Hunvald-blog

341. Semjén, a keresztény

2019. április 23. - HunvaldGyörgy

Véget ért hosszú hétvége, és a húsvét ünnepének zárása alkalmából Semjén Zsoltnak sikerült meghatároznia – remélhetőleg csak a saját – kereszténységét. Semjén a Hír TV-ben elmélkedett a vallásról, a magyar identitásról, az iszlámról meg arról, hogy neki mi jut eszébe kereszténydemokrataként Ferenc pápa húsvéti üzenetéről. Többek közt ez:

Az egyház azonban nem egy emberbaráti egyesület, hanem az emberek üdvösségét szolgálja.

Mintha Krisztus nem ezt hirdette volna.

P.s.: A kereszténydemokrata pártelnök, az ország fővadásza és miniszterelnök-helyettese mostanában a Notre-Dame leégéséről is idióta érdekes elmélettel állt elő. Persze szintén a keresztényi szeretet és megértés nevében.

***

Nagyszombaton portálunk interjút közölt Beer Miklós váci püspökkel, részint a Húsvét alkalmából, részint pedig azért, mert a püspök – feltehetően – most vasárnap celebrálta utolsó miséjét; közel a hetvenhatodik évéhez letelt a szolgálati ideje. Beer püspök azon katolikus papi vezetők közé tartozik, aki mindig kiállt az elesettek, az üldözöttek mellett, és aki most is – búcsúzóban – kiemelt hangsúlyt szánt a romák, az idegenek támogatásá- nak szükségességére. Testvérek vagyunk mindannyian, fogalmazott, és nem pusztán ünnepi szép szavakat fogalmazott meg, ő maga mindig is ekként élt, ekként cselekedett. Tette ezt, teszi ezt egy olyan időszakban, amikor e szavak megfogalmazása már önmagá- ban is indulatokat vált ki egyesekből. (via Hírklikk / Németh Péter)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2814782736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása