Hunvald-blog

321. Semmit nem változtak

2019. február 22. - HunvaldBlog

A Czeglédy-ügy legújabb fejleménye, hogy a napokban megszólalt az egyik gyanúsított, akinek több körben is vádalkut* ajánlott az ügyészség – csak mondjon már valami ütőset Czeglédy ellen. Vonzó ajánlat volt, főleg, hogy ellenkező esetben soksok évnyi börtönnel fenyegették. De ha mondd valami „extrát”, akkor minimális büntetéssel is megúszhatja – mesélte el az azóta már megvádolt férfi a hvg.hu-nak, aki nem fogadta el az egyezséget.

ugyeszseg_1.jpg

Ő korábban a Human Operator Zrt. egyik középvezetője volt HR-es munkakörben. Két hónapig volt előzetes letartóztatásban, majd hónapokig házi őrizetben, végül a még enyhébb, lakhelyelhagyási tilalmat szabták ki rá. Információi szerint az ügy más gyanú- sítottjai közül többen is belementek a felajánlott megállapodásokba.

Volt, akit benntartottak 9 hónapig vagy 1 évig, az azért meg tudja törni az embert, főleg, hogy családos egykori alkalmazottakról van szó. És szerin- tem nagyon megijesztették őket azzal, hogy ha 20 év a maximum, akkor simán kaphatnak 8-10 év börtönt

– tette még hozzá.

Szép is ez. Megint zsarolással próbálnak terhelő vallomásokat kicsikarni. Tíz év alatt ezek semmit nem változtak. És a módszereik sem.

*A vádalku a köznapi elnevezése a büntetőeljárásban alkalmazható egyezségnek, amikor az ügyészség „a lefolytatandó eljárás érdekében a vádemelés előtt egyezséget köthet” a terhelttel a bűnössége beismeréséről és ennek következményeiről. Vagyis a gyorsabb, egyszerűbb eljárás érdekében egyeznek meg, a bűnösség beismeréséért cserébe adott büntetésben állapodnak meg, illetve elengedhetnek különféle hátrányokat. Az együtt- működésre viszont az ügyészség senkit nem kényszeríthet, és van olyan is, ami nem képezheti egyezség tárgyát.

***

„Hogy kicsikarjanak vallomásokat” - interjú az adócsalással vádolt Czeglédy Csabával. A volt MSZP-s önkormányzati képviselő szerint egy uniós bírósági döntés után egymilli- árddal már beljebb vannak, és ha a cégével szerződő iskolaszövetkezetek elmulasztották is az adófizetést, szándékos csalás nem történt. Czeglédy és ügyvédje, Hankó Faragó Miklós beszélt az eljárás furcsaságairól és lehetséges politikai visszatérésről is. (MaNcs)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1414642888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2019.02.26. 02:42:34

Én, a magam részéről, nem állítanám, hogy semmit nem változtak.
Változtak.
Csak nem előnyösen.
G. Polt Péter, illetve az általa irányított ügyészség egyre inkább tesz a törvényességre, szerintem egyre "jobban teljesít", már a látszatra sem adnak.
Lásd TV-székház elleni "támadás".
Vagy Czeglédy ügye.
Elios ügy.
Ha van még lejjebb, akkor várható, hogy tovább süllyed a hazai gazságszolgáltatás.

ígyszeretlek 2019.02.26. 21:25:36

A módszereik nem változtak. Ezek ugyanazok...
süti beállítások módosítása