Hunvald-blog

415. Távoli tűz

2019. november 28. - HunvaldBlog

Tegnap Szijjártó Péter, a népszerű teremfocista és űrkutatási szakember (mellékesen külgazdasági és külügyminiszter, de ez nem fontos) Sevillában az Európai Űrügynökség (ESA) miniszteri konferencián bejelentette, hogy Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe, az orosz Roszkoszmosszal együttműködve.

szijjarto2.jpg

A menet közepén hat-hat izmos pap rudakon cipelte a Viking több mint kétméteres, csillogó ezüstből készített mását. Eléggé hasonlított is a rakétára (…) és hogy még jobban kísértsék a valóságot, üreges belsejét faszénnel és illatos füstöt adó gyan- tákkal tömték tele, a farkából vastagon tódult a füst és a láng.

Repülni persze nem tudott, de alkotóit így is teljesen kielégítette. Magas hangon énekelve, a dübörgő hasas templomi dobokat szüntelenül verve, büszkén vonultak végig a városon, a nép mindenütt leborult előttük. (Zsoldos Péter: Távoli tűz)

Merjünk nagyot hazudni álmodni. Mert határ a csillagos ég.

***

Azt már csak remélni merem, hogy nem bízzuk az oroszokra az űrhajó megépítését, inkább Mészárost kéri fel a magyar kormány, hogy legyen már olyan kedves, és építse meg a nemzeti űrrakétát, amivel majd aztán meghódíthatjuk végre az űrt. (K. Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1715329474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2019.11.28. 22:27:58

Elképzelem Szíjj ártót, ahogy üreges belsejét faszénnel és illatos füstöt adó gyantákkal tömik tele, a farkából pedig vastagon tódul a füst és a láng — beh szép ábránd!

HunvaldBlog 2019.11.28. 22:39:10

@Pásztörperc: Jó gondolat - mondta a tanítónéni, de lehetne rakéta is!
süti beállítások módosítása