Hunvald-blog

401. Átvilágítások jönnek

2019. október 16. - HunvaldBlog

Vasárnap nagyot fordult a világ Budapesten, a fővárosban 7 fideszes, 2 független és 14 ellenzéki polgármesternek szavaztak bizalmat választók. És egyáltalán nem meglepő módon az új ellenzéki polgármesterek az elődeik által kötött szerződések vizsgálatával akarják kezdeni a munkát. Ami „piszkosul nehéz, de nem lehetetlen feladat. Neki kell esni, csak ne gondolják, hogy szakértői segítség nélkül menni fog” – ezt már Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő mondta a fentiek kapcsán, azaz, hogy a győztes ellenzéki polgármesterek jelezték, legelső dolguk az átvilágítás lesz.

tarjanyi2019.jpg

Érdemes furcsaságokat keresni, így meg kell nézni, hogy voltak-e előlegek. Bevett dolog ugyanis, hogy a fideszes önkormányzatok soktízszázalékos előleget fizetnek, már a kapavágás előtt is. Pedig az építőiparon kívül – ahol anyagbeszerzésre adott esetben indokolt lehet a magasabb előleg kifizetése – nagyon extrém a 30-40 százalékos előleg, miközben lehetett hallani, olvasni fideszes önkormányzati megbízások esetén 50-60 százalékosról is

– fejtette ki. Minderről itt lehet hosszabban olvasni: Átvilágítások – Mindent szerencsére nem lehet eltüntetni  címmel. Érdemes elolvasni a teljes cikket a Hírklikken.

Egy dolog tehát biztos: nem lesz könnyű dolguk.

P.s.: Niedermüller Péter is teljes átvilágítással kezdi a ciklust és azzal az ígérettel, hogy minden szerződést nyilvánosságra hoznak, mert „átlátható és szolgáltató önkormányzatot” szeretnének.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1015226630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása