Hunvald-blog

320. Kissé ingerülten

2019. február 19. - HunvaldGyörgy

Nem az Elios-ügy az egyetlen, ahol a kormány elismeri a szabálytalanságokat és csalásokat azzal, hogy a hatalmas uniós büntetés miatt inkább visszavonja a pályázatot, a számlát pedig a hazai adófizetőkkel fizettetik ki. Ugyanez történik az Európai Bizottság által a kezdettől vitatott tanácsadóprojektekkel, köztük a Miniszterelnökség 4,8 milliárd forintos megbízásával is – értesült a 24.hu. Azaz, az Orbán-család jogi ügyeit intéző, Bajkai-féle ügyvédi irodának sem kéri a magyar kormány az uniós támogatást, így aztán Tiborcz után Bajkai számláit is a magyar adófizetőknek kell kicsengetniük.

bajkai_tiborcz2019.jpg

Fotó: 24.hu

És ugyanennek a Bajkainak volt pofája bátorsága az elmúlt "nyócévet" azzal végighak- nizni, hogy mit csináltak a szocik. Az a rengeteg szabálytalanság, amit az ügyvédi irodája, az SBGK állami szinten csinált, minimum megérne egy rendőrségi vizsgálatot. Arról nem beszélve, hogy Erzsébetváros önkormányzata – ahol egykoron ő volt az alpolgármester, míg be nem listázták az országgyűlésbe – szintén megbízta Bajkai kiváló cégét, majd is- merősét, egy olyan ügy képviseletével, melynek a vége több mint tízmillió forintos bukás lett. Amit aztán meg elegánsan nem akartak kifizetni.

Elképesztő, hogy manapság egy önkormányzat a jogerős bírói döntésben meghatározott összeget a fizetési felszólítás után sem hajlandó kifizetni és ezért a végrehajtó emeli le az összeget az önkormányzat számlájáról, plusz a szintén nem kevés végrehajtási költsége- ket is beszedte. Így pazarolják a közpénzt Erzsébetvárosban. Meg az egész országban.

Csemege lenne ez a közpénzből dalolva kampányoló jóember az Európai Ügyészségnek, az hétszentség! Lenne pár kérdésük, azt hiszem.

Hunvald György

P.s.: Apropó, ügyészség! Brüsszeli meghívót kapott Polt Péter, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága meghívta, hogy a testület előtt számoljon be azokról az ügyekről, amelyeket az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgált Magyarországon. A legfőbb ügyésznek március 4-én kellene megjelennie a az EP-ben.

UPDATE 2019.02.19 19:38 - Polt Péter szerint politikai kampány, hogy az Európai Parlamentbe hívták, ezért aztán nem is megy el. De továbbra is elkötelezett a szakmai együttműködés iránt. (24.hu)

***

Az Európai Bizottság szerint felesleges, túlározott projektnek bizonyult az a 4,8 milliárd forintos megbízás, amellyel a Miniszterelnökség Orbán Viktor és családja ügyvédjeként fellépő Bajkai István ügyvédi irodáját, az SBKG Ügyvédi Irodát is magában foglaló kon- zorciumot lepte meg. Ez a konzorcium 2016-tól külső tanácsadóként vizsgálhatta át előzetesen a közbeszerzéseket. A konzorcium szerződtetésével a Miniszterelnökség gyakorlatilag kiszervezte a tárca közbeszerzési felügyeleti főosztályának a munkáját, csakhogy a szűrő beiktatása enyhén szólva nem bizonyult sikertörténetnek, az Európai Bizottság a mintaként kiválasztott 29 projektből 24-ben súlyos szabálytalanságokat talált. (via 168 óra)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9914637684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása