Hunvald-blog

314. A viszkisrétes vége

2019. február 01. - HunvaldGyörgy

Remélhetőleg most már tényleg vége. Tegnap jött a hír, hogy 2019. január 31. napján négy vádlottat – köztük Fapál Lászlót, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkárát – minden vád alól felmentette a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa az ú.n. Tábornok-per megismételt elsőfokú eljárásában.

fapal2019_felmetve.jpg

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

2010 óta három büntetőeljárásban mentett fel eddig a magyar bíróság. Remélem ez lesz az utolsó felmentés. Köszönöm, hogy hittetek bennem!

– írta minderről Fapál László a Facebook-on. (A további részleteket pedig tessék elolvasni a blogján.)

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően. Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek. A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.
(Részlet a 2011. június 1-én indult Viszkisdoboz-blog fülszövegéből)

Nagyon úgy néz ki, hogy egy ember kíméletlen és hazug vesszőfuttatása most, kilenc év után végre véget ér. Persze csak ha az ügyészség is úgy akarja majd – 3 napnyi erőteljes gondolkodás után. A katonai ügyész ugyanis valamennyi vádlott esetében ennyi gondol- kodási időt kért. Aztán majd kiderül, hogy elfogadja-e az ítéletet, vagy fellebbez.

Addig az ítélet nem jogerős, de megszületett! Már csak egy kérdés marad: ki és hogyan kárpótolja Fapál Lászlót és a családját az elmúlt kilenc év minden szörnyűségéért?

Hunvald György

***

Talán más is emlékszik rá, hogy a viszkisdobozos kreálmányt az ügyészség és Budai Gyula a Tábornok-perbe csomagolta. Ez a történet adta az egész ügy savát és borsát. Mára azonban kimúlt, mint a nokiás doboz. Vagy, mint Budai Gyula vagy Hende Csaba – írta még 2015 szeptemberében Fapál László a blogján. És csak a sz@r maradt utánuk. (Fapál László ezt ugyan cizelláltabban fogalmazta meg az akkori poszt címében, de a lényeg attól még lényeg marad: Fekália kupac a hagyaték.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8714602728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása