Hunvald-blog

376. Mindenki más áruló?

2019. augusztus 08. - HunvaldGyörgy

Vagy netán, pondró – ahogy azt Moldován László rögtön meg is kapta ízlésesen balról, egy cikkben. Báj, kellem és elegancia. (Nem, ezt sem linkelem be. Aki akarja, megtalálja.) Aztán: "...mindenki, aki elindul egy választáson az [...] összefogás jelöltjével szemben, az nem lehet más, mint a Fidesz embere" – idézi Gréczy Zsoltot a Magyar Nemzet. Eszembe jutott erről (nekem is) Rákosi kedvenc mondata, a sokat idézett Aki nincs velünk, az ellenünk van”.  Ismerős?

rakosi_matyas1.jpg

Nos. Az én világnézetem nem változott, a Fidesz meg az ilyen hülye szektás zombi meg- közelítés ellen vagyok, és mindent megteszek azért, hogy egy magát demokratának valló ember ilyen hülyeségeket ne mondjon, ne mondhasson. Ajánlom Bauer Tamás mai írását (részlet):

Azt nyilatkozza egy ellenzéki politikus: Hunvaldot a Fidesz indítja. Ez szégyenletes mondat, Rákosi logikáját követi. Ne legyen tévedés: nem helyeslem, elszomorít, hogy Hunvald György, az egyik legcsúnyábban meghurcolt MSZP-s politikus, Terézváros (sicc!) egykori polgármestere erre szánta el magát. De azt nem lehet mondani, hogy Hunvaldot a Fidesz indítja. Aki nincs velünk, az ellenünk van, így szólt Rákosi politikai alapelve. Ennek jegyében nevezték a Sztálin által kiátkozott Titót láncos kutyának. Ennek jegyében támadtak és üldöztek mindenkit, aki nem volt a rendszer aktív támogatója. Aki bírálta a pártot és a kormányt, arra azt mondták, hogy objektíve az imperialisták szekerét tolja. Ezt a logikát követi, aki ilyesmit mond Hunvaldra. Demokrata ilyet nem mond.

Erzsébetvárosban nem sikerült az ellenzéki együttműködést kialakítani. Pedig hogy meg- egyeztek a pártok. Egymással.

Hunvald György

P.s.: A vakhitű személyeskedő mocskolódás, köpködés, vádaskodás nem érvelés. Ha pe- dig valakit ugyanaz az ájer a still lengi körül, mint a Fideszt, akkor miben is különböznek?

***

Ezt meg azoknak, akiknek: Az összefogás valamennyi résztvevője leszögezte még a megállapodás előtt, hogy a helyben legesélyesebb jelöltet kívánják indítani. A helyben legesélyesebb jelölt egyértelműen H. volt, amit jelzett, hogy a kerület több mint ötezer lakosa jelentkezett aláírásával igazoltan támogatójának. Tehát az összefogók VII. kerületi közös jelöltje automatikusan H. kellett (volna) legyen. A „kerület odadobója”, „árulója”, stb. tehát nem H., hanem azok, akik kicsinyes kamarillapolitikával átnyúltak a helyi szervezetek és az itt lakók feje fölött.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5415001232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2019.08.09. 07:36:32

Fontos a pozíció. Az, hogy hatalmi pozícióból hangzik el az “Aki nincs velünk, az ellenünk van”, vagy ellenzékiből. Vagyis ennek jelenleg semmi jelentősége. Lehet azt is mondani: ez Moldován mosdatása.

arkanum 2019.08.09. 20:53:46

Drizqri Úgy tűnik gondod vana szövegértéssel. Ez az írás mondjuk kicsit sem Moldovánról szólt, még ha említi is a nevét, hanem Hunvaldról. Gréczy lefideszezése és Bauer cikke is róla szól. Abban igaza van a cikkírónak, hoyg végül nem oylan szeméylt jelöltek ki a körzetre az elelnzéki pártok, aki ahelyben a legesélyesebb, hanem aki a pártalkuk révén került oda. Niedermüllert, aki amúgy egy tisztességes emebr, de köze nincs a kerülethez. A kerületért sokat tett mind Hunvald és a helyiek szeretik is a karaktergyilkossága ellenére, mind Moldován, akinek azért bűne, hogy az LMP 2018 tavaszán nem ment bele az ellenzéki összefogásba

Drizari 2019.08.10. 00:23:36

@arkanum:

Nem, nincs gondom a szövegértéssel, én erre válaszoltam:

"mindent megteszek azért, hogy egy magát demokratának valló ember ilyen hülyeségeket ne mondjon, ne mondhasson. " - írta a szerző.

A hülyeség nem más lenne, mint az a bizonyos elhíresült Rákosi mondat.
Ellenzéki szájából ez a mondat, vagy hasonló értelmű, súlytalan, jelentéktelen. Szóra nem érdemes. Kár szóba hozni, kontra-produktív hatású

Holsteinszelet 2019.08.10. 01:27:37

„Ellenzéki szájából ez a mondat, vagy hasonló értelmű, súlytalan, jelentéktelen. Szóra nem érdemes. Kár szóba hozni, kontra-produktív hatású”
Nem. Nap mint nap mantrázzák az összefogott pártok, hogy aki elindul a pártok/pártvezetők által kiválasztott jelölt (aki nem egyszer ejtőernyős) ellen, az a Fidesz szekerét tolja. Tegnapi, friss Kunhalmi: „Ősszel az önkormányzati választáson mindig arra kell szavazni, aki mögött a legtöbb párt felsorakozott. Minden más esetben, és a másra leadott ellenzéki szavazat a Fideszt tartja hatalomban.” Azaz áruló, szekértoló, stb., aki nem a kiválasztott aktuális megváltóra szavaz. Mert ők tévedhetetlenek. Úgy viselkednek, mintha vmiféle hatalmon lennének. Ellenzéki pártól, pártoktól ez a kontraproduktív. Már kilenc éve.

Drizari 2019.08.15. 07:25:51

Igen, Kunhalmitól ez a szöveg súlytalan, mert nincs hatalmi pozícióban. Amit mondott, az hasonlatos a Rákosi szövegéhez. De csak hasonlatos. Hiszen Rákosi szövege a kommunisták hatalmának megtartásáért szólt, Kunhalmiék viszont közel sincsenek a hatalomhoz.
süti beállítások módosítása