 65 tonnáról, több lépcsőben 3 tonnára csökkent – írta a hvg.hu az MNB sajtóosztályától kapott információkra hivatkozva."
emlékezzünk meg, hogy kik voltak kormányoz ezidőben?

Gyorgy Nagy 2019.01.18. 12:18:20

Enek a f.szkalapnak a szenesem áll jól .

rallus 2019.01.18. 12:52:49

@Indriq:
"Az aranytartalékot még Surányi György jegybankelnöksége alatt kótyavetyélték el arra hivatkozva, hogy a dollárnak jobb a hozama. Aztán a dollárnak lement a hozama, 62 tonna arany elpárolgott és most nagyon jól jönne, de nincs."

"3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelte aranytartalékát a jegybank – jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke."
süti beállítások módosítása