Hunvald-blog

330. Saját kérésre

2019. március 21. - HunvaldGyörgy

Nagy többséggel felfüggesztették a Fidesz tagságát a Néppártban – írja az Index. 190 igen mellett csak hárman szavaztak a javaslat ellen. Kíváncsi vagyok, hogyan ír majd erről a kormánymédia. Vesztett a Fidesz és inkább előre menekülnek azzal, hogy támogatták a saját felfüggesztésüket, hogy azt mondhassák közös döntés született.

orban2018_jagello.jpg

A Néppárt könyörgött a Fidesznek, hogy maradjon, de Orbán hajthatatlan volt és ragaszkodott a felfüggesztéshez. (via Földes Péter)

A szavazás után először Manfred Weber tartott sajtótájékoztatót. Az Európai Néppárt frakcióvezetője kérdésre mondta el, hogy a Fidesz is támogatta a döntést. Hozzátette, a felfüggesztés részeként a Fidesz nem vehet részt a pártcsalád ülésein, nem szavazhat és jelölteket sem állíthat pozíciókra. Ezt követően megszólalt a Miniszterelnök Úr is. Aki gya- korlatilag azt mondta, hogy ő maga kérte, hogy minden úgy történjen, ahogy történt*.

Józsit kidobják a kocsmából. Feláll, leporolja magát, s mondja:
– Úgyis haza akartam menni.

Tehát tessék szépen oszolni.

*Valójában a Fidesz kizárását vagy felfüggesztését az EPP 13 tagpártja kezdeményezte, és a "közös megegyezés" csak azután alakult ki, hogy a Néppárt elnöksége is ezt a javaslatot terjesztette a közgyűlés elé. És ahogy az várható volt, a kormánypárti média máris sajátságos perspektívába állította a Brüsszelben történteket.

***

De gondoljunk bele, ha ezek után Orbán azt mondja – mert ezt fogja mondani –, hogy a keresztény értékeit meg a kultúráját és Európát védelmezi, midőn vadbarom, elég lenne a képibe röhögni, hogy nem védesz te semmit kisapám. Szavad sincsen, jogod meg egyáltalán. Ennyi tán elég is arról, hogy ezek az Uniót belülről a maguk képére formálják. Ha én ellenzék lennék, nem győzném hangsúlyozni, hogy a csürhére leadott szavazat elveszett szavazat, nem hasznosul, a képviselői ugyanis momentán jogok nélküli páriák, semmi többek. (Rezeda: Tényállás van)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9814707354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bkkzol 2019.03.22. 10:42:03

Pancsolt italt árulnak a kocsmában!
süti beállítások módosítása