Hunvald-blog

329. A koronás szék

2019. március 18. - HunvaldBlog

Csak röviden, mert hétfő van: Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a múlt héten járt Orbánnál, hogy szóban is átadja azt az ultimátumot, mely taglalja, hogy milyen feltételekkel maradhat – ha egyáltalán maradhat – a Fidesz a pártszövetség tagja. A min. elnök a várbeli Karmelita kolostorban fogadta Webert; ekkor készült az a fotó, amelyen még pénteken Varga Zoltán, most pedig a 444 is kiszúrta, hogy a kormányülések helyszí- néül szolgáló szobában – itt mázolták le a falfestményeket (amelyek nem freskók, hanem szekkók voltak) a puritánság jegyében – áll egy koronás szék.

orban_weber-szek.jpg

Egy. Nem több. Weber meg rátámaszkodott.

Persze az is lehet, hogy valamelyik másik kormánytagé az asztal közepén,
a főhelyen álldogáló koronás szék. Orbán meg egy simát választott magának.

További szép estét mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8914699418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2019.03.18. 19:20:23

Hát először is azok nem freskók voltak, hanem szekkók (secco). A kettő között az a különbség, hogy a freskót nedves vakolatra festik, a szekkót mexárazra — aki ért hozzá, ebből számos különbséget állapíthat meg. Aki meg nem ért hozzá, vagy azt gondolja, hogy az olvasói úgyse értik, az nyugodtan írhat mindkettő helyett falfestményt.

Másodszor pedig a lemeszelt falfestmények nem késő barokk alkotások voltak, lévén a (késő) barokk nem egy (évszámok közé szorítható) történelmi időszak, hanem egy művészeti stílus, amelyre éppen hogy nem az egyszerű vonaldíszek, a "letisztult", geometrizált formák jellemzőek, hanem éppen ellenkezőleg.

A tartalmi részével és a felháborodással persze egyetértek.

HunvaldBlog 2019.03.18. 19:44:26

@Pásztörperc: Köszönettel vettük, már javítottuk is. (Bár a poszt eredetileg nem erről akart szólini...)

a Szerk.
süti beállítások módosítása