Hunvald-blog

417. Huss, eltűnt a csasztuska

2019. december 04. - HunvaldBlog

Valakik valamiért nagyon gyorsak voltak, mostanra nyom nélkül eltűnt a birosag.hu-ról az a csodaszép, az ’50-es éveket idéző Elnöki köszönet című csasztuska, melyben 24 bírósági vezető Wass Albert-idézettel és mélyre hatoló hálával búcsúztatta Handó Tündét – vette észre az Index. A veretes szöveg helyén ma már csak annyi áll, hogy „a keresett oldal nem található”, huss, volt levél, nincs levél. Hogy ki(k) és miért tüntették el, nem tudni, de nem hiszem, hogy a bírák között kitört felháborodás miatt.

hando2016.jpg

Az Index is csak találgat, hogy Handó miért nem meghálálandó:

  • Túldicsérték a levéllel, azért vették le
  • Túl szikár lett a levél, dolgoznak egy dicsérőbb szövegen
  • Ez kamulevél volt, provokatőr ellenzékiek hekkelték meg

(Aki esetleg lemaradt róla, ITT elolvashatja teljes egészében a remekbe szabott művet.)

Bírósági körökben az a pletyka járja, hogy a múlt héten rendelték fel a bírósági vezetőket Budapestre, majd mikor megérkeztek az OBH-ba – amit Handó távozása miatt most gyakorlatilag Répássy Árpád elnökhelyettes irányít – eléjük tették az előre megfogalmazott hálálkodó levelet, amit alá kellett írniuk. (via 444.hu)

A levél ugyan eltünt , de itt van két vélemény – a sok közül – minderről:

Dr. Sándor Zsuzsa volt büntetőbíró a Hírklikknek úgy vélekedett, hogy közösen írtak egy olyan búcsúztató levelet, amely az 50-es évek stílusában írt hálálkodó borzalom. Az egykori bíró úgy tudja, hogy az elnököket – akik már mind a Handó-érában kapták kinevezésüket – összehívták. A többség önként és dalolva aláírta a levelet, de folyosói pletykák szerint egy-két bírót azért presszionálni kellett, hogy ez megtörténjen.

Vadász Viktor, a Fővárosi Törvényszék büntetőbírája és Országos Bírói Tanács tagja a 444-nek: Ilyen stílusban az 1950-es években, a Szovjetunióban beszéltek egyes vezetőkről. Amikor elolvastam, hogyan hálálkodnak Handó Tündének, elszégyelltem magam magyar és európai bíróként is

P.s.: Úgy látszik így karácsony felé mindenki csasztuskákat leveleket ír. A napokban ugyanis született egy másik levél is, azt Niedermüller Péter írta – nem, nem a Jézuskának, hanem – Orbán Viktornak. Nem olyan szép, mint az eltűnt(etett) levél, de azé' ez se rossz. Erzsébetváros DK-s polgármestere levelében Orbán Viktort kéri, hogy segítsen a kerület problémáit megoldani. Hát…, hacsak így nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4715338338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világít a torony 2019.12.04. 20:44:12

Niedermüller levelét, melyet a kormányfőnek írt összemosni a hűbéresek által publikált hálálkodó förtelemmel, komoly rosszindulatra és csúsztatásra vall.

barabasJ 2019.12.04. 23:10:42

A levelek várható és már bizonyított hatékonysági mutatói alapján szvsz nem összemosás a megemlítése. Nidi „apu adj pénzt!” levélkéje is annyit ér, mint az másik…
süti beállítások módosítása