Hunvald-blog

414. Hozz létre bizottságot

2019. november 25. - HunvaldGyörgy

„Ha nem akarsz valamit gyorsan megoldani, állíts fel egy bizottságot.”
(Kezdő menedzserek kézikönyve) 

Ma délután a képviselőtestület rendkívüli ülésén – többek között – a képviselők döntöttek az ú.n. „bulinegyed” sorsáról is. Két rendeletmódosító előterjesztés is napirendre került a témában; mindkettő a Belső-Erzsébetvárosban működő szórakozó- és vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartásának szabályozásáról szólt.

niedermuller2019-1.jpg

  • Niedermüller Péter előterjesztése (4) egy kritériumrendszer kidolgozását követően támogatná az éjfél utáni zárvatartást.
  • Garai Dóra előterjesztése (14) januártól egységesen bevezetné az éjféli zárórát.

A másodikat elutasította, az elsőt elfogadta a testület. Eszerint nem lesz januárban éjféli záróra, az önkormányzat egyelőre csak egy szakmai bizottságot állít fel február 28-ig, majd egy kritériumrendszert hoznak létre, amely a jövőben szabályozhatja azt, hogy ki meddig tarthat nyitva. Állítólag fél év múlva, áprilisra már lesz is belőle valami.

A Klubrádióban ma Niedermüller Péter arra emlékeztetett mindenkit, hogy egy igen érzékeny kérdésről van szó, amit tiltással nem lehet megoldani. Az önkormányzat ezért most egy olyan kerekasztal összehívását javasolja, amelynél a vendéglátósok, lakók, civil szervezetek és a kerület közösen dolgoznák ki az éjszakai nyitvatartás szabályait.
(Megj.: Nincs új a nap alatt, 2013-ban volt már hasonló. Csak akkor Vattamány Zsolt neve alatt futott…)

Nos. A csendrendelet – mint legelső intézkedés – Niedermüller hivatalos választási prog- ramjában is szerepelt. Aki pedig az éjféli záróra bevezetésével kampányolt, annak már akkor ki kellett (volna) dolgoznia az ehhez szükséges feltételrendszert, vagy legalábbis annak alapjait. Ha nem így történt, akkor csak üres kampányígérgetés volt az egész, semmi egyéb.

További szép estét mindenkinek.

Hunvald György

P.s.: Garai Dóra önkormányzati képviselő írása: Megosztom a teljes írást, amit a polgármesternek címeztem. Most már ti döntitek el, át lettetek-e verve. (via Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5215324456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása