Hunvald-blog

380. Hogy is van ez?

2019. augusztus 19. - HunvaldBlog

Olvasom, hogy Gödöllőn Gémesi György ellen indít jelöltet az ellenzék, merthogy — állítólag — Gémesi nem volt nyitott az együttműködésre. Így aztán már nem csak a fideszes, hanem az összefogás pártjainak jelöltje is indul ősszel a választáson, ellene. Miközben Gémesi a lokálpatrióta egyesület vezetője, a város független polgármestere, nem fideszes; és jelenleg (is) ő a legesélyesebb ellenzéki jelölt Gödöllőn.

gemesi2019.jpg

Fotó: Molnár Ádám / Népszava

Gémesi nem csak hogy nem enged beleszólást abba, hogy kivel fusson neki a választásoknak, de potyautasokat sem kér a listájára, arra a lokálpatrióta listára, ami eddig simán besöpörte az összes egyéni képviselői posztot. Az MSZP-DK-Jobbik-etc. válasza erre nem a nagyvonalúság és a pártközpont- jaik Fidesz-ellenes, összefogásista retorikájának megfelelő „rendben, a Fidesz győzelmének megakadályozása érdekében akkor eltekintünk az indulástól” mondat volt, (…) hanem a dafke különindulás és a Gémesire mint az ellenzéki összefogás meghiúsítójára való mutogatás.

(A legutóbbi önkormányzati választáson, 2014-ben a 10 egyéni választókörzetből 10-et a Gémesi vezette gödöllői lokálpatrióták vittek, a kompenzációs listáról 2 fideszes, 1 jobbikos és 1 MSZP-s jutott be. 2010-ben ugyanez volt a helyzet. A többit tessék elolvasni az Azonnalin — szép történet, és csak reménykedhetünk, hogy nem ez a jellemző…)

Minderről eszembe jutott az a másik csodaszép történet, amikor még 2014-ben az ön- kormányzati választás előtt az egyik ellenzéki párt (azért se mondom meg, hogy melyik) hisztérikusan csapdosta magát Angyalföld kövezetéhez, hogy nekik nem elég a felaján- lott választókerületi indulás, nekik (és az akkori általa összefogottaknak) ennél jóval több kell, mert mert. És ha ez nem teljesül, akkor háború lesz, és ők elindulnak minden körzet- ben Tóth József polgármester (és az MSZP) jelöltjei ellen. Tóth elhajtotta őket, amazok el is indultak az emberei ellen — akik aztán annak rendje s módja szerint minden körzetet elhoztak. Mohóék meg pofára estek. Így visszagondolva tényleg csodaszép és elvileg tanulságos történet ez is. Persze csak akkor, ha valaki(k) képes(ek) tanulni.

No de visszatérve a mostani gödöllői eseményekhez: tessék már mondani, akkor most ki tolja a Fidesz szekerét? Ki az, aki kockáztatja a Fidesz legyőzését? Ki az, aki nem a legesé- lyesebb jelölt mögé áll be? Tessék már mondani, hogy is van ez?!

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1615015764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spé 2019.08.19. 19:35:17

Az „Új Kezdet” oldalán megjelent hírhez a megjegyzésem 2019 augusztus 18. 21:15 :

Ennyit az un. baloldal FIDESZ ellenességéről. Az ilyen és hasonló lélekszámú települések közül országszerte talán a legesélyesebb FIDESZEN kívüli polgármesterjelölt Gémesi György, Az a párt amelyik ellene jelöltet állít, abszolút hiteltelen, és ténylegesen nem érdekelt a FIDESZ gyengítésében.

Simon Péter
süti beállítások módosítása