Hunvald-blog

351. Három nap múlva

2019. május 23. - HunvaldGyörgy

Három nap múlva lezárul a kampány, vasárnap EP-választás lesz. Több mint 8 millió választópolgár dönthet arról, hogy milyen összetételű legyen az Európai Parlament, és hogy kik foglalhatják el a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet. Kilenc pártlista valamelyikére lehet majd szavazni – de nagyon nem mindegy, hogy melyikre. Fontos lenne, hogy minél több Európa-párti képviselő kerüljön az EP-be, olyanok, akik Európa egységéért dolgoznak, nem pedig annak szétveréséért. Azt kell mérlegelnünk, hogy egy egységes, demokratikus Európához akarunk-e tartozni, vagy teszem azt, Kazahsztánhoz.

ep-valasztas2019.jpg

A volt ombudsman, Kaltenbach Jenő pár napja ezt írta fb-oldalán:

Mit akartok?

Európa sorsdöntő választás előtt áll. Nem kevesebbről van szó, mint hogy milyen jövőt szánunk magunknak, gyerekeinknek, unokáinknak. 

A kínálat világos. Az egyik lehetőség a szabad, demokratikus, jóléti állam, amelyben a polgár, embertársaival együtt eldöntheti, hogy kikben bízik, kikre bízza a közügyeket. Mindezt a tények birtokában teszi, mert a szabad sajtó azokat eljuttatja hozzá. Nem véletlen, hogy ilyen helyekre igyekszik mindenki, aki kiszámítható jövőt szán magának és szeretteinek.

Az alternatíva a hazug propaganda, a gyűlölködés, a folytonos ellenségkeresés, a korrupció, melynek ára milliók kiszolgáltatottsága, nyomorúsága. A minapi Strache botrány kézzelfogható bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy Putyin Oroszországa, amely az uszító propagandán és a haditechnikán kívül semmiben sem képes versenyezni a nyugattal, mindent elkövet a versenyszabályok eltorzításáért. Ehhez hozzá hasonló cinkosokat keres, mint amilyen Orbán, Strache, Salvini, Le Pen, akik belülről igyekeznek gyengíteni az ellenfelet.

Aki ilyen pártokra szavaz, az a saját, a gyerekei, unokái jövőjét árulja el!

Három nap múlva, május 26-án vasárnap mindössze 20 perc elmenni és szavazni, hogy Magyarország az Európai Közösség újra megbecsült tagja lehessen. Tessék elmenni, és tessék elvinni a rokonokat, barátokat is. Mert nem mindegy, hogy milyen jövő vár ránk és gyerekeinkre.

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4114852484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása