Hunvald-blog

421. Ajándékozzunk karácsonyt!

2019. december 16. - HunvaldGyörgy

„Mindenkinek jár egy boldog gyerekkor. Még akkor is, ha valaki olyan körülmények közé születik, ahol semmi sem adott egy normális élethez.” (Igazgyöngy) 

Ismét jön a karácsony, bő egy hét – és már itt van. Sok civil szervezet próbál jótékonysági akciókkal a rászorulók segítségére lenni, sokan igyekeznek enyhíteni az egyre fokozódó bajokon. Köztük az Igazgyöngy Alapítvány, L. Ritók Nóra vezetésével – már hosszú évek óta. Két éve kb.ugyanebben az időben tettük fel ide a blogra az Ajándékozz Karácsonyt gyűjtőakciójuk hírét. Idén is ezt tesszük, hátha tudunk ezzel segíteni egy keveset.

karacsony_igazgyongy2019.jpg

A harmadik gyertyát gyújtottuk meg ma este. Ajtai Natália rajzával köszöntjük ezt a napot. Nyugalom, csendesség, békesség... Tartsunk hát vele mi is. (L. Ritók Nóra)

Mert ez az ünnep nem mindenkinek ünnep az egyre erősebbnek, egyre büszkébbnek kikiáltott Magyarországon. Sok a szegény ember, de ennél is szomorúbb, hogy sok – és egyre több – a szegénységben, remény nélkül élő gyerek.

Csak dolgozni akarunk. Azért, hogy ne éljen ennyi ember szegénységben, esélytelenségben. Akiken mi segítünk, azok nem tudják, mi az a civil törvény. Nem tudják, mit jelent a választási kampány. Ők csak azt értik, hogy van, aki segíteni akar és tud is rajtuk. Még van. Még vagyunk. (L. Ritók Nóra)

Most is, megint csak azt tudom kérdezni: tényleg ez lenne az a jobban teljesítő ország, ahol mindenkinek jó élni, ahol senkit nem hagynak az út szélén? Ahol mindenkinek boldog lehet – legalább a karácsonya?

Itt és így segíthetünk: Igazgyöngy Alapítvány honlapja
Bankszámlaszám: 11738046-20048343
Email cím: info@igazgyongyalapitvany.hu
Telefonszám: +36 54 789-010

Hunvald györgy

P.s.: Ajándékozz karácsonyt! December 12-én ötödször indult el a Klubrádió és az Igazgyöngy Alapítvány közös akciója. Ez a gyűjtés kiegészíti az Igazgyöngy már hetekkel korábban elkezdett karácsonyi gyűjtését.

***

Az Igazgyöngy Alapítvány az egyik legismertebb gyerekszegénység és nyomor ellen küzdő civil szervezet Magyarországon, két évtizede küzdenek azért, hogy felszámolják az átörökített mélyszegénységet. Fő tevékenységük a tehetséggondozás és személyiség- fejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre. Az alapítvány igazgatója L. Ritók Nóra, aki az alapítvány munkájáról blogot is vezet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1715354742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása