Hunvald-blog

322. Ügyes Tompika!

2019. február 25. - HunvaldBlog

Megjöttünk a Tompika! Itt van Tompika tótát enni!
Tompika segít a konyhába! Ügyes Tompika!

Jó estét, jóestét. Oly rég esett szó itt nálunk kerületünk valaha volt díszéről, Deutsch Tamásról, hogy most ideje ezen az áldatlan és méltatlan állapoton változtatni, de kezdjük az elején: szombaton végre megtudhattuk, hogy mi a baj az Európai Ügyészséggel, miért is nem kell nekünk: azért, mert nem elég színvonalas. És ezt maga Polt Péter legfőbb ügyész mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Meg azt is, hogy az EÜ "sértené a nemzeti szuverenitást", és "nehezen ellenőrizhető" lenne.

deutsch2019b.jpg

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ez így önmagában sokaknak kevés lenne, de hál’istennek megszólalt az egykori digitális forradalmár is ebben a témában – mozgalmi nevén Tompika, ki hazánk legnagyobb di- csőségére most éppen EP-képviselő –, s hogy hogy nem, de vasárnapi sajtótájékoztatóján azonnal, csont nélkül egyetértett Polt Péterrel. Ő sem látja biztosítottnak az EÜ-től általuk elvárt magas szakmai színvonalat. És ha ő nem lát valamit, akkor az nincs is – ezt gondol- kodás nélkül el lehet fogadni. (Mondjuk, másképp nem is menne. De lássuk be, nehogy má' "ezek" itten sertepertéljenek, meg csak úgy kérdezősködjenek mindenféle elsíbolt EU-s pénzek után, hát nem?! Mert az sértené a nemzeti szuverenitást. Ó, anyám!)

Akinek tehát eddig voltak kétségei az Európai Ügyészséggel kapcsolatban, most végre megnyugodhat: az nem elég színvonalas. Pont, kuka. És ha ezt Polt mellett Deutsch is mondja, akkor az úgy is van! Mert Deutsch nem csak a beléptető-kapuk vásárlásához ért nagyon, hanem a joghoz meg színvonalhoz is. Sőt, az utóbbihoz ért csak igazán.

Ügyes Tompika!

P.s.: Elárulná már végre valaki, hogy Deutsch miért van Brüsszelbe küldve? Ezért?!

***

Hadházy Ákos, aki a csatlakozásért indított aláírásgyűjtést, úgy véli, az elutasítás valódi oka, hogy ellenkező esetben Polt Péter nem tudná megvédeni a kormányt korrupciós ügyekben. Az Európai Ügyészség ugyanis Polt nélkül tudná vizsgálni a visszaéléseket az uniós pénzek körül. Bár a legfőbb ügyészt legutóbb meghívták az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága ülésére, hogy adjon magyarázatot az OLAF által is vizsgált és kifogásolt Elios-ügyben az ügyészség magatartására, Polt Péter közölte: „a szoros határidővel és előzetes egyeztetés nélkül történt meghívásnak” nem tesz eleget. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8614653985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2019.02.26. 03:27:41

Tompikát soha nem az eszéért szerettük.

ígyszeretlek 2019.02.26. 21:24:45

Jó, de akkor miért is? A bársonyos modoráért?

anonymand 2019.03.01. 17:14:06

@ígyszeretlek:

Nem nyert!
Még van két lehetőséged.
süti beállítások módosítása