Hunvald-blog

344. Gavallérok

2019. május 02. - HunvaldGyörgy

Hétfőtől naponta 5 percre – igen, teljes öt percre! – bemehetnek a köztévébe az ellenzéki pártok is, az M1 reggeli műsorába ismertethetik EP-választási programjukat. Vélhetőleg most nem dobják ki őket, mivel a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nagyvonalúan úgy döntött, hogy a május 26-i európai parlamenti választásra listát állító összes párt bemutatkozási lehetőséget kap a köztévében. (A pártok sorrendje ITT olvasható.)

mtva1.jpg

A hamis, manipulált hírek folyamatos terjesztése mellett tehát kilencszer 5 perc (ebből azért egy a Fideszé) a törvényben garantált időkereten felül. Ezek tényleg gavallérok.

P.s.: Azért megjegyezném, hogy az MTVA (fő feladata 2015-től a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. számára történő műsorgyártás) egy olyan intézmény, amely évente több mint 90 milliárd forint közpénzből működik. Ezt a nem kevés pénzt azért kapják, hogy a lehető legpontosabban tájékoztassák az embereket (vagy ha úgy tetszik, az adófizetőket) a világban, illetve a Magyarországon történtekről. Pártatlanul, hitelesen, pontosan. És nem csak négy évenként nyolcszor/kilencszer 5 percben.

***

Félmillióra büntették a TV2-t, mert csak a Fidesz létezik náluk. 500 ezer forintra büntette a Kúria a TV2-t, mert április 18. és 23. között csak a Fidesz-KDNP európai parlamenti válasz- tási kampányáról számolt be hírműsoraiban. Úgy csináltak a Tényekben, mintha nem indulna az ellenzék az EP-választáson. Ezzel a csatorna megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, benne a jelöltek és pártok közti esélyegyenlőségre vonatkozó előírásokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9014800046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása