Hunvald-blog

431. Visszataszító

2020. január 17. - HunvaldGyörgy

Gyöngyöspata nem fizet, egyre feszültebb a hangulat, írja az atv.hu. A múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott a bírói döntésről: az emberek igazságérzete sebet kapott. „A velem egy közösségben, egy faluban élő, etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni, mindenfajta munkavégzés nélkül, miközben én meg itt keccsölök egész nap” – mondta.

orban2020.jpg

Ezeknek az ostoba gondolatoknak egyetlen nyertese van: az a politikus, aki a saját személyes érdekei miatt uszítja az embereket egymás ellen. (Kolozsvári Szalonna)

Most azt hagyjuk, hogy a miniszterelnök úr mit és mennyit „keccsölt” eddigi életében, de mi van a roma családok igazságérzetével, mi van az ő évtizedek óta elcseszett életükkel?

Kirekesztő és visszataszító ez a hozzáállás. Szomorú és tragikus az egész úgy, ahogy van.

Hunvald György

P.s.: Ma reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban – többek közt – a gyöngyöspatai roma gyermekek iskolai szegregációjának ügyében arról beszélt, hogy "a magyarok nem rasszisták, nem utasítják el élből a cigányokat", de azt „a magyar ember sohasem fogja elfogadni, ha pénzt adnak a semmiért”. Mert továbbra is hergelni kell az embereket valakik ellen, akiktől aztán majd ő, Orbán Viktor megvéd mindannyiunkat.

***

Mint ismert, Orbán Viktor a sajtótájékoztatónak nevezett performanszán a gyöngyös- patai szegregációs perről mondott véleményt, melyben a Debreceni Ítélőtábla kimondta, hogy az államnak összesen 99 millió forintos kártérítést kell fizetnie, amiért a Nekcsei Demeter Általános Iskolában 2004 és 2017 között származásuk alapján különítettek el roma és nem roma gyerekeket. (via Magyar Narancs)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6715414146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2020.01.17. 18:20:11

A kárpótlás nem azért jár ezeknek a gyerekeknek, mert cigányok. Azért jár, mert nem kaptak meg egy sor olyan szolgáltatást, amelyeket az állam elvben minden iskolásnak garantál. Ez a bizonyos "garancia" annyit tesz, hogy ha ezeket a szolgáltatásokat — tök mindegy, hogy miért — a gyerekek mégsem kapják meg az államtól, akkor nevezett állam ezért kárpótolja őket. Ez a szolgáltatás pénzbeli megváltása, amire miniszterelnökünknek (aki jogvégzett ember, még ha nem is dolgozott tanult szakmájában egy percet se) illene tanulmányaiból emlékeznie.

Azoknak jár a pénz, akik nem kapták meg azt a fél tucat dolgot (pl. uszodalátogatást és úszásoktatást) amit a többiek igen. Teljesen függetlenül attól, hogy cigányok-e — attól is, hogy a magyar emberek szeretik-e a cigányokat és kiváltképp attól, hogy Orbán Viktor dolgozott-e valaha. Az a pénz (az Orbán-kormány által beterjesztett és a fideszes parlamenti többség által elfogadott tv. értelmében) nekik JÁR — bármennyire is irígykedik Orbán Viktor amiatt, hogy egyszer az életben nem ő kap pénzt a költségvetésből.
süti beállítások módosítása