Hunvald-blog

332. De szép is ez

2019. március 27. - HunvaldBlog

Nemcsak tudósított a Czeglédy Csaba ellen folyó nyomozás fejleményeiről a közismerten korrekt és elfogulatlan PestiSrácok újságírónője, hanem meg is próbált bekapcsolódni a büntetőügybe, és aktív szereplőként információkat szállítani a nyomozóhatóságnak, mivel kevesellte a „politikai szálat” az ügyben. A HVG mai cikke szerint az újságírónő annyira szívén viselte a Czeglédy elleni eljárás „sikerét”, hogy levélben adott tanácsokat Polt Péter legfőbb ügyésznek, és egyúttal saját informátorát is megpróbálta beajánlani a nyomozás irányítóinak. Mindez a HVG birtokába került nyomozati anyagokból derült ki. 

Megj.: A több tízezer oldalt kitevő aktában egy külön fejezetet szenteltek a PestiSrácok munkatársától származó, illetve vele kapcsolatos 39 oldalnyi anyagnak. Mindenképp tessék elolvasni a teljes cikket, itt található, ezzel a címmel: Feltálalta informátorát Polt Péternek a kormánylap, csak vesszen Czeglédy.

"Nem tagadom, valóban írtam beadványt az ügyészségre" – ismerte el a HVG-nek a PS újságírónője, aki azt viszont "elképesztőnek" tartja, hogy a nyomozati iratok a HVG birtokába kerültek. A PestiSrácok amúgy rendszeresen jut hozzá ugyanilyen nyomozati iratokhoz, és publikálja az így megszerzett értesüléseit. A forrása kiadására vonatkozó kérdésre már nem kívánt reagálni. "A továbbiakban nem szeretnék önnel tovább beszélgetni" - mondta. És letette a telefont.

A 168 óra mindezzel kapcsolatban csak halkan jegyezte meg, hogy a PestiSrácok elvileg morális fölényben van a baloldali médiával szemben, Gulyás Gergely legalábbis február- ban még ezzel vigasztalta a jobboldali újságírókat…

Na, ja. Morális fölény, az aztán van. További szép estét mindenkinek.

P.s.: A PestiSrácok főszerkesztője szerint a névtelen informátoruk akarta, hogy az újság- író elárulja a nevét - A media1.hu Huth Gergelynél érdeklődött, mit gondol arról, hogy beosztottja súlyosan megsértette a legelemibb sajtóetikai normát. Huth szerint egy cikk- ben a nevével szerepelni nem akaró informátor megkérte rá az újságírót, hogy ha már cikkben nem említette meg a nevét, akkor a hatóságoknak azért árulja el. Aha. De szép is, ahogy ez a kedves, végtelenül okos ember megmagyarázza a dolgokat.

***

Kétharmados kormányzás esetén eleve a média alkotmányos feladatának tökéletes félreértelmezése, ha a sajtó egy része a semmilyen közhatalommal nem rendelkező ellenzék kontrolljára használja a különleges jogosítványait a hatalom kontrollja helyett – de még ez az abszurd hozzáállás sem jogosít fel senkit arra, hogy a szakma írott szabá- lyait megszegve fölfedje az anonimitást kérő forrás személyes adatait. (Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke - media1.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7614720229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása