Hunvald-blog

372. Civilként folytatom

2019. július 26. - HunvaldGyörgy

Sajnos eljött az idő, amikor mindent mérlegelve, kilépek abból a közösségből, ahol 26 éven keresztül nagyon jól éreztem magam. Most sem azért lépek ki az MSZP-ből, mert ez az érzés megváltozott. 1993 óta küzdöttem azért, hogy minél sikeresebbek legyünk, elkö- telezett baloldaliként próbáltam segíteni az embereknek a problémáik megoldásában.

hunvaldnagy1.jpg

Sosem hátráltam meg a kihívások elől, és bár az elmúlt évtized az igazam bizonyításával telt el, nem adtam fel azt a lehetőséget, hogy rehabilitálódjak. Határozott véleményem, hogy egy meghurcolt politikus csak akkor tud rehabilitálódni, ha a választók rehabilitál- ják. Mondjuk azzal, hogy egy választáson szavazhatnak rá, és ez nem a pártelitek döntése.

Emiatt idén megkérdeztem a VII. kerületi választókat, hogy mit gondolnak az esetleges indulásomról. Több mint ötezer ember az ajánlásával kérte azt, hogy ne hagyjam abba a kerületi politizálást. Ez óriási erőt adott abban, hogy helyes úton járok.

A helyi ellenzéki politikai pártok tárgyalásai során előállt az a politikai helyzet, hogy az összefogott ellenzéki pártok némelyike kizárta azt a lehetőséget, hogy megmérettessem magam. Ezzel, az MSZP nem tudott mit kezdeni és nem tudta megoldani a problémát.

Hosszasan töprengtem, mit tegyek, és úgy döntöttem, hogy nem leszek gátja az ellenzéki összefogásnak, hogy a kerületi MSZP szervezet a személyemen keresztül blokkolja azt. Mindent megtettem, hogy az összefogás létrejöjjön. A mai naptól, azonban már a saját utamat fogom járni, és ezt az utat tiszteletben kell tartani mindenkinek.

Nincs bennem rossz érzés, nem haraggal megyek el, mert nincs miért haragudnom. Remélem, akikkel baloldaliként is barátságot ápoltam, barátaim maradnak ezután is. A fentiek okán, a mai nappal kilépek az MSZP-ből és civilként folytatom a politizálást.

Hunvald György

***

Október 13-ra tűzte ki az önkormányzati választásokat Áder János. Az erről szóló nyilatkozatot ma tették közzé a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6914980848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

putyi8 2019.07.26. 19:01:02

Nagyon szomorúan olvasom bejegyzését----Tiszteltem Őnt mint volt Mszp-s Józsefvárosból.Sok minden történik az emberrel de az akkori barátok akik már szétszéledtek olykor azért még jelentkeznek.Sok mindent tettünk "másokért " .Valahogy ujra kéne gondolni ki miért egy párt tagja s ha tagja akkor értékeit,tudását megbecsülve ragaszkodjunk hozzá s nem elengedni kezét hogy újra újak jöjjenek akik megmondják mit is kéne csinálni s mint egy dombot lerombolni és újra épiteni -ez nem megy !
süti beállítások módosítása