Hunvald-blog

379. Ismert és kedvelt jelölt

2019. augusztus 17. - HunvaldBlog

Baranyi Krisztina nyerte a ferencvárosi előválasztást (444.hu

Az önmagukat nagynak és ellenzékinek képzelő pártok azért fogadták el, hogy Ferencvárosban "ellenzéki" előválasztás legyen, mert egyértelműen esélyesnek vélték magukat. Az EP-választáson a Momentum egymaga megkapta a Fidesz-stb. szavazatainak kb. 60 százalékát, és akkor a többiekről még szót se ejtettünk — úgy, hogy ebben az összefogásban még a Jobbik is részt vesz.

baranyi3.jpg

Fotó: Népszava

Úgy gondolták, hogy a Párbeszéd csak ne akarjon itt jelöltet állítani, még ha az ismert és elismert személy is — Karácsony kell, egyebekben a Párbeszéd lesz szíves úgy viselkedni, mintha az MSZP egyszerű tagozata lenne (a Fidesz–KDNP analógia szellemében). Azt, hogy ezek után még milyen kicsinyes, pimf mesterkedésekkel akadályozták Baranyi Krisztina kampányát, számos cikkben olvashatjátok. Baranyi mögé nem állt oda, csak a Kutyapárt, majd apránként (szinte egyesével) az EP-választáson eljelentéktelenedett LMP.

A kerület lakosai viszont minden várakozást messze felülmúló számban elmentek a sátrakhoz, hogy kifejezzék: nem kérnek a fejük fölött kötött alkuból. Abban bíznak, akit ismernek, aki bizonyította, hogy értük dolgozik. Nagy gratula neki. Hajrá!!!

Más kerületekben, amelyekben az önmagukat nagynak és ellenzékinek képzelő pártok kevésbé voltak magabiztosak (mert tudták, érezték, hogy a közhangulat ellenében jelöl- tek), elutasították az előválasztást javaslókat. Erzsébetvárosban így lett "közös" jelöltjük Niedermüller Péter, aki azt hitte, elegendő példamutatóan dolgoznia az Európai Parla- mentben ahhoz, hogy újrajelöljék (hát egy frászt). Most aztán kárpótolni akarják ezzel a kerülettel, amelyet nem ismer és ahol őt sem ismerik.

Mivel nem tartanak erzsébetvárosi előválasztást, csak tippelgethetünk: hány százalékot kapna azon a helyben ismert és elismert Hunvald György, akinek csak írásos ajánlása (névvel, címmel) van annyi, ahányan a ferencvárosi előválasztás két jelöltjére együttesen szavaztak?

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7015013142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása